Tataristan halkı, Gökdeniz Karadeniz'in yaptırdığı caminin açılışını bekliyor… Erdoğan açılışa gelıyor mu!

Biri Tatar, diğeri Türk tarzı minareleri ile dikkat çeken Tataristan'da Milli Futbolcu Gökdeniz Karadeniz'in yaptırdığı Cami açılışı heyecanla beklenirken, açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılıp katılmayacağı da merakla bekleniyor.

Özel Haber - 7 yıl önce

MOSKOVA - ÖZEL
Eski Milli futbolcu Gökdeniz Karadeniz, Rusya Federasyonu'na bağlı TataristanCumhuriyeti'nde yapımını üstlendiği caminin açılışını bölgede yaşayan halkın dört gözle beklediği ifade edildi.
Tataristan bölge haber ajansına konuşan caminin inşa edildiği Visokogorski Bölgesi Belediye Başkanı Rüstem Kalimullin, cami inşaatında başgösteren bazı ufak sorunları dile getirdi.
Kalimullin, "İnşaat çalışmaları yavaş yavaş gidiyor, her şey paraya bağlı. Yapılacak çok iş var. Örneğin otopark gerek, işte bu da para demek. Şimdi minareyi yapıyorlar, kapıları koyuyorlar. Yaklaşık bir yılda inşaat çalışmalarının tamamlanacağını düşünüyorum.” dedi.
GÖKDENİZ KARADENİZ YARDIM EDİYOR...
Belediye Başkanı Kalimullin sözlerine şöyle devam etti:
"Karadeniz'in bir hemşerisi bu köyde yaşıyor. Onlar irtibat halinde. Gökdeniz Karadeniz işleri onun üzerinden yapıyor. Karadeniz'in çalışmalara yardım ettiğini de söyledi... Köylüler sürekli camiye geliyor. Köyde çok sayıda Tatar yaşıyor, herkes caminin açılmasını bekliyor."
ERDOĞAN'IN DA CAMİ AÇILIŞINA KATILMASI BEKLENİYOR...
Bu arada 1 yıl önce, Milli Futbolcu Gökdeniz Karadeniz, caminin açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasını istediğini vurgulamıştı.
Karadeniz, "İnşallah önümüzdeki yaz caminin açılışını yapacağız. Caminin açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmasını istiyorum. Cumhurbaşkanımızı Tataristan'da çok seviyorlar. İnşallah kabul eder ve takvimine de uyarsa caminin açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız yapar. Bu, benim, ailem ve oradaki insanlar için inanılmaz gurur verici olur" şeklinde konuşmuştu.
O tarihlerde Tataristan'da yayın yapan "Biznes Online" gazetesine konuşan Tataristan Başbakanlığı kaynakları, Erdoğan'ın cami açılışı vesilesiyle Kazan'ı ziyaret edebileceğini ifade etmişti.
Haberde, "Erdoğan'ı Vısokogorski semtindeki cami açılışına bekliyorlar. Bu camiyi Gökdeniz Karadeniz yaptırıyor. Bu yıl içinde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Karadeniz tanışmıştı" ifadeleri kullanılmıştı.
Habere göre, Karadeniz, resmi olmayan bir ortamda Erdoğan'ı cami açılışına davet etti. Erdoğan'ın da bu davete yeşil ışık yaktığı kaydedilmişti.
Bu arada, Kazan'a 30 kilometre uzaklıktaki Kalininoköyünde yapımına 23 Haziran 2016 tarihinde başlanan ve 300 metrekare üzerine 2,5 kat sistemiyle kurulmuş caminin içerisinde lojman, helal yemekler hazırlanan kafeterya ve helal ürünlerin satılacağı mağaza yer alacak.
Adı "Karadeniz" olacak camide aynı anda 300 kişi namaz kılabilecek.
.
Fuad Safarov, dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Balıkesir Teknokent' yüksek teknolojili üretim için açılışa hazır

2019-08-24 14:47 - Ekonomi

İran'dan 'Baver 373'ün Patriot'tan başarılı olduğu' iddiası

2019-08-26 01:49 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Emine Bulut'un ailesine başsağlığı diledi

2019-08-25 10:32 - Gündem

Tataristan halkı, Gökdeniz Karadeniz'in yaptırdığı caminin açılışını bekliyor… Erdoğan açılışa gelıyor mu!

2019-08-30 18:34 - Özel Haber

'İddialı' prodüksiyonlar Aspendos'ta görücüye çıkacak

2019-08-27 14:32 - Kültür Sanat

Şanlıurfa'da terör operasyonu: 6 gözaltı

2019-08-29 15:12 - Gündem

Çukurca'da yaralanan asker şehit oldu

2019-08-24 23:32 - Gündem

THY'den 10 yıl aradan sonra Çin'de yeni güzergah

2019-08-29 22:32 - Çevre - Seyahat

Bağdan sofraya imece usulü 'tatlı' yolculuk

2019-08-25 14:47 - Çevre-Hayat

Kılıçdaroğlu'ndan 30 Ağustos'a videolu kutlama

2019-08-30 01:27 - Siyaset

İlgili Haberler

Rusya’da ChestnyZnak Global şirketinden iş dünyasına altın gibi öğütler

19:06 - Özel Haber

Sadıgzade: Mekke Anlaşması, yeni güvenlik mimarisinin oluşumuna işaret ediyor

00:02 - Özel Haber

Rus Ekonomist Yermilova: Türkiye’nin boğazlardaki kısıtlamaları küresel gıda fiyatlarını artırabilir

17:08 - Özel Haber

Rusya Ekonomi Üniversitesi Dekanı Seleznyov: Boğazlar’daki kısıtlamalar Ukrayna ekonomisini olumsuz etkiliyor

16:48 - Özel Haber

Rusya Dışişleri: Yunanistan’ın Rus gazından vazgeçmesi ekonomiye pahalıya mal olacak

00:19 - Özel Haber

Günün Manşetleri

İran’daki sertlik yanlısı dönüşümün arkasında Mekke Anlaşması mı var? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

06:23 - En Son Yazılar

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalmayacak" bir suç

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya