?>

Teksas'taki saldırıda bir çocuk sınıfta ölü taklidi yaparak kurtulduğunu belirtti

Teksas’ın Uvalde kasabasında 19 öğrenci ve 2 öğretmenin öldürüldüğü Robb İlkokulu’ndaki silahlı saldırıda bir öğrencinin ölü taklidi yaparak kurtulduğu ortaya çıktı.

Dünya - 3 yıl önce

New York

CNN’e konuşan 11 yaşındaki Miha Cerrillo, sınıfta film izledikleri bir sırada okula saldırganın girdiğinin anlaşılmasından sonra öğretmenlerden birinin hemen sınıfın kapısını kilitlemek istediğini ancak kapının dibinde beliren saldırganın kapının camından ateş açtığını söyledi.

Teksas'taki okul saldırısında polise yönelik eleştiriler sürüyor

Cerrillo, öğretmenin kapıyı kilitleyemeden geri çekildiğini ve o sırada aniden içeri giren saldırganın “iyi geceler” diyerek öğretmeni vurduğunu belirtti.

Daha sonra saldırganın ikinci öğretmeni ve sınıf arkadaşlarını hedef aldığını aktaran 11 yaşındaki öğrenci, mermilerin havada uçtuğunu, bazı parçaların başına ve omzuna çarptığını kaydetti.

Cerrillo, saldırganın ardından iç kapıdan bitişikteki sınıfa geçtiğini, oradan da çığlıklar ve silah sesleri duyduğunu, sesler kesildikten sonra ise saldırganın yüksek sesle müzik dinlediğini ifade etti.

O sırada vurulan öğretmenlerinin cep telefonundan polis acil hattını aradığını söyleyen Cerrillo, saldırganın geri dönmesinden korkarak, etrafında vurulan sınıf arkadaşlarının kanını üzerine sürerek ölü numarası yaptığını anlattı.

Ölü numarası yaparak yattığı zamanın kendisine 3 saat gibi geldiğini anlatan Cerrillo, bir ara dışarıda polis sesleri duyduğunu söyledi.

Haberde, Cerrillo'nun mülakat sırasında ağlayarak niye seslerini duyduğu polislerin içeriye kendilerini kurtarmadığını sorduğu kaydedildi.

Kamera karşısında konuşmaya korkan Cerrillo’nun havanın sıcak olmasına rağmen battaniyeye sarılmış halde CNN yapımcısına yaşadıklarını aktardığı ve annesinin saldırıdan bu yana uyuyamayan kızının travma geçirdiğini söylediği ifade edildi.

Annesinin ayrıca "mucize bebek" dediği Miah'ın karnında bir tümörle doğduğu, doktorların kendilerine fazla yaşamaz dediği halde 3 yaşında tümörü çıkarmak için kapsamlı bir ameliyat geçirdiği bilgisini paylaşarak, "Şimdi mucize bebek ifadesinin doğru olduğuna daha fazla inanıyorum.'' dediği aktarıldı.

Saldırıda can veren öğretmenin eşi iki gün sonra kalp krizinden öldü

Öte yandan, saldırının kurbanlarından 4. Sınıf öğretmeni 48 yaşındaki Irma Garcia’nın eşi 50 yaşındaki Joe Garcia’nın yaşanan trajediye dayanamayarak kalp krizi geçirdiği kaydedildi.

Ailesi tarafından yapılan paylaşımda, “Joe’nun 25 yıldır evli olduğu eşini kaybetmenin acısına dayanamayarak kalp kırıklığından öldüğüne inanıyoruz. Lütfen dualarınızdan eksik etmeyin.” ifadesine yer verildi.

Garcia çifti geride 12 ila 23 yaşlarında 4 çocuk bırakırken, okulun internet sayfasında, saldırının kurbanı Irma Garcia’nın 23 yıllık öğretmen olduğu bilgisi yer aldı.

Uvalde'de 24 Mayıs'ta düzenlenen silahlı saldırıda 19 çocuk ve 2 öğretmen yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Başkent Kültür Yolu Festivali çocukları geleneksel oyunlarla tanıştıracak

2022-05-23 17:20 - Magazin

Çukurova'da buğday rekoltesinde artış bekleniyor

2022-05-26 13:35 - Ekonomi

Kişisel Verileri Koruma Kurulunun kararları yol gösteriyor

2022-05-23 16:41 - Gündem

1. Lig'de 7 sezon sonra gol kralı Türk oyuncu oldu

2022-05-22 11:34 - Spor

Futbolda 60. Türkiye Kupası sahibini buluyor

2022-05-25 12:59 - Spor

Filipinler'de 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

2022-05-22 10:04 - Dünya

Ukrayna: Donetsk ve Lugansk'ta son bir günde Rusya'nın 9 saldırısı püskürtüldü

2022-05-22 11:28 - Dünya

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmalara FETÖ müdahalesiyle ilgili davaya devam edi

2022-05-23 22:44 - Gündem

Emine Erdoğan'dan Türk mutfağı paylaşımı

2022-05-23 14:58 - Gündem

Yunanistan'ın sınır dışı ettiği FETÖ hükümlüsü eski hakim tutuklandı

2022-05-27 15:34 - Gündem

İlgili Haberler

Trump, TikTok'un ABD’deki operasyonlarının satılmasının önünü açan kararnameyi imzaladı

02:02 - Dünya

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack'tan Erdoğan-Trump görüşmesi için 'destansı' y

01:58 - Dünya

ABD Başkanı Trump: İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak etmesine izin vermeyeceğim

00:18 - Dünya

Microsoft, İsrail Savunma Bakanlığının kullandığı bazı hizmetleri devre dışı bıraktı

22:13 - Dünya

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: İsrail'in hiçbir komşu ülkesi kendini güvende hissedemiyor

22:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump ile görüşmesine ilişkin

02:22 - Gündem

Avrupa Ligi'nde ilk hafta tamamlandı

02:12 - Spor

İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'deki temaslarına ilişkin payl

02:08 - Gündem

Trump, TikTok'un ABD’deki operasyonlarının satılmasının önünü açan kararnameyi imzaladı

02:02 - Dünya

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack'tan Erdoğan-Trump görüşmesi için 'destansı' y

01:58 - Dünya