?>

Tarım yatırımlarında destek tutarları artırıldı

Kırsal kalkınmada tarıma dayalı yatırımların desteklenmesinde hibeye esas proje tutarı limitleri yükseltildi. Akıllı tarım uygulamalarında damla sulama ile gübreleme çözümleri destek kapsamına alındı.

Ekonomi - 3 yıl önce

Ankara

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ile Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğe göre, hibeye esas proje tutarı üst limitleri KDV hariç, yeni tesis niteliğindeki başvurular için 5 milyon liradan 7 milyon liraya çıkarıldı. Kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması niteliğindeki başvurular için ise miktarlar 3,5 milyon liradan 5 milyon liraya, kapasite artırımı ile teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon niteliğindeki başvurular için 3 milyon liradan 4 milyon liraya yükseltildi.

Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğe göre ise A iş planı kapsamında yer alan makine ekipman alım destekleri başvuruları için hibeye esas proje tutarı üst limiti KDV hariç 300 bin liradan 500 bin liraya çıkarıldı. A İş planı 5 bin-500 bin lira desteklerin yüzde 50 hibe kısmını kapsıyor.

B iş planı kapsamındaki yatırım konularında yapılacak başvurular için ise hibeye esas proje tutarı üst limiti KDV hariç 600 bin liradan 1 milyon liraya çıkarıldı. B iş planı ekonomik yatırımların 1 milyona kadar olanının desteklenmesini içeriyor.

B iş planı kapsamında, bitkisel üretim yapan işletmelerde tarımsal faaliyette bulunduğu 5 dekara kadar tarım arazisi varlığı olan, hayvancılık işletmelerinde ise 50 başa kadar büyükbaş veya 300 başa kadar küçükbaş hayvan varlığı olan küçük aile işletmelerinin kapasite artırımı ile teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon niteliğindeki başvuruları destek kapsamına alındı.

A iş planı kapsamında yapılacak başvurular için başvuru sahibinin yatırım yerinde ikamet etme zorunluluğu kaldırıldı.

Akıllı tarım uygulamalarında fertigasyon (damla sulama ile gübreleme) çözümleri destek kapsamına alındı.

Ayrıca illerin yatırım bütçeleri belirlenirken yapılan katsayı hesaplamasına ilin Kent Tarımı Eylem Planı kapsamında olup olmadığı kriteri eklendi.

Başvurular, söz konusu tebliğlere bağlı güncel uygulama rehberlerinin yayınlanmasının ardından başlayacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına 50 personel alınacak

2022-11-28 09:16 - Gündem

Afyonkarahisar'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

2022-11-24 20:33 - Gündem

TÜV Austria Mobility Jant Laboratuvarı Kocaeli'de açıldı

2022-11-24 15:01 - Ekonomi

Gaziantep'te terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik operasyonda 9 kişi yakalandı

2022-11-24 22:23 - Asayiş

Diyarbakır'da güvenlik görevlilerini taşıyan otobüs devrildi, 11 kişi yaralandı

2022-11-24 23:23 - Asayiş

Zonguldak'taki amatör maçta hava topunda darbe alan kaleci ağır yaralandı

2022-11-27 19:03 - Gündem

Mavi vatanın bekçileri yılbaşından bu yana 27 bin 973 kazazedeyi kurtardı

2022-11-23 11:23 - Gündem

Düzce'de konut stokunun yeni olması depremde can kaybının önüne geçti

2022-11-25 15:03 - Gündem

Almanya ve Hollanda, Osmaneli'nin ayvasından sonra lokumuna da talep gösterdi

2022-11-24 12:19 - Ekonomi

SpaceX Falcon 9 roketi ABD'deki Cape Canaveral Uzay İstasyonu'ndan uzaya fırlatıldı

2022-11-23 09:39 - Dünya

İlgili Haberler

"2025 Dünya Gıda Günü Paneli" Ankara'da gerçekleştirildi

22:02 - Ekonomi

TOKİ, Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin merak edilenleri paylaştı

16:28 - Ekonomi

Küresel gaz piyasalarında rekor LNG kapasitesi artışıyla köklü değişimler bekleniyor

16:18 - Ekonomi

Gıda Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ev sahipliğinde toplandı

14:58 - Ekonomi

Finansal İstikrar Komitesi toplandı

14:33 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bakan Kurum: 24 Ekim itibarıyla tapusu olanlar Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuramayacak

23:38 - Gündem

Süper Lig'de görünüm

23:23 - Spor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

23:07 - Gündem

Fenerbahçe, Gaziantep FK'yi 4 golle geçti

22:57 - Spor

Eurofighter savaş uçaklarını Türk hava sahasında F-16'lar karşıladı

22:48 - Gündem