?>

Taraftar neredeyse onlar orada

Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü polisleri, bulundukları illerdeki spor kulüplerinin hem iç sahada hem de deplasmanda yaptıkları maçları, adeta bir taraftar gibi yakından takip ediyor. - Anadolu Ajansı

Spor - 9 yıl önce

ESKİŞEHİR - EMRAH YAŞAR

Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Spor Güvenliği Şube Müdürlüğünde çalışan polis memurları, bulundukları illerdeki spor kulüplerinin hem sahalarında hem de deplasmanda yaptığı maçları adeta bir taraftar gibi görevleri gereği takip ederek, olası taşkınlık, kavga gibi olayların önüne geçiyor.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğünde çalışan 9 polis memuru, Eskişehirspor taraftarıyla emniyet güçleri arasında adeta bir köprü vazifesi görüyor.

Maçlarda yaşanabilecek kavga, taşkınlık gibi bazı olumsuzlukların önüne geçen polis memurlarının taraftarlarla sürekli iç içe olması tuttukları takımın değişmesine de neden olabiliyor. Birçoğu farklı takım tutan polis memurları, zamanla görev yaptığı kentin takımına gönül verebiliyor.

Ersoy: Eskiden çekirdek çitleyip, maç izliyorduk

Spor Güvenliği Şube Müdürlüğünde 4 yıldır görevli polis memuru Nafiz Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6222 Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun çıkmasıyla göreve başladığını söyledi.

Göreve başlamadan önce de Eskişehirspor'un maçlarına gittiğini ifade eden Ersoy, şöyle konuştu:

"Bazı taraftar gruplarından maçlara beraber gittiğim çocukluk arkadaşlarım var. Eskiden taraftar olarak stada gidip, çekirdek çitleyip, tezahürat yaparak maç izliyordum. Şimdi bazen tribündeki arkadaşlarımıza müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Hatta sevdiğim arkadaşlarıma ceza bile yazdım. Şimdi tribünlerin sevdiği bir ağabey konumuna geldim. Eskişehirspor'da bir taraftar kültürü var. İşim sayesinde bütün Eskişehirspor tribününü tanıyorum. Eskişehirspor taraftarıyla iç içe olduk. Bundaki en büyük sebep tribün kültürünü iyi bilmemdir. Taraftarın tribünde ve deplasmanda yaşadığı duyguları çok iyi biliyorum. Tribünlerde polise olan ön yargıyı da kırdık."

Aydoğan: Eskişehirspor taraftarı oldum

Yaklaşık iki yıldır şubede görev yapan polis memuru Cevat Aydoğan da haftanın hemen hemen her günü severek çalıştıklarını belirterek, taraftarla güzel bir stat ortamında iletişim kurduklarını anlattı.

Eskişehirspor ile deplasmana gittiklerini vurgulayan Aydoğan, kaydetti:

"Yorucu da olsa taraftarla iç içe olmak bizi mutlu ediyor. Deplasman görevleri çok daha farklı oluyor. Bu göreve başladığımda farklı bir takım tutuyordum. Eskişehirspor seyircisiyle çalışmaya başlamamla Eskişehirspor taraftarı oldum. Eskişehirspor galibiyet aldığı, gol attığı zaman taraftardan daha çok seviniyoruz. Yenildiğinde taraftarla üzülüyoruz. Eskişehirspor taraftarının tezahüratlarına bazen eşlik ediyoruz. Eskişehirspor, Süper Lig'den düştüğünde hep birlikte ağlayıp, üzüldük. İnşallah bu yıl gülüp, şampiyon olarak Süper Lig'e çıkacağız."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Evlilik programlarına yine para cezası verildi

2017-03-02 14:52 - Gündem

Tunus'un devrik liderine hapis ve para cezası

2017-02-25 10:52 - Dünya

'Sizin boyunuzun ölçüsünü 15 Temmuz'da millet almadı mı?'

2017-02-23 18:17 - Siyaset

ABD'li ekonomistler Fed tutanaklarını değerlendirdi

2017-02-23 16:52 - Ekonomi

'Progress 66' mekiği UUİ'ye ulaştı

2017-02-24 16:47 - Teknoloji

ÖKK'daki darbe girişimi davası başlıyor

2017-02-27 12:52 - Gündem

Emlak Konut'tan bir ayda 2,6 milyar TL'lik rekor ciro

2017-03-01 16:22 - Ekonomi

Trump’un danışmanından terör tanımlaması hassasiyeti

2017-02-26 00:47 - Genel

Fransa'dan Rusya ve Çin'in veto kararına tepki

2017-03-01 03:02 - Dünya

'Trump ekibinin Rusya ile düzenli irtibatını gösteren kanıt yok'

2017-02-28 02:22 - Dünya

İlgili Haberler

GS-FB derbisi sonrası "hakaret" davasında karar

18:02 - Spor

Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Ahmet Kireççi, memleketi Mersin'de anıldı

14:47 - Spor

2029 UEFA Avrupa Kadınlar 17 Yaş Altı Şampiyonası Trabzon'da yapılacak

13:18 - Spor

Süper Lig'de 15. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu

12:57 - Spor

Yozgat'ta yeni şampiyon güreşçiler yetişiyor

12:53 - Spor

Günün Manşetleri

GS-FB derbisi sonrası "hakaret" davasında karar

18:02 - Spor

IAEE MECA 2025 Konferansı Antalya'da başladı

17:53 - Ekonomi

Filistinli rahipten Noel kutlamalarında "Gazze'yi hatırlama" vurgusu

17:43 - Dünya

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 6 büyüklüğünde deprem

17:33 - Dünya

İsrail, iki yıl boyunca Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da 316 arkeolojik ve tarihi alanı hedef aldı

17:28 - Dünya