?>

Teknosa'dan “Teknoloji ile Yükselen Kadınlar“ projesi

- Teknosa, 12 yıldır sürdürdüğü "Kadın için Teknoloji" sosyal sorumluluk projesi kapsamında tasarladığı "Teknoloji ile Yükselen Kadınlar" video serisinde Hande Altaylı, Ceylan Ertem, Aslı İnandık, Nur Ger ve Zeynep Üner gibi kendi alanlarında üretken ve rol model kadınların teknoloji ile taçlandırdıkları başarı öykülerine yer veriyor

Ekonomi - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Teknosa, 12 yıldır sürdürdüğü "Kadın için Teknoloji" sosyal sorumluluk projesinin felsefesini daha geniş kitlelere ulaştırmak üzere tasarlanan "Teknoloji ile Yükselen Kadınlar" video serisinin tanıtımını yaptı.

Teknosa'dan yapılan açıklamaya göre, Rahşan Gülşan'ın kurgusunu hazırladığı, yönetmenliğini ve prodüksiyonunu gerçekleştirdiği video serisinde; Hande Altaylı, Ceylan Ertem, Aslı İnandık, Nur Ger ve Zeynep Üner gibi alanlarında fark yaratan, üretken ve rol model kadınların başarı hikayelerinde teknolojinin önemine dair söyleşiler yer alıyor.

Video serisine ilişkin tanıtım toplantısında konuşan Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, şirket olarak toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının iş hayatındaki yerinin güçlendirilmesi konusunda sorumluluklarına öncelik verdiklerini bildirdi.

Bu çerçevede 12 yıldır aralıksız yürüttükleri projelerinden "Kadın için Teknoloji" ile Türkiye'nin dört bir yanından kadına dijital okuryazarlık eğitimi verdiklerini aktaran Gürcan, teknolojinin kadının hayatına kattığı değere de dikkat çekmeye çalıştıklarını kaydetti.

Gürcan, içinde bulundukları dijital çağın, toplumsal cinsiyet eşitliği için dönüm noktası olduğunu belirterek, "Kadınlara özgürlük ve eşitlik sağlayacak en önemli araçlardan biri teknoloji. Bu hafta itibarıyla Rahşan Gülşan başta olmak üzere teknolojiyi kullanarak üretkenliklerini artırmış, teknolojiyle yükselen kadınların hikayelerini izlemeye başlayacağız. Teknosa'da çalışan kadınlara da kulak vereceğiz. Bu hikayelerin hepsi çok ilham verici." ifadelerini kullandı.

- "Kadınları teknolojiyle daha fazla buluşturmalı ve yakınlaştırmalıyız"

Teknosa Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Bahçıvanoğlu da kadınları teknolojiyle daha fazla buluşturmaları ve yakınlaştırmaları gerektiğini aktararak, şirket olarak Habitat ile yürüttükleri "Kadın için Teknoloji" projesi kapsamında bugüne kadar 66 ilde 17 bin kadının dijital okuryazar olmasına destek verdiklerini bildirdi.

Bununla birlikte hem eğitimlere katılan kadınların hem de gençlerin bu konuda nabzını tutmaya özen gösterdiklerini belirten Bahçıvanoğlu, yakın zamanda farklı yaş gruplarında (15-18, 19-24 ve 25-40 yaş) kadınların ve erkeklerin teknoloji ile kurduğu bağı, teknolojiye nasıl baktıklarını anlamak amacıyla fokus grup çalışmaları yaptıklarını anımsattı.

Bahçıvanoğlu, şunları kaydetti:

"Kızlar, kurdukları hayallerin her zaman çok desteklenmediğini dile getiriyor. Bir de özellikle bu konuda rol modellerinin olmadığını söylüyorlar. Elde ettiğimiz veriler ile Kadın için Teknoloji projemizin içeriğini zenginleştirirken, bir açılım daha yapmaya karar verdik. Farklı alanda çok değerli kadın rol modellerin teknolojiyle hayatlarına kattıklarını herkes ile paylaşmak ve daha fazla kadına, gencimize ilham vermek istedik. Projede iki kadın çalışanımızın yanı sıra Kadın için Teknoloji kursiyerimiz de yer aldı. Hedefimiz, bu hikayelerin önümüzdeki dönemde artmasına ve öne çıkarılmasına destek vermek."

Teknoloji ile Yükselen Kadınlar proje elçisi ve videographer Rahşan Gülşan ise projeye dair anekdotlar ve seriye konu olan hikayeler konusunda bilgi verdi. Gülşan, teknolojiyi kullanarak mesleğinde ve projelerinde yarattığı farka dikkati çekti.

Gülşan, "Teknoloji, kadınların dünyaya açılabilmesi ve kendilerini geliştirmeleri için önemli bir araç. Türkiye'nin neresinde olursa olsun kadınlar, teknoloji ile hem kendini geliştirebilir hem de daha üretken olabilir. Bu video serisiyle kadınları, teknoloji aracılığıyla içindeki kadını, içindeki renkleri, içindeki Türkiye'yi bizimle paylaşmaları konusunda da cesaretlendirmek istedik." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

34 milyon kişi soyunu araştırdı

2019-02-27 18:18 - Medya

'Su ürünleri yetiştiriciliği destekleri 1 Mart'ta ödenecek'

2019-02-28 19:32 - Ekonomi

Konya’da puanlar paylaşıldı

2019-03-03 18:45 - Spor

Çavuşoğlu: Filistin konusunda ABD ve İsrail'den korkan Müslüman ülkeleri gördük

2019-03-04 18:04 - Siyaset

Ankara’da DEAŞ operasyonu: 7 gözaltı

2019-03-01 20:40 - Asayiş

'Türk madenciliği sessiz bir devrim yaşıyor'

2019-03-05 07:02 - Dünya

Mısır'daki idamlar Malatya'da protesto edildi

2019-03-02 07:32 - Gündem

Teknosa'dan “Teknoloji ile Yükselen Kadınlar“ projesi

2019-03-05 16:06 - Ekonomi

Hortum seraları böyle vurdu

2019-03-04 02:28 - Gündem

28 Şubat mağduru öğretmen o dönemi anlattı

2019-02-28 15:19 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Türkiye'nin 5 yılda en fazla eczacılık ürünü sattığı ülke Güney Kore oldu

15:22 - Ekonomi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Sıfır Atık Projesi'nin 8. yılını kutladı

14:38 - Ekonomi

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 30'un altına indi

13:38 - Ekonomi

Trakya'daki barajların ortalama doluluk oranı yüzde 26'ya geriledi

13:07 - Ekonomi

TAV Havalimanları'ndan sürdürülebilirlik için 3 yılda yaklaşık 2,5 milyar avro yatırım

12:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Doğu Ekonomik Forumu, Rusya'nın ekonomik büyümesini doğrularken Türkiye için de büyük fırsatlar yaratıyor -Okay Deprem yazdı-

09:58 - En Son Yazılar

İsrail'in Gazze'de iki evi bombalaması sonucu 10 Filistinli hayatını kaybetti

09:53 - Dünya

İsrail karşı çıkmazsa Arapların rızasıyla Gazze İngilizlere teslim edilecek! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

09:34 - En Son Yazılar

Gaziantep FK'nin yenilmezlik serisi 5 maça çıktı

09:33 - Spor

Beşiktaş, Süper Lig'de yarın Kocaelispor'u konuk edecek

09:17 - Spor