?>

'Terör örgütleri ile mücadele kararlılığımız aynı şekilde sürecek'

İçişleri Bakanı Soylu, "Terör örgütleri DAEŞ, PKK ve FETÖ ile mücadele kararlılığımız aynı şekilde devam edecektir." dedi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 9 yıl önce

MARDİN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ile Mardin'e geldi.

Bakan Soylu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, medeniyetin emaneti olan Mardin'de güvenlik toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Büyük bir devlet bakiyesi ve medeniyeti olan toprakların yurt edinildiğine dikkati çeken Soylu, bunun en önemli timsalinin de Mardin olduğunu dile getirdi. Mardin'in kimsenin rengine kökenine bakılmadan kardeşçe yaşanan bir şehir olduğuna işaret eden Soylu, "Bu bize bırakılan en önemli miraslardan bir tanesidir ve biz bunu korumakla sorumluyuz. Bugün bütün derdimiz ve anlayışımız budur. Türkiye'yi terörle sınamak imtihan etmek ve tehdit etmek isteyenler karşı en önemli cevabımız millet olma tecrübemizdir. Biz niçin bir milletiz? İşte bunun da en iyi cevabı Mardin'dedir." ifadelerini kullandı.

"Bizim medeniyetimize bugün dünyanın ihtiyacı var"

Terörü tasfiye edip, işsizlik sorununu çözeceklerini vurgulayan Soylu, "Terörü tasfiye edeceğiz, medeniyetimizin ışığını Mardin'den yükselteceğiz. Bu kadar basit ve nettir. " diye konuştu.

Soylu, şöyle devam etti:

"Bizim medeniyetimize bugün dünyanın ihtiyacı var. Bugün birçok alanını eleştirdiğimiz, yapıcı eleştiri ortaya koymakla çalıştığımız Avrupa'nın da ihtiyacı var. Bu medeniyetin barışına, kardeşliğine... Bugün ilk önce balkanları bu cenderenin içine soktular. Sonra Kafkasları şimdi Ortadoğu'yu ve bizim de içinde bulunduğumuz Asya coğrafyasını bu cenderenin içine sokmaya çalışıyorlar. Bu cenderenin içerisinden bunu ancak bu medeniyetin değerleri kurtarabilir."

Bir taraftan Hükümetin ve Başbakan'ın, Cumhurbaşkanlığının liderliğinde ortaya konan sosyal ekonomik programlara devam edeceklerini vurgulayan Soylu, "Terör örgütleri DAEŞ, PKK ve FETÖ ile mücadele kararlılığımız aynı şekilde devam edecektir." dedi.

Muhabir: Halil İbrahim Sincar, Ahmet Kaplan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Erdal Tosun milletimizin sevgi ve takdirini kazanmıştır'

2016-11-30 17:52 - Gündem

Musul'da DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin yeniden imarı

2016-11-28 14:17 - Dünya

Amatör maçta kavga: 7 gözaltı

2016-11-27 23:42 - Spor

Suriye ordusundan Halep’te önemli ilerleme

2016-11-28 14:52 - Asayiş

Kılıçdaroğlu'ndan Fidel Castro için taziye ziyareti

2016-11-28 16:37 - Gündem

Yağmur, caddede çökmeye neden oldu

2016-11-30 13:22 - Asayiş

ABD, Castro’nun cenaze törenine resmi heyet göndermeyecek

2016-11-30 01:57 - Dünya

'Terör örgütleri ile mücadele kararlılığımız aynı şekilde sürecek'

2016-12-04 20:17 - Siyaset

Dayak gerginliği

2016-11-28 00:07 - Asayiş

'OPEC anlaşmazlığı petrolü 40 doların altına itebilir'

2016-11-30 14:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Milletvekilleri bakanlıkları "soru yağmuru"na tuttu

11:53 - Siyaset

AK Parti heyeti Gürsu ve Kestel arasındaki yangın bölgesinde incelemelerde bulundu

08:18 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç: Yangınlara ilişkin 33 ilde 97 şüpheli hakkında işlem yapıldı

02:43 - Siyaset

Bakan Yumaklı: 28'i ormanlık alanda, 48'i kırsal alanda olmak üzere 76 yangınla mücadele ettik

20:58 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul'da Balkan ülkelerinden mevkidaşlarıyla görüştü

16:28 - Siyaset

Günün Manşetleri

Günün ilk yarısında sıcaklıklar 14 ilde 40 derecenin üzerini gösterdi

14:13 - Gündem

Bakan Bayraktar, TercihFest 2025'te üniversite adaylarıyla buluştu

14:03 - Gündem

İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın günlük yolcu rekorunu kırdı

13:37 - Ekonomi

Türk kadın girişimcinin ürettiği askeri ekipmanlar yabancı ordulardan talep görüyor

13:18 - Ekonomi

Yüksek sıcaklıkların etkili olduğu Yunanistan'daki yangınlardan ikisi devam ediyor

12:58 - Dünya