Terör örgütü DEAŞ'ın sözde sorumlularından Güler'in ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Terör örgütü DEAŞ'ın sözde sorumlularından Güler hakkında hazırlanan mütalaada, sanığın DEAŞ'ın Türkiye'ye karşı planladığı eylemlerde karar merciinde bulunması nedeniyle "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasına çarptırılması istendi.

Gündem - 4 yıl önce

Ankara
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının operasyonuyla Suriye'de yakalanarak Türkiye'ye getirilen, terör örgütü DEAŞ'ın sözde "Türkiye vilayeti sorumlusu" Kasım Güler'in yargılandığı davada, esas hakkında mütalaa açıklandı.
Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Güler ile avukatı katıldı.
MİT, DEAŞ'ın sözde 'Türkiye vilayeti sorumlusu' Kasım Güler'i Suriye'de yakalayarak Türkiye'ye getirdi
Mahkeme başkanı, dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra esas hakkında mütalaayı sunması için Cumhuriyet Savcısı Emre Giray Görmez'e söz verdi.
Mütalaaya göre Güler, Afganistan'da radikal gruplara katıldı, bir süre sonra Türkiye'ye dönünce yasa dışı faaliyetleri nedeniyle tutuklandı.
Tahliye edildikten sonra yasa dışı yollardan Suriye'ye geçen ve silahlı terör örgütü DEAŞ'a katılan Güler, 2014'te örgütte sözde askeri birlik sorumluluğuna getirildi.
Kendisine bağlı yaklaşık 150 örgüt mensubu bulunduğu tespiti yapılan Güler, Suriye'nin Tel Hemis ve Tel Brak bölgesinde girdiği çatışmalarda bacağından yaralandı.
İyileştikten sonra DEAŞ'ın hastane güvenlikçisi olarak örgütsel faaliyetini sürdüren Güler, 2017'de sözde Türkiye vilayeti şura heyetinde görevlendirildi, bir yıl sonra da sözde "Türkiye emiri" olarak atandı.
Bu dönemde Türkiye'ye yönelik eylemler planlayan Güler, DEAŞ üst yönetimine bağlı oluşturulan Rusya, Türkiye ve Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren faruk ofisinin kurulmasıyla sözde Türkiye vilayeti ve faruk ofisinin finans sorumlusu oldu.

Ağırlaştırılmış müebbet istendi

DEAŞ'ın Türkiye'ye karşı yaptığı ve yapmaya çalıştığı eylemlerde karar merciinde bulunması nedeniyle Güler'in "anayasal düzeni ihlale teşebbüs" suçunu işlediğine dikkat çekilen mütalaada, bu kapsamda sanığın "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasına çarptırılması istendi.
Ayrıca "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma" suçundan 8 yıl 5 aydan 26 yıl 6 aya kadar hapsi talep edilen Güler'in, hükümle birlikte tutukluluk halinin devamı istendi.
Sanık Güler ve avukatının, mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talep etmesi üzerine mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dırjavna Sigurnost ve Bulgaristan hangi Türk istihbarat biriminin arka bahçesi? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

2022-12-01 07:12 - En Son Yazılar

Hayatını kaybeden eski Çin lideri Ciang Zımin için 6 Aralık'ta anma töreni düzenlenecek

2022-12-01 17:46 - Dünya

Kanada'nın Beşiktaşlı futbolcusu Atiba, kariyerinde 100. milli maçı geride bıraktı

2022-11-28 13:47 - Spor

Karanlık mağara bilinçaltımız -Zübeyde Kızılyer Aslan yazdı-

2022-12-03 20:26 - En Son Yazılar

DSÖ, Suriye'ye 2 milyon doz kolera aşısı yollandığını açıkladı

2022-11-29 20:39 - Dünya

TEKNOFEST Uçan Araba Yarışması'na başvurular sona eriyor

2022-11-29 23:29 - Teknoloji

ABD'de Cumhuriyetçi liderden Ukrayna yardımları konusunda "Açık çek yok" mesajı

2022-11-30 00:04 - Dünya

Meksika Teknik Direktörü Martino, faturayı kendine kesti

2022-12-01 11:33 - Spor

Türk şirketi robotlar için bulut tabanlı çözümler sunuyor

2022-12-01 11:46 - Teknoloji

Japonya savunma bütçesini, ülke GSYİH'sinin yüzde 2'si seviyesine çıkaracak

2022-11-30 09:02 - Dünya

İlgili Haberler

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları için suç duyurusu

21:42 - Gündem

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

Ahbap Derneğinin banka kasasından 44 milyon lirayla alınan altın yerine ilaç ve kitap çıktı

18:53 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset