?>

Teksas'taki okul saldırısına geç müdahale etmekle eleştirilen polis şefi açığa alındı

ABD'nin Teksas eyaleti Uvalde kasabasında geçen ay 19 öğrenci ile 2 öğretmenin öldürüldüğü okul saldırısına "geç müdahale" etmekle eleştirilen polis şefi açığa alındı.

Dünya - 3 yıl önce

New York

Okul bölge yönetiminden yapılan açıklamada, Uvalde okul bölgesi polis şefi Pete Arredondo'nun derhal açığa alındığı duyuruldu.

Açıklamada, Arredondo hakkında bir karar vermeden önce soruşturma sonucunun beklendiği ancak inceleme sürecinin net olmaması ve ne zaman biteceğinin bilinmemesi nedeniyle bu kararın alındığı kaydedildi.

Aileler ve toplum üyelerinin ise saldırı günü "yetersiz karar verme" sorumluluğundan dolayı Arredondo'nun istifasını istedikleri bildirildi.

Uvalde saldırısında polisin zamanında müdahale etmediği tartışmaları

"AR-15" tipi otomatik saldırı silahı ile 24 Mayıs'ta Uvalde kasabasındaki Robb İlkokulu'na saldırı düzenleyen 18 yaşındaki Salvador Ramos, birbirine bitişik iki sınıfa girerek 19 çocuk ve 2 öğretmeni vurarak öldürmüştü.

Uvalde polisi, saldırgan okula girdikten sonra dışarıda bekleyen ailelerin yalvarış ve ısrarına rağmen 1 saat 17 dakika boyunca müdahale etmemekle eleştirilmişti.

Teksas Halk Güvenliği Departmanı Direktörü Steven McCraw, saldırıdan sonraki günlerde düzenlediği basın toplantısında, olay yerindeki komuta merkezinin "çocukların risk altında olmadığını" düşündüğünü, bu nedenle taktik timleri beklediğini söylemişti.

McCraw "O sırada olay yeri komutanı, aktif bir saldırgan durumundan barikatların ardına sığınmış bir bireye geçildiğine inanıyordu. Ancak eldeki bilgilere göre, açıkça o sınıftaki çocuklar risk altındaydı ve saldırgan da hala aktifti. Bu, yanlış bir karardı." ifadesini kullanmıştı.

Uvalde okul bölgesi polis şefi Pete Arredondo da 10 Haziran’da Texas Tribüne gazetesine verdiği mülakatta, olay günü kendisini yavaşlatır düşüncesiyle telsizi yanına almadığını, kendisini ekipleri yöneten sorumlu amir olarak görmediğini ve yetkinin üst düzey başka birine devredildiğini düşündüğünü anlatmıştı.

Saldırganı tahrik etmemek için okul koridorunda 40 dakika beklediğini belirten polis şefi, "Ben, o gün kimseye sınıfa girmemesi konusunda talimat vermedim, sadece gerekli yardımları istedim." açıklamasında bulunmuştu.

McCraw, saldırı hakkında süren soruşturma çerçevesinde 21 Haziran’da eyalet meclisi senato komitesine verdiği ifadede de Uvalde polisinin saldırıdaki müdahalesini "sefil bir başarısızlık" olarak nitelemiş, Uvalde okul bölgesi polis şefi Pete Arredondo’yu gecikmeden dolayı sorumlu tutarak onu "polislerin hayatını, çocukların hayatlarının önüne koymakla" suçlamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Megakentte depreme karşı en büyük tıbbi tahliye tatbikatı yapıldı

2022-06-24 11:59 - Gündem

Şehit Topçu Uzman Çavuş Özkaya, son yolculuğuna uğurlandı

2022-06-23 15:55 - Gündem

Japonya'nın İşikawa eyaletinde 5 büyüklüğünde deprem

2022-06-20 09:35 - Dünya

Kuveyt'te Meclis feshedilerek genel seçime gitme kararı alındı

2022-06-22 17:35 - Dünya

Japon tasarımcı, Türkiye'yi Anadolu'yu resmeden seyyah amcasının eserleriyle yad ediyor

2022-06-21 11:58 - Çevre-Hayat

Ayçiçeği, mısır ve soyada gümrük vergisi yıl sonuna kadar sıfırlandı

2022-06-24 11:10 - Ekonomi

Türksat, SEDEC 2022'ye iletişim desteği verecek

2022-06-24 12:40 - Ekonomi

Milli haltercilerden 40 günde 64 madalya

2022-06-24 13:20 - Spor

Özel Sporcular Down Atletizm Milli Takımı, dünya şampiyonu oldu

2022-06-24 15:58 - Spor

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Madrid'deki NATO Zirvesi'ne katılacak

2022-06-23 15:35 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde düzenlediği saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetti

17:28 - Dünya

Bosna Hersek'teki savaşta kurşuna dizilerek öldürülen 6 Srebrenitsalı genç anıldı

17:08 - Dünya

Gazzeli balıkçılar ailelerine yiyecek için İsrail tehdidi altında ölüm pahasına denize açılıyor

16:48 - Dünya

Fransa, Senegal'deki üslerini yetkililere teslim etti

16:43 - Dünya

Suriye'de ateşkes sağlanan Süveyda'da Bedevi Araplar zorla yerlerinden çıkartılıyor

16:28 - Dünya

Günün Manşetleri

Shakhtar Donetsk, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda Beşiktaş'ın rakibi oldu

21:08 - Spor

Bolu'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

20:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin parçalanmasına dün rıza göstermedik, bugün de yarın da kesinlikle rıza göstermeyiz

20:12 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis Başkanvekillerini kabul etti

20:08 - Siyaset

Trabzonspor, hazırlık maçında Araz Nahçıvan'a mağlup oldu

20:03 - Spor