?>

TEM polislerinden öğrenci ve ailelerine 'terör' uyarısı

Üniversite öğrencisi ve velilerden oluşan 320 bin kişiye, terör örgütlerinin eleman kazanma ve propaganda faaliyetleri konusunda bilgi verildi.

Asayiş - 6 yıl önce

Ankara

Üniversite öğrencisi ve velilerden oluşan 320 bin kişiye, terör örgütlerinin eleman kazanma ve propaganda faaliyetleri konusunda bilgi verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda 81 il emniyet müdürlüklerindeki Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Bürolarının terör örgütlerinin eleman kazanma faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmaları devam ediyor.

Güvenlik güçlerinin operasyonları sonucu aralarında sözde üst düzey teröristlerin de bulunduğu çok sayıda elemanını kaybeden ve eylem gücü kırılan terör örgütlerinin, eleman temini için başta üniversite öğrencileri olmak üzere gençlere yönelik propaganda faaliyetlerine ağırlık vereceğinin değerlendirilmesi üzerine harekete geçildi.

Örgüt mensuplarının, kayıt için gelen öğrencilere işlemlerinde yardım etme, kalacak yer ve burs ayarlama gibi bahanelerle yaklaştıkları, daha sonra bu ilişkiyi geliştirerek öğrencileri örgüt içine çekmeye çalıştığı tespit edildi.

Bu çerçevede, üniversite kayıt haftası olan 19-23 Ağustos tarihleri ile derslerin başladığı eylül ayının ilk haftasında öğrenci ve ailelerinin bilgilendirilmesi amacıyla ülke genelindeki otogar, havaalanı, tren garı ve üniversite kampüslerinde stantlar açıldı.

Stantlarda görev alan TEM polislerince, öğrenci ve ailelerine terör örgütlerinin eleman temin etme çalışmalarının engellenmesi ve üniversite gençliğinin örgütler ve zararlı oluşumlardan korunmasına yönelik bilgiler verildi.

"El Ele Güvenli Geleceğe" adını taşıyan proje kapsamında, 320 bin kişiye terör örgütlerinin gençler üzerindeki "kirli emelleri" anlatıldı.

Terör konusunda önemli uyarılar

Öğrenci ve velilere konuyla ilgili uyarıların yer aldığı broşürler de dağıtıldı. "Yeni hayatımız ve geleceğimiz için 6 altın hatırlatma" başlıklı broşürlerde, arkadaş seçimi, her söylenene, yazılana, anlatılana, gösterilene inanmama, gerektiğinde "hayır" demek, gözlemci, tarafsız bakma ve araştırmacı olmak, ayrımcılık, suistimal, istismar konularına dikkat etme, kanunsuz ve şiddet içerikli faaliyetlere katılmama uyarılarında bulunuldu.

Bir diğer broşürde ise terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri sıralandı. Broşürde, örgüt mensuplarının arkadaşlık, hemşehrilik, aile/akraba ilişkisi, sosyal ve kültürel faaliyetler, dini değerler ve etnik köken üzerinden yakınlık kurdukları gençleri, "beyin yıkama" taktikleriyle militan yaptığı vurgulandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'Oktar'ın kitabını 17 kez üst üste okudum'

2019-10-01 18:22 - Gündem

TEM polislerinden öğrenci ve ailelerine 'terör' uyarısı

2019-10-03 18:22 - Asayiş

Avukatlık hizmetlerinde KDV indirildi

2019-10-02 13:07 - Gündem

Antalyaspor'dan farklı galibiyet

2019-09-29 22:59 - Gündem

'İran'ın yaptırımları kaldırma talebini reddettim'

2019-09-27 21:32 - Dünya

'Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum'

2019-09-26 23:12 - Gündem

Huzurevinde yazdığı şiirleri 82 yaşında kitaplaştırdı

2019-09-30 18:47 - Çevre-Hayat

Değişen yolsuzluk yasası Endonezya'yı kaosa sürükledi

2019-10-03 16:17 - Dünya

Hayabusa2 son gezginciyi Ryugu asteroidine gönderdi

2019-10-03 17:02 - Teknoloji

'Yeni Ekonomi Programı bir IMF programıdır'

2019-10-02 19:27 - Siyaset

İlgili Haberler

Karabük'te çıkan orman yangını kontrol altına alındı

22:47 - Asayiş

Karabük'te çıkan orman yangını büyük oranda kontrol altına alındı

21:07 - Asayiş

Balıkesir'de arazide çıkan yangın kontrol altında

23:13 - Asayiş

Çanakkale'de orman dışı alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

19:03 - Asayiş

Çanakkale'de orman dışı alanda çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor

17:53 - Asayiş

Günün Manşetleri

Trump, Moskova'daki ABD-Rusya görüşmesinin sonucuna göre Rusya'ya yaptırımlara karar verecek

01:07 - Dünya

Yüksek Askeri Şura kararları Resmi Gazete'de

00:53 - Gündem

İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarında 19 bine yakın öğrenci ve eğitimci canından oldu

00:48 - Dünya

Trump: (Gazze'yi tamamen işgal planı) Bu, tamamen İsrail'e kalmış bir durum

00:32 - Dünya

ABD, Ukrayna'ya 203,5 milyon dolarlık muhtemel askeri satışı onayladı

00:03 - Dünya