?>

TBMM Başkanı Kahraman İsviçre'de

Cenevre'de temaslarını sürdüren TBMM Başkanı Kahraman, Pakistan Milli Günü resepsiyonuna katıldı.

Dünya - 8 yıl önce

CENEVRE

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, dört günlük resmi ziyaret için geldiği Cenevre'de Pakistan Milli Günü resepsiyonuna katıldı.

Pakistan'ın BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Amil, Kahraman ve beraberindeki parlamento heyetini kapıda karşıladı.

Amil, yaptığı kısa konuşmada Kahraman'ın resepsiyona katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisini kürsüye davet etti.

TBMM Başkanı Kahraman, burada yaptığı konuşmada, "Bizlere olan nazik daveti için kariyerinde Türkiye’de önemli görevler üstlenmiş ve gerçek bir Türk dostu olan Büyükelçi Amil’e ayrıca şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Türkiye'nin Pakistan ile olan ilişkilerinin, Pakistan'ın bağımsız bir devlet olarak kuruluşundan itibaren yakın dostluk ve kardeşlik anlayışı temelinde şekillendiğini vurgulayan Kahraman, şöyle devam etti:

"Ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki tarihten gelen özel kardeşlik ilişkileri, zor zamanlarda ve ulusal davalarımızda birbirimize verdiğimiz destekle tezahür etmekte olup, her düzeyde ilişkilerimize de yansımaktadır. Bu bağlamda, ülkelerimiz ve halklarımız arasında var olan kardeşlik ilişkilerimizi gelecek nesillere aktarmak konusunda parlamentolarımıza da önemli görevler düşmektedir."

Kahraman, TBMM olarak Pakistan'a her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirterek, "Zindabad Pakistan, Zindabad (Yaşasın) Türkiye." ifadesini kullandı.

Resepsiyonun ardından Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Naci Koru ve eşi Canan Koru, Kahraman ve beraberindeki milletvekillerinin onuruna Büyükelçilik rezidansında akşam yemeği verdi.

Kahraman PAB Genel Kuruluna katılacak

Dört gün boyunca çeşitli temaslarda bulunacak Kahraman'ın, İsviçre ziyaretinin en önemli durağını Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 138. Genel Kurulu'na katılım oluşturacak.

Farklı ülkelerden meclis başkanlarıyla ikili görüşmeler yapacak olan Kahraman, Montrö ve Lozan şehirlerini ziyaret edecek ve İsviçre'deki Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.

Hafta sonu ise Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Toplantısı ve İslam İş Birliği Konferansı Örgütü Danışma Toplantısına katılacak Kahraman, pazar günü ziyaretini tamamlayacak.

Muhabir: Bayram Altuğ

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

"Yabancıya konut satışında tarihi rekor gelecek"

2018-03-21 16:22 - Genel

Köprüler Pakistan için ışıklandırılacak

2018-03-21 19:57 - Genel

Sakarya merkezli 'Çiftlik Bank' soruşturması: 2 tutuklama

2018-03-23 02:37 - Gündem

Formula 1'in en başarılısı Schumacher

2018-03-22 14:53 - Spor

Kalyon, Karapınar'ın “güneşini“ depolamayı planlıyor

2018-03-22 14:18 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kahraman İsviçre'de

2018-03-23 04:02 - Dünya

Dev operasyon! Arnavut Met böyle yakalandı

2018-03-22 18:02 - Asayiş

Akıncı Üssü sanığından 'Kemal Mutlum' itirafı

2018-03-21 18:02 - Genel

Galatasaray Başkanı Cengiz'den şampiyonluk açıklaması

2018-03-21 19:52 - Spor

Yüksekova'nın fedakar sağlık görevlileri

2018-03-18 19:02 - Sağlık

İlgili Haberler

Sumud Filosu'na saldıran İsrail ordusu, filodaki son tekne Marinette'i yasa dışı ele geçir

10:53 - Dünya

Sumud Filosu aktivistleri, İsrailli Bakan'ın provokasyonuna 'Özgür Filistin' sloganıyla karşılık verdi

10:29 - Dünya

Yunanistan'da liman işçileri İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısı nedeniyle grev kararı aldı

10:14 - Dünya

Venezuela: Ülke kıyılarına yakın bölgede 5'ten fazla savaş uçağı tespit edildi

01:13 - Dünya

İran'ın İsfahan kentinde 5,3 büyüklüğünde deprem

00:23 - Dünya

Günün Manşetleri

Sumud Filosu'na saldıran İsrail ordusu, filodaki son tekne Marinette'i yasa dışı ele geçir

10:53 - Dünya

Enflasyon rakamları açıklandı

10:32 - Ekonomi

Sumud Filosu aktivistleri, İsrailli Bakan'ın provokasyonuna 'Özgür Filistin' sloganıyla karşılık verdi

10:29 - Dünya

Futbolda haftanın programı: Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig maç ve saatleri

10:29 - Spor

Çiftçilere 349 milyon lira tutarında destekleme ödemesi bugün yapılacak

10:28 - Ekonomi