?>

Tayland'da yeni tip koronavirüs tedavisinde ilerleme

Tayland'da yeni tip koronavirüs görülen kişilere, HIV ve gripte kullanılan ilaçların karışımıyla tedavi uygulanması sonucu bu hastalarda iyileşme görüldü.

Dünya - 5 yıl önce

Ankara

Tayland'da Bangok Rajavithi Hastanesinde doktorlar, yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) tespit edilen kişilere HIV ve grip ilaçlarından oluşan bir karşım uyguladı.

Tedaviden 48 saat sonraki sonuçlarda, virüsten etkilenenlerin sağlık durumunda iyileşme görüldüğü vurgulandı.

Durumunda 10 günde iyileşme görülenler arasında Vuhan'dan gelen 70 yaşındaki Çinli bir kadının da bulunduğu aktarıldı.

Tedavide, antiHIV ilaçları "lopinavir" ve "ritonavir" ile grip ilacı "oseltamivir"nın karışım olarak kullanıldığı bilgisi paylaşıldı.

"Test sonuçları, 48 saat sonra pozitiften negatife döndü"

Rajavithi Hastanesi doktorlarından Kriangska Atipornwanich, bunun virüsün tedavisi için kesin bir yöntem olmadığını ancak hastaların durumunda iyileşme sağladığını söyledi.

Söz konusu yöntemin, yeni tip koronaviste uygulanacak kesin bir tedavi yönetimi olup olmadığını belirlemek için daha fazla çalışma yapılması gerektiğine işaret eden Atipornwanich, "Bu karışımı uyguladıktan 48 saat sonra test sonuçları pozitiften negatife döndü." dedi.

Tayland Sağlık Bakanlığıyla yarın yapılacak değerlendirme toplantısının ardından karışımın, diğer hastalara da uygulanabileceği belirtiliyor.

Tayland'da 19 yeni tip koronavirüs vakasına rastlandı. Bunlardan 8'i tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 11'inin tedavisi devam ediyor.

Çinli sağlık yetkililerinin de yeni tip koronavirüs tedavisi için HIV ve grip ilaçlarını kullandığı biliniyor.

Yeni tip koronavirüs salgını

Virüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilmişti.

Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik bilimsel çalışmalarda, virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

Virüs, Çin ana karası dışında Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Tayvan'da görülürken bölge ülkeleri Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Vietnam, Malezya, Kamboçya, Sri Lanka, Filipinler, Hindistan ve Nepal de ülkelerinde virüsü taşıyan kişilerin olduğunu doğrulamıştı.

Ortaya çıktığı yerden dolayı "Vuhan virüsü" diye de adlandırılan yeni tip koronavirüs, çoğunlukla Çin'den bu ülkelere giden kişiler yoluyla Fransa, Kanada, İtalya, İspanya, Rusya, İsveç, ABD, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Finlandiya ve Almanya'ya da sıçramıştı.

Çin'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı 304'e, virüs bulaşan kişi sayısı 14 bin 380'e yükselmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Albaraka Türk 2019'da en çok kira sertifikası ihraç eden özel banka oldu

2020-01-30 14:08 - Genel

Kevin-Prince Boateng İstanbul'a geldi

2020-02-01 01:47 - Spor

PKK'lı terörist 'piyon olarak kullanıldıklarını anlayınca' teslim olmuş

2020-02-01 16:15 - Genel

Hamas: Direnişin elindeki silah meşrudur

2020-01-29 08:02 - Dünya

ASELSAN yurda dönüş için kapı açtı

2020-02-02 15:57 - Teknoloji

Arap Birliği, Trump'ın sözde barış planının dikkate alınmayacağını duyurdu

2020-02-01 20:32 - Dünya

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan: Böyle zamanlarda bu afetleri siyasete alet etmememiz lazım

2020-02-01 17:32 - Siyaset

Beşiktaş, yeni transfer Boateng'in lisansını çıkardı

2020-02-01 19:02 - Spor

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den İmamoğlu'nun Erzurum tatili açıklaması

2020-01-31 20:07 - Siyaset

Temsilciler Meclisi, İran ile olası bir savaşın finansmanını engelleyen tasarıyı onayladı

2020-01-31 02:47 - Dünya

İlgili Haberler

İran'a saldırılar nedeniyle İsrail'de kalan 3 Madleen aktivisti kara yoluyla Ürdün'e

14:37 - Dünya

Gazze için küresel yürüyüş yerine sosyal medya ve diplomasi odaklı "yeni rota" belirlendi

14:07 - Dünya

Rusya: İsrail ile İran arasında arabuluculuk yapmaya hazırız

13:58 - Dünya

İsrail’in İran’a saldırılarında üst düzey isimler öldürüldü

13:38 - Dünya

Paris Havacılık Fuarı'nda İsrail’in soykırım silahlarını sergilemesine izin verilmedi

13:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Bodrum'da makilik ve otluk alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

14:43 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş ile Başkanlık Divanı üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti

14:38 - Siyaset

İran'a saldırılar nedeniyle İsrail'de kalan 3 Madleen aktivisti kara yoluyla Ürdün'e

14:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail-İran gerilimi için yoğun telefon diplomasisi

14:17 - Gündem

Emre Belözoğlu'na göre Türkiye'de teknik direktörlük yapmak İspanya'dan daha zor

14:13 - Spor