'Teröre karşı elbette beraber olacağız'

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat'ta katıldığı programda, "Teröre karşı elbette beraber olacağız." dedi

Gündem - 9 yıl önce

YOZGAT Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, teröre karşı tüm ülkelerin beraber hareket etmesi gerektiğini belirterek, "Bütün dünya söz ve güç birliği yapacak, dayanışma içinde olacak ama Fransa’daki teröre karşı güç birliği içinde olan uluslararası toplumun Türkiye’deki teröre karşı işbirliği dayanışma içinde olmamasını kabul etmemiz, anlamamız, makul görmemiz, izah etmemiz mümkün değildir." dedi.
Bozdağ, Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde Şehit Bekir Şimşek İlkokulu bahçesinde belediye araç alımı ve bazı tesislerinin temel atma töreninde, terör örgütleri PKK, DHKP-C, FETÖ, DEAŞ'ın Türkiye'de eylem yaptıkça, kan akıttıkça bazı ülkelerin buna sessiz kaldığını söyledi.
Türkiye’nin aleyhine terör eylemi yapan ve Türkiye’ye zarar veren kim varsa uluslararası toplumun bunları kendi ülkelerinde himaye ettiğini aktaran Bozdağ, şöyle konuştu:
"Fransa’da, başka ülkelerde bir terör saldırısı olduğu zaman hep beraber ayağa kalktığını görüyorsunuz. Fransa’da dergiye terör saldırısı olmuştu, bazı çalışanlar öldürülmüştü, bütün dünya ayağa kalktı. Teröre karşı elbette beraber olacağız. Bütün dünya söz ve güç birliği yapacak, dayanışma içinde olacak ama Fransa’daki teröre karşı güç birliği içinde olan uluslararası toplumun Türkiye’deki teröre karşı iş birliği dayanışma içinde olmamasını kabul etmemiz, anlamamız, makul görmemiz, izah etmemiz mümkün değildir. Bugün Türkiye’ye kim zarar veriyorsa hepsi himaye görüyor. Bu da çifte bir standart. 'Türkiye’ye zarar veren teröristler iyi teröristtir ama Fransa’ya zarar veren terörist kötü teröristtir. Türkiye’ye zarar veren terör örgütleri iyi terör örgütüdür ama İngiltere’ye zarar veren terör örgütleri kötü terör örgütüdür' gibi bir yaklaşım, terörle mücadeleye ve terör örgütlerine en büyük desteği sağlamaktır, terör örgütlerine destektir, terörle mücadeleye zarar vermektir. Ama biz bunu maalesef bugüne kadar dünyaya anlatamadık."
Terörün rengi, dili, dini, memleketi olmadığını, hedeflerine, eylem yaptığı yerlere, bulundukları ülkelere göre terör örgütleri arasında "iyi - kötü" ayrımı yapılamayacağını vurgulayan Bozdağ, "Terör örgütü terör örgütüdür. İşlediği suçların her biri birer insanlık suçudur. Nerede olursa olsun terör örgütleriyle mücadele bütün insanlığın, bütün uluslararası toplumun ortak görevidir." diye konuştu.
Teröre karşı dayanışmayı arzu ettikleri ölçüde göremediklerine dikkati çeken Bozdağ, "Hele Türkiye söz konusu olduğu zaman hiç göremiyoruz. Onun için de diyoruz ki terör, şiddet konusunda herkesi samimi, dürüst olmaya, iki yüzlü değil çok net, adil, objektif politikalar üretmeye davet ediyoruz. Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun teröre karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iş birliği, dayanışma içerisinde olmayı sürdürecektir. Bize karşı dayanışma göstermeseler dahi biz terörle mücadele konusunda dayanışmamızı sürdüreceğiz ve her yerde bu dayanışmanın gereğini yapacağız. Bundan kimsenin endişesi olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ömer Ertuğrul

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı tamamlandı

2017-08-29 18:27 - Kültür Sanat

Evlilik yıl dönümü için gittiği restoranda hesap öderken ölen koca toprağa verildi

2017-08-28 23:07 - Asayiş

'İftira kampanyalarına rağmen yolumuza devam edeceğiz'

2017-08-31 19:27 - Siyaset

TİKA Başkanı Çam Sudan'ı ziyaret etti

2017-08-31 20:37 - Dünya

Güney Afrika'dan Arakanlı Müslümanlara yönelik katliama tepki

2017-08-31 01:51 - Genel

'Teröre karşı elbette beraber olacağız'

2017-09-02 22:32 - Gündem

'Türkiye yardımlarıyla dünyanın en cömert ülkesi oldu'

2017-09-01 19:32 - Gündem

Macron'dan Afrika için özel ekip

2017-08-31 02:42 - Dünya

Elazığ'da kaçak sigara ele geçirildi

2017-08-30 13:52 - Asayiş

Katılım bankalarının karı ilk yarıda yüzde 36 arttı

2017-08-29 16:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu

19:47 - Gündem

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

19:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem

Samsun'da sağanak nedeniyle bazı tarım alanlarını su bastı

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya