?>

Terör örgütü YPG/PKK, zorla silahaltına almak için çocukları kaçırmaya devam ediyor

Edinilen bilgiye göre, YPG/PKK, saflarında savaştırmak için Suriye'de işgal ettiği bölgelerdeki çocukları ailelerinden koparmaya devam ediyor.

Dünya - 5 yıl önce

Rasulayn

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'de işgal ettiği Kamışlı ilçesinde bir çocuğu daha kaçırarak zorla silahaltına aldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, YPG/PKK, saflarında savaştırmak için Suriye'de işgal ettiği bölgelerdeki çocukları ailelerinden koparmaya devam ediyor.

Uluslararası hukuku hiçe sayan terör örgütü, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı ilçesine bağlı Siha köyünden 14 yaşındaki Salar el-Halife adlı bir çocuğu kaçırdı.

Teröristler, daha sonra Halife'yi zorla saflarına katıp savaştırmak için Kamışlı'nın Kahtaniyye beldesine götürdü.

YPG/PKK işgal ettiği bölgelerde son zamanlarda çok sayıda çocuğu alıkoyarak zorla silahaltına alıyor.

YPG/PKK'nın çocukları "savaşçı" olarak kullanması raporlara yansıdı

Terör örgütü YPG/PKK'nın çocukları savaştırması, ABD Dışişleri Bakanlığının 26 Haziran'da yayımladığı "2020 İnsan Kaçakçılığı Raporu"nda da yer almıştı.

Raporda, "YPG, Suriye'nin kuzeybatısındaki sığınma kamplarından 12 yaşındaki kız ve erkek çocuklarını bile zorla silahaltına almaya ve kullanmaya devam etti." ifadesine yer verilmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, 16 Ocak'ta yayımladığı raporda da YPG/PKK'lı teröristlerin, Suriye'de çocukları savaşçı olarak kullandığına dair yeni bulguları paylaşmıştı.

Öte yandan, BM Genel Sekreteri'nin silahlı çatışmalarda çocuklar konusundaki özel temsilcisi Virginia Gamba, 29 Haziran 2019'da, BM Cenevre Ofisi'nde bir araya geldiği terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından "Mazlum Abdi" kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile örgütün "Bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakması için" eylem planına resmi törenle imza atmıştı.

Sonrasında bu durumun son bulduğuna ilişkin BM veya diğer uluslararası kurumlarca herhangi bir rapor yayımlanmadı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Anlattığı masallarla minik kalplere dokunuyor

2020-11-03 15:11 - Çevre-Hayat

Gençlerbirliği'nde kötü gidişat sürüyor

2020-11-09 15:26 - Spor

Uzmanından deprem sırasında korunma yöntemleri

2020-11-03 16:11 - Gündem

Timur Selçuk son yolculuğuna uğurlandı

2020-11-07 20:06 - Gündem

Terör örgütü YPG/PKK, zorla silahaltına almak için çocukları kaçırmaya devam ediyor

2020-11-10 14:31 - Dünya

Fenerbahçe Beko dördüncü galibiyetini aldı

2020-11-07 02:52 - Spor

'Çok iyi kontratağa çıkan bir takıma karşı oynadık'

2020-11-06 02:46 - Spor

Akut lösemide kemoterapisiz iyileşme dönemi başlıyor

2020-11-05 13:23 - Genel

Güneydoğu'daki üreticiye faizsiz tohum ve gübre desteği

2020-11-05 16:11 - Ekonomi

Karadeniz somonu ihracatı yüzde 33 arttı

2020-11-04 19:17 - Gündem

İlgili Haberler

Trump, ABD'nin Venezuela'dan ayrılan uyuşturucu taşıyan bir gemiye saldırı düzenlediğini a

23:57 - Dünya

Trump'tan ABD Uzay Komutanlığı karargahını yeniden Alabama'ya taşıma kararı

23:03 - Dünya

ABD'nin Chicago kentinde hafta sonu boyunca düzenlenen silahlı saldırılarda 8 kişi öldü

22:23 - Dünya

AB Dönem Başkanı Danimarka, genişlemenin "jeopolitik zorunluluk" olduğu görüşünde

22:02 - Dünya

Fransa'da yaz aylarındaki yangınlarda 30 bin hektar ormanlık alan yok oldu

20:13 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump, ABD'nin Venezuela'dan ayrılan uyuşturucu taşıyan bir gemiye saldırı düzenlediğini a

23:57 - Dünya

Trump'tan ABD Uzay Komutanlığı karargahını yeniden Alabama'ya taşıma kararı

23:03 - Dünya

ABD'nin Chicago kentinde hafta sonu boyunca düzenlenen silahlı saldırılarda 8 kişi öldü

22:23 - Dünya

AB Dönem Başkanı Danimarka, genişlemenin "jeopolitik zorunluluk" olduğu görüşünde

22:02 - Dünya

Galatasaray, İlkay Gündoğan'ı kadrosuna kattı

21:57 - Spor