?>

TEKNOFEST yarışmasında milli yapay zeka uygulamaları geliştirilecek

TEKNOFEST İstanbul kapsamında düzenlenen Eylem Temelli Türkçe Büyük Dil Modeli Yarışması, Türkiye'nin yapay zeka alanındaki yetkinliğini artırmayı hedefliyor.

Teknoloji - 2 ay önce

Ankara

TEKNOFEST İstanbul kapsamında, yapay zeka teknolojilerinde milli kabiliyetleri artırmak amacıyla Türkçe büyük dil modeli yarışması düzenleniyor.

TÜBİTAK, T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Eylem Temelli Türkçe Büyük Dil Modeli Yarışması, milli yapay zeka çözümlerinin geliştirilmesini ve Türkçe dil işleme kapasitesinin yükseltilmesini hedefliyor.

????

Yarışma, Türkiye’nin bu stratejik alanda insan kaynağını güçlendirmeyi, araştırmacıların ve girişimcilerin bilgi birikimini artırmayı, aynı zamanda yenilikçi uygulamaların önünü açmayı amaçlıyor.

Yarışmaya yalnızca Türkiye’de ikamet eden katılımcılar takım halinde başvurabilecek. Takımlar en az 3, en fazla 6 kişiden oluşacak.

Katılımcı profili ise oldukça geniş bir yelpazeye yayılıyor. Lisans ve lisansüstü öğrenciler, mezunlar, araştırmacılar, girişimciler, şirket çalışanları ve AR-GE ekipleri yarışmaya başvuruda bulunabilecek.

Katılımcılar, büyük dil modelleri kullanarak verilen görevleri yerine getirmeye çalışacak ve teknik becerilerini uygulamalı olarak sergileyecek.

İki aşamalı olarak yürütülecek yarışmada ilk etapta "Ön Değerlendirme Aşaması", ardından ise "Uygulama Geliştirme Aşaması" gerçekleştirilecek. Geliştirilecek projeler, Türkçe dil teknolojilerine somut katkı sunmayı amaçlayacak.

Yarışma sonunda dereceye giren takımlara 150 bin lira birincilik, 120 bin lira ikincilik ve 100 bin lira üçüncülük ödülü verilecek. Ödül kazanan ekiplere, projelerini sürdürebilmeleri için GPU (grafik işlemci ünitesi) desteği verilecek.

Son başvuru tarihi 20 Haziran 2025 olarak belirlenen yarışma, Türkiye’nin yapay zeka geleceğinde söz sahibi olmak isteyen tüm yetenekli takımları katılıma davet ediyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

7. Etnospor Kültür Festivali başladı

2025-05-22 14:17 - Spor

Gaziantep FK, Süper Lig'de Kasımpaşa'yı konuk edecek

2025-05-24 00:28 - Spor

Fotokapanlı denetimle çevreyi kirletenlere geçit verilmiyor

2025-05-22 12:42 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026-2035 dönemini 'Aile ve Nüfus 10 Yılı' ilan ediyoruz

2025-05-23 15:52 - Siyaset

Samsun'da yükümlüler mavi bayraklı plajları yaza hazırladı

2025-05-22 13:22 - Çevre-Hayat

İzmir'in Urla ilçesinde makilik alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

2025-05-24 18:48 - Asayiş

THY Avrupa Ligi şampiyonu Fenerbahçe Beko, basın mensuplarıyla bir araya geldi

2025-05-27 19:53 - Spor

Kurban Bayramı için trenlerin yolcu kapasitesi artırılacak

2025-05-24 12:07 - Çevre & Seyahat

BM: Esed'in devrilmesinin ardından 1,5 milyondan fazla Suriyeli geri döndü

2025-05-23 14:42 - Dünya

Süper Lig'de 37. hafta heyecanı yarın başlayacak

2025-05-23 09:08 - Spor

İlgili Haberler

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, NEXT Sosyal'e katıldı

15:23 - Teknoloji

SAHA İstanbul, IDEF 2025'te 218 üyesiyle boy gösterdi

14:22 - Teknoloji

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan, Türkiye'nin sosyal medya platformu NeXT Sosyal'e katı

13:12 - Teknoloji

Petrolle kirlenmiş topraklar deniz bakterileriyle temizleniyor

11:57 - Teknoloji

Yapay zekadan biyoteknoloji ve çalışma hayatına kadar temmuzda öne çıkan bilimsel gelişmeler

11:22 - Teknoloji

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Güney Kore ile ticaret anlaşması yaptıklarını duyurdu

02:42 - Dünya

Nelson Semedo, Fenerbahçe için İstanbul'da

01:32 - Spor

ABD'den, İran bağlantılı nakliye ağına yaptırım kararı

01:13 - Dünya

Fenerbahçe'den Alanyaspor maçı için erteleme başvurusu

00:53 - Spor

Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanşları, 10 maçla sona erdi

00:37 - Spor