?>

Tarım Kredi'den üreticiyle tüketici arasında 'köprü' olacak model

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Poyraz, üretici ile tüketici arasında köprü vazifesi görecek bir model kurmaya çalıştıklarını belirtti.

Ekonomi - 6 yıl önce

Ankara

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, üretici ile tüketici arasında köprü vazifesi görecek bir model kurmaya çalıştıklarını belirterek, "Aradaki aracıların sayısını mümkün olduğu kadar azaltarak üreticiden aldığımız ürünü işleyerek veya işleterek marketler vasıtasıyla doğrudan tüketicimize ulaştıracağız." dedi.

Poyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesi olan Tarım Kredi'nin, çiftçilere tarımsal girdileri uygun fiyatlı sağlarken ürünleri tüketiciye ulaştırma noktasında da sorumluluk üstlendiğini söyledi.

Hazine ve Maliye, Tarım ve Orman bakanlıklarıyla koordineli hareket ederek çiftçilerin maliyetlerinin düşürülmesi için uygun kredi kaynakları sağlamak adına çalışmalar yaptıklarını belirten Poyraz, üretici ortaklardan ürünlerinin alınıp işlenmiş halde pazara taşınması için de çalışmalarını hızlandırdıklarını aktardı.

Poyraz, üretici ile tüketici arasında köprü vazifesi görecek bir model kurmaya çalıştıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Doğrudan üreticiden aldığımız ürünleri kendi tesislerimizde işliyoruz. Bir ürünle ilgili herhangi bir altyapımız yoksa da illaki o altyapıyı yaptıralım diye bir iddiamız yok. O zaman düşük kapasitede çalışan, atıl kapasitesi olan sanayicilerimize gidip, 'Biz ortaklarımızdan şu ürünleri alıyoruz. Bunu bize şu standartlarda mamul madde haline getirir misin?' diyoruz. Mesela bu sene 30 bin ton salçalık domatesi aldık, bir sanayiciyle anlaştık. Bu şekilde 50'nin üzerinde tedarikçimizle çalışmaya başladık. Yani aradaki aracıların sayısını mümkün olduğu kadar azaltarak üreticiden aldığımız ürünü işleyerek veya işleterek marketler vasıtasıyla doğrudan tüketicimize ulaştıracağız."

"Piyasayı fiyat ve kalite noktasında standarda getirelim"

Piyasanın tamamına hakim olma hedeflerinin olmadığının altını çizen Poyraz, "Buradaki temel misyonumuz, biz piyasanın hem üretici hem tüketici tarafında belli bir büyüklüğe gelelim. Piyasayı hem fiyat noktasında hem de kalite noktasında belli standarda getirelim, regüle edelim, insanlar bizim ürünlerimizle hem kalite hem fiyat anlamında kıyaslama imkanı bulsun. Buna bağlı olarak da bizimle aynı sektörde faaliyette bulunan diğer firmalarda fiyat ve kalite anlamında biraz da kendilerine çeki düzen versinler." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Tarım Kredi'nin ürünleri yaklaşık 26 bin markette satılıyor. Tarım Kredi market sayını 500'e çıkarmayı hedefliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

4 ayda 1053 kitap okuyan 8 yaşındaki çocuk Guinness Rekorlar Kitabı'nda

2019-11-25 20:02 - Çevre-Hayat

Apple, Rusya'nın talebiyle Kırım haritasını değiştirdi

2019-11-28 00:07 - Dünya

Türkiye'den 150 ülkeye makarna ihraç edildi

2019-11-27 13:54 - Ekonomi

Otomotiv endüstrisindeki dönüşümde 'yerli otomobil' avantajı

2019-11-30 14:17 - Ekonomi

İzmir ile Şırnak'ı gönülden bağladılar

2019-11-29 19:02 - Çevre-Hayat

Tarım Kredi'den üreticiyle tüketici arasında 'köprü' olacak model

2019-12-01 16:47 - Ekonomi

Anadolu Efes'te Shane Larkin tarihe geçti

2019-11-30 01:05 - Spor

'Kimse 16 puan aldığımıza inanamıyor'

2019-11-30 14:52 - Spor

Celal Al Los Angeles'ta Türkiye'yi ve Diriliş Ertuğrul'u anlattı

2019-12-01 13:02 - Kültür Sanat

'Naim Süleymanoğlu büyük bir insan hakları savaşçısıydı'

2019-11-25 16:22 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Spot piyasada elektrik fiyatları

14:58 - Ekonomi

5G hizmeti uzaydan desteklenecek

14:47 - Ekonomi

ABD ve Çin heyetleri, Malezya'daki ticaret görüşmelerinde "ön çerçeve anlaşmaya" vard

13:32 - Ekonomi

Bakan Kacır: Türkiye, nitelikli insan kaynağıyla küresel bir AR-GE üssüne dönüşüyor

13:22 - Ekonomi

"Türkiye'nin çeltik ambarı" olarak nitelenen Trakya'da hasat tamamlandı

13:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Arjantin'deki parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Milei'nin partisi kazandı

06:32 - Dünya

"Casusluk" soruşturmasında İmamoğlu, Özkan ve Yanardağ tutuklandı

02:57 - Gündem

Bayrampaşa Belediye Başkan Vekilliğine, AK Parti'li İbrahim Akın seçildi

01:22 - Siyaset

Rusya: Putin-Trump arasındaki zirvenin yapılması ABD'ye bağlı

00:17 - Dünya

İsrail İHA'sı ve tankı, Lübnan'ın güneyinde UNIFIL devriyesini hedef aldı

00:02 - Dünya