?>

Tek koluyla okçuluk sporunu temsil ediyor

Trabzon'da yaşayan Hasan Kum, doğuştan tek kolu olmamasına rağmen çocukluğunda başladığı okçuluk sporuna, şimdilerde il temsilciliği görevini yaparak katkı sunuyor.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

TRABZON - DUYGU AVUNDUK

Trabzon'da yaşayan Hasan Kum, doğuştan tek kolu olmamasına rağmen çocukluğunda başladığı okçuluk sporuna, şimdilerde il temsilciliği görevini sürdürerek devam ediyor.

Akçaabat ilçesinde bir okulda memur olarak çalışan 38 yaşındaki Kum, tek kolu olmadan dünyaya geldi.

İlkokul yıllarında öğretmeninin teşviki ve ailesinin destekleriyle 10 yaşında okçuluk sporuna başlayan Kum, zaman zaman ara verse de yaklaşık 25 yıldır bu sporla ilgileniyor.

Trabzon Okçuluk İl Temsilciliğini sürdüren Kum, Akçaabat Atletizm Stadı'nda 60 sporcuyla okçuluk sporuna katkı sağlıyor.

Kum, okçuluk sporunu aktif olarak yaptığı yıllarda Türkiye Engelliler Okçuluk Şampiyonası'nda ve Türkiye Okçuluk Şampiyonası'nda birçok kez dereceler de elde etti.

"Diğerlerinden hiçbir farkım yok"

Kum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avusturya'da 6 kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldiğini belirterek, ailesinin Trabzon'a yerleşmesinin ardından ilkokul yıllarında öğretmeninin desteğiyle 1992'de okçuluk sporu ile tanıştığını söyledi.

Hasan Kum, engelli olmasına rağmen hiçbir farkı olmadığının altını çizerek, şunları vurguladı:

"Teşvikle ve doğru yönlendirmeyle birlikte çok farklı başarılar elde edilebilir. Engelli arkadaşlarımızın ailelerinden ve çevrelerinden destek görmeleri yeterli. Tüm tesislerimiz engelli arkadaşlarımıza açıktır. Sadece gelip bizleri bulsunlar. Sosyal aktivite ve spor konusunda yardımcı olmaya hazırız içe kapanmalarına gerek yok. Biz her zaman buradayız ve kendilerini de bekliyoruz."

Münir Çalık ise Kum'un sporda engel olmadığını kendilerine gösterdiğini aktararak, "Buradan da engelli arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Sporda engel yok. Sizleri okçuluk sporunu yapmaya bekliyoruz." yorumunu yaptı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Atatürk'ün az bilinen fotoğrafları ortaya çıktı

2017-11-09 18:31 - Genel

GarantiBank International NV’ye inovasyon ödülü

2017-11-10 14:30 - Genel

Hukukçu golcüden 'eğitim' tavsiyesi

2017-11-08 21:02 - Spor

Metrobüs yayaya çarptı!

2017-11-08 03:32 - Asayiş

Dursun Özbek'ten yabancı futbolcu açıklaması

2017-11-08 21:32 - Spor

'Yol Ayrımı'nın galası yapıldı

2017-11-08 04:02 - Kültür Sanat

Katar, Kuveyt'te askeri ataşelik açtı

2017-11-09 01:32 - Dünya

'Bizim anlayışımızda yatay mimari esastır'

2017-11-11 21:30 - Siyaset

FETÖ'nün 'taktik slaytları' iddianamede

2017-11-10 18:42 - Genel

Cam filminde flaş gelişme... Cumhurbaşkanı devreye girdi

2017-11-09 19:27 - Siyaset

İlgili Haberler

Elazığlı çiftçi meteor olduğunu düşündüğü yüzlerce taşı evinin bir odasında biriktirdi

16:52 - Çevre-Hayat

Bursalı devdah, yoğun efor isteyen sanatını ömrünün sonuna kadar yaşatmak istiyor

14:38 - Çevre-Hayat

Kırklareli'nde belediye işçileri mesai sonrası mehteran oluyor

13:07 - Çevre-Hayat

Vadiler arasındaki "Uçarsu Şelalesi" alternatif turizm rotası olmaya hazırlanıyor

12:52 - Çevre-Hayat

Adana'da taksi sürücüsü aracında dünyaya gelen bebekle buluştu

12:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Türkiye'ye dönüşleri sağlanan 249 aktivistten 96'sı "şikayetçi" olarak ifade ver

23:37 - Gündem

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, istifa eden Lecornu'yu yeniden başbakan olarak atadı

23:27 - Dünya

Ümit Milli Futbol Takımı, Litvanya'yı 2-0 yendi

23:08 - Spor

Atlı jandarma timi Tendürek Dağı eteklerinde devriyede

22:47 - Gündem

Tunus’ta 5. Türk–Arap Üniversiteleri Kongresi başladı

21:43 - Dünya