?>

Meclis yoğun bir haftaya giriyor

Meclis, İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi, 6. Yargı Paketi ile basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak.

Siyaset - 3 yıl önce

TBMM

TBMM Genel Kurulu İstanbul Finans Merkezi, 6. Yargı Paketi ile basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin kanun tekliflerini yasalaştırmak, Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 18 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi için mesai yapacak.

Meclis, yasama ve denetim faaliyetleri yürüteceği yoğun bir haftaya daha giriyor.​

Haftalık çalışmasına 21 Haziran Salı günü başlayacak Genel Kurulda, İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

Kanun teklifi ile merkezdeki tüm altyapı ve üst yapının işletilmesi, yönetilmesi, bağımsız bölüm ve alanların kiralanması ile ilgili kurumlara tahsis edilmiş alanlar hariç umumi hizmetlere ayrılmış yerlere dair her türlü yönetim faaliyeti, 20 yıl süreyle yönetici şirketçe gerçekleştirilecek.

Finansal kuruluşların merkezde gerçekleştirilen finansal hizmet ihracatı niteliğindeki faaliyetler kapsamında elde ettiği kazançlarının yüzde 75'i, kurumlar vergisi matrahının tespitinde kurum kazancından indirilecek.

Katılımcı belgeli finansal kuruluşların İFM'de bulunan merkez ve şubelerinden tahsili gereken finansal faaliyet harçları, yürürlük tarihinden itibaren 5 yıl süreyle alınmayacak.

6. Yargı Paketi

6. Yargı Paketi'ne ilişkin düzenlemeleri içeren Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Genel Kurul gündemine gelecek.

Kanun teklifi ile yargıda hakim ve savcı yardımcılığı müessesesi getirilecek. Hakim ve savcı yardımcılığı süresi 3 yıl olacak.

Hakim ve savcıların, birinci sınıfa ayrılması için en az 3 meslek içi eğitim programına katılması gerekecek.

Fiyatları etkileme ile mal veya hizmet satımından kaçınma suçuyla etkin mücadele edilebilmesi ve stokçuluk faaliyetlerinin önlenebilmesi için Türk Ceza Kanunu'nda bu suçlar için belirlenen cezalar artırılacak.

Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenleme

Genel Kurulda, basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin de ele alınması öngörülüyor.

Teklifle internet haber siteleri süreli yayın kapsamına alınacak. Basın kartı başvurusu İletişim Başkanlığına yapılacak, resmi nitelikte kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.

Resmi ilanlar, şartları Basın İlan Kurumu Genel Kurulunca belirlenecek internet haber sitelerinde de yayımlanacak.

İhaleler, işin yapılacağı yerde çıkan bir gazetenin yanı sıra bir internet haber sitesinde de duyurulabilecek.

Milli İstihbarat Teşkilatının faaliyetleri ve personeline yönelik suç teşkil eden içerikler katalog suçlar kapsamına alınacak.

Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 18 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi de Meclis gündemine gelecek.

Komisyonların gündemi

KİT Komisyonu, denetim programını sürdürecek. Komisyon, salı günü Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü ile Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ, çarşamba günü Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ile Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, perşembe günü de Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve bağlı ortaklıklarının 2019-2020 yılı hesaplarını inceleyecek.

Bu arada TBMM'de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da yapılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TOFAŞ, Yunan başantrenör Dimitris Priftis'le sözleşme imzaladı

2022-06-16 20:32 - Spor

AB ambargosu petrol fiyatlarını ateşlerken Rusya'nın gelirini artırıyor

2022-06-15 11:32 - Ekonomi

Bakan Yanık: Odak noktamız kadına yönelik şiddetle mücadeledir

2022-06-14 19:40 - Gündem

İsveç'ten terör örgütü PKK açıklaması

2022-06-17 19:07 - Dünya

Bakan Yanık: Kadının insan haklarını, acilen ulaşılması gereken temel bir hedef olarak görüyoruz

2022-06-15 20:12 - Gündem

Meclis yoğun bir haftaya giriyor

2022-06-19 11:20 - Siyaset

Yurdun çeşitli kesimlerinde yarın da gök gürültülü sağanak etkili olacak

2022-06-13 16:53 - Gündem

Pakistan, BM'den Keşmirlilerin hakları için güvenilir adımlar atmasını istedi

2022-06-16 19:40 - Dünya

Ukrayna: Severodonetsk ve Toşkovets kentlerinde Rus saldırıları püskürtülüyor

2022-06-15 15:20 - Dünya

Özel öğrenciler hayvan sevgisi ve bahçe işleriyle hayata adapte oluyor

2022-06-17 13:34 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan: Suriye’deki çatışmalar bir an önce sona erdirilmeli

00:47 - Siyaset

CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen entübe edildi

23:42 - Siyaset

Bakan Göktaş: Devlet memurlarının yarım zamanlı çalışma hakkı çok kıymetli bir adım

21:53 - Siyaset

Bakan Kurum: Ülkemizin, insanımızın öncelikleri bizim önceliğimizdir

21:38 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile telefonda görüştü

21:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

72 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarda 1933 kişi yakalandı

08:18 - Asayiş

Stratejist Kemal Uysal ile ABD’nin Panama, Türkiye ve İsrail’in kanal projeleri üzerine Ömür Çelikdönmez konuştu

07:44 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Belediye operasyonları!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

07:21 - En Son Yazılar

2025-YKS sonuçları açıklandı

07:12 - Eğitim

Rus siyaset bilimci Markov: Erdoğan ve Putin, Azerbaycan konusunu görüştü mü

07:08 - Özel Haber