TEKNOFEST'e buluşlar damga vuracak

"Milli Teknoloji Hamlesi" kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenecek TEKNOFEST İstanbul, buluşlara da ev sahipliği yapacak.

Teknoloji - 7 yıl önce

Ankara

"Milli Teknoloji Hamlesi" kapsamında ikincisi düzenlenecek İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) bu yıl buluşlar da "görücüye" çıkacak.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türk Patent ve Marka Kurumunun (TÜRKPATENT) 2016'dan bu yana her yıl düzenlediği Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı niteliğindeki İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF'19), TEKNOFEST kapsamında 17-22 Eylül'de Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle TÜRKPATENT ev sahipliğinde Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) iş birliğinde düzenlenecek ISIF'19'da, 25 ülkeden 400'ün üzerinde buluş ziyaretçiler ve yatırımcılar için sergilenecek.
Aynı zamanda fuarla eş zamanlı olarak sınai mülkiyet haklarıyla ilgili ulusal ve uluslararası çalıştaylar, seminerler ve eğitimler düzenlenecek.
Fuar boyunca katılımcılara "Patent Randevu Sistemi" ile yüz yüze danışmanlık hizmeti verilecek.
Patent Randevu Sistemi danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen katılımcılar, fuar öncesinde ve fuar süresince taleplerini "patentrandevu@turkpatent.gov.tr" adresine iletebilecek.
"Milli Teknoloji Hamlesi"ne büyük katkı
TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, AA muhabirine, ISIF'in 4'üncü kez kapılarını dünyanın yenilikçi zihinlerine açmaya hazırlandığını söyledi.
ISIF'19'un TEKNOFEST ile gerçekleştirilecek olmasının Türkiye'nin "Milli Teknoloji Hamlesi"ne büyük katkı sağlayacağını belirten Asan, "2016'da başlattığımız bu girişimin sadece ülkemizde değil, dünya çapında büyük yankı bulması, yaptığımız işin doğruluğunu ve gerekliliğini net bir şekilde ortaya koyuyor. İki günü birbirine eşit olanın zarar ettiğini benimseyen bir kültürün mirasçılarıyız. Bu nedenle her yıl bir öncekinden daha iyisini gerçekleştirmenin sorumluluğunu üzerimizde güçlü bir şekilde hissediyoruz. Bu nedenle ISIF'19, ISIF'18, ISIF'17 ve ISIF'16'nın üzerine yeni tuğlaların konulduğu, yeni bileşenlerin eklendiği, daha renkli, daha coşkulu ve çok daha etkili bir fuar olacak." dedi.
Asan, ISIF'ın, sınai mülkiyet alanında kurumsal kapasitesi büyük gelişme kaydetmiş ve yasal zemini güçlenmiş bir Türkiye'nin tüm dünya buluşçularının hizmetine sunduğu uluslararası bir etkinlik olduğuna dikkati çekerek, fuarın temel hedefinin, büyük çabalar sonucunda ortaya çıkan buluşların tanıtılması, yatırımcıyla buluşturulması ve ticarileştirilmesi olduğunu bildirdi.
ISIF'ın aynı zamanda 7'den 70'e katılımcıların ziyaretleriyle renklenecek büyük bir farkındalık etkinliği olduğunu vurgulayan Asan, şunları kaydetti:
"Fuarla eş zamanlı düzenlenen ulusal ve uluslararası çalıştay ve panellerle değer kazanacak kapsamlı bir eğitim etkinliği. Türkiye'nin ve bölgenin en güçlü sınai mülkiyet ağı olmaya aday bir sosyal etkinlik özelliğini taşıyor. TÜRKPATENT olarak iç içe geçen ve birbirini tamamlayan birçok bileşene sahip bu etkinliğe katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın destek ve teşrifleriyle gerçekleştireceğimiz ISIF'19'a ülkemizden, dünyanın dört bir yanından ilgi duyanları bekliyoruz."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Borsa, günü yükselişle tamamladı

2019-09-09 21:16 - Ekonomi

Darbeci generale 20, karısına 30 yıl hapis

2019-09-04 00:17 - Dünya

'Katılım bankalarının aktif büyüklüğü 240 milyar liraya ulaştı'

2019-09-10 14:22 - Ekonomi

'Torunlarımıza özgür bir vatan teslim etmeye mecburuz'

2019-09-08 19:09 - Genel

TEKNOFEST'e buluşlar damga vuracak

2019-09-10 14:27 - Teknoloji

Pompeo'dan Taliban'a 'Sınırı aştınız' uyarısı

2019-09-09 02:27 - Dünya

İsrail ordusu Gazze'de 2 mevkiyi bombaladı

2019-09-07 10:17 - Dünya

Suriyeli sığınmacılara tolerans kapasitemiz -Tekrar-

2019-09-07 10:16 - En Son Yazılar

Japonya'da tayfun can aldı

2019-09-09 13:32 - Dünya

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ebola ölümleri artıyor

2019-09-07 10:37 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Kacır: TÜBİTAK tarafından yeni çağrı açılıyor

23:13 - Teknoloji

Güney Kore'de Google ve Apple'a "telekomünikasyon kurallarını ihlal" suçlaması

17:42 - Teknoloji

İngiltere ve Galler'de mahkemelere Meta gözlüklerle giriş yasaklandı

14:57 - Teknoloji

ASELSAN'ın ASELBUOY sistemleri İHA'lara denizaltı savunmasında yetenek kazandırıyor

12:47 - Teknoloji

Vietnam, 2030'a kadar 10 bin yapay zeka uzmanı yetiştirmeyi hedefliyor

12:27 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset