?>

TBMM Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, maden ocağına gidecek, aileleri ziyaret edecek

TBMM Amasra'daki Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağını ziyaret edeceklerini bildirdi.

Gündem - 3 yıl önce

TBMM

TBMM Amasra'daki Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı, AA muhabirine, Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden kazasının tüm yönleriyle araştırılarak, benzer kazaların önüne geçilmesine yönelik önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun çalışma takvimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Komisyonun, TBMM Genel Kurulunda alınan kararla bütün partilerin ortak önergesiyle kurulduğunu anımsatan Yıldız, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

Kazanın nedenlerinin belirlenmesinde ve araştırılmasında siyaset üstü ve objektif değerlerle hareket edeceklerini belirten Yıldız, "Amasra'da madenin bulunduğu yere gideceğiz. Bir kısım madenleri, özellikle taş kömürüyle alakalı madenleri yerinde inceleyeceğiz. Hem kamu kurum ve kuruluşları, bağlı, ilgili ve ilişkili bütün kuruluşlarla toplanacağız. Onları davet edeceğiz, komisyonda dinleyeceğiz." diye konuştu.

Yıldız, yaklaşık 3 aylık çalışma yürüteceklerini, gerekirse 1 aylık ek süre isteyeceklerini ifade etti.

"Araştırma Komisyonunun sonuçlarının, TBMM'de kanuni düzenlemelere esas olacak tarzda ışık tutacağı kanaatindeyiz." diyen Yıldız, komisyonun ilk toplantısında 17 milletvekilinin konuştuğunu, benzer kaygıları, hedefleri dile getirdiğini aktardı.

Akademisyenleri, özel sektörden, kamudan ilgili, ilişkili bütün kuruluşlardan yetkilileri komisyona davet edeceklerini anlatan Yıldız, "İyi bir çalışma programı yaptık, kazanın nedenine gerçek manada inecek tarzda bir çalışma yapacağız." bilgisini paylaştı.

Yargı ve yürütmenin işinin farklı olduğuna işaret eden Yıldız, "Onların alanına müdahale tabii ki söz konusu olmaz, olamaz. Yargının bağımsız şekilde karar vermesine gölge düşürecek herhangi bir yazı ve konuşma tabii ki olmayacak. Bu sorumluluğumuzun bilincindeyiz." ifadelerini kullandı.

Yıldız, milletvekillerinin ilk toplantıda yaptığı konuşmaları son derece olumlu bulduğunu belirterek, "Onlar da katkı koymak için çaba sarf edeceklerini söylediler. Hep beraber iyi bir çalışma ortaya koyacağımız kanaatindeyim. Hedefimiz tek. Acı üzerinden siyaset yapılmaz, yapılamaz. Hiçbir şekilde buna yeltenmeyiz zaten. Burada herhangi bir parti düşünmüyorsunuz. Herhangi bir partinin daha ötesinde, bu görev daha ön plana çıkıyor. Bunu ön plana alacağız." diye konuştu.

"Aileleri de dinleyeceğiz"

Muhalefetin, hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin de komisyonda dinlenmesi talebine değinen Yıldız, "Amaçlarımız, hedeflerimiz arasında var. Ama aileleri buraya çağırmak doğru olmaz. Biz ailelerinin yanına gideceğiz. Bizzat evlerine gideceğiz, bir kez daha taziyede bulunacağız." dedi.

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde yaralı madencileri, ayrıca hayatını kaybeden madencilerin yakınlarını ziyaret ettiğini hatırlatan Yıldız, "Komisyon olarak da bunu yapacağız. TTK'nın ilgili bütün birimleriyle bu manada görüşeceğiz. Bizim bir hüküm, itham edici cümlemiz olamaz. Yani biz o makamda değiliz. O yüzden biz araştırmamızı yapacağız, hem de ailelerimizle bir arada olacağız. Tabii ki onları da dinleyeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Komisyon Başkanı Taner Yıldız, şöyle devam etti:

"Amasra'daki maden kazasının ardından devletin reflekslerinin, reaksiyonlarının çok hızlı olduğunu bir kez daha gördük. Bu, tabii ki kazanın üzerinde yapılacak yorumlar için farklı spekülatif cümleleri de getiriyor ama ambulans uçaklarıyla, orada yapılan yardımlarla, AFAD'ın, UMKE'nin, özellikle tahlisiye ekibinin bu konuda profesyonelleşen çalışmalarını bizzat gördük. Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan tutun bakanlarımıza ve bütün ilgili arkadaşlarımıza varıncaya kadar her biri bizzat olay mahallinde bulundular ve oradan direktiflerini, talimatlarını verdiler."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kızılırmak Kuş Cenneti'nin 'Dünya Mirası' olması için çalışmalar sürüyor

2022-10-21 12:28 - Çevre-Hayat

İstanbul'dan Kerkük'e ilk uçak seferi yarın başlıyor

2022-10-26 11:33 - Dünya

Tuz Gölü'nde alınan tedbirlerle Allı Turna yavruları kurtuldu

2022-10-22 11:33 - Çevre-Hayat

Türkiye'den BM'de PKK/YPG operasyonları eleştirilerine yanıt

2022-10-25 20:48 - Dünya

Mersin'de 1300 yıllık anıt ağaçta yetişen zeytinler toplandı

2022-10-23 21:18 - Çevre-Hayat

ABD'de mortgage faiz oranı yüzde 7'yi aşarak 21 yılın zirvesine çıktı

2022-10-26 21:24 - Ekonomi

Modern Türk Ordusunun Kurucusu Hüseyin Avnî Paşa -Ramazan Topraklı ve Bilâl Sürgeç yazdı-

2022-10-27 06:52 - En Son Yazılar

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına yönelik saldırının şüphelisi adliyede

2022-10-26 13:23 - Gündem

Artvin'de 1400 yıllık porsuk "anıt ağaç" olarak tescillenecek

2022-10-21 13:40 - Çevre-Hayat

Geleneksel bitkisel üretim için faizsiz kredi limiti artırıldı

2022-10-22 09:33 - Ekonomi

İlgili Haberler

Şırnak'ta bir evin üzerine çığ düştü

00:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'la telefonda görüştü

21:17 - Gündem

Kuzey Ege'de deniz ulaşımına fırtına engeli

20:32 - Gündem

Balıkesir'de 8 gündür kayıp olarak aranan kadın ölü bulundu

20:18 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan karla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklama

19:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Grönland Başbakanı Nielsen: Korku ve endişeye gerek yok

00:22 - Dünya

Şırnak'ta bir evin üzerine çığ düştü

00:12 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Portekiz'i ziyaret edecek

00:08 - Siyaset

Papa 14. Leo'dan Venezuela'nın egemenliğinin korunması ve şiddetin sona erdirilmesi çağrıs

23:47 - Dünya

Danimarka Başbakanı Frederiksen'den ABD’ye "tehditleri durdurun" çağrısı

23:43 - Dünya