Yozgat'ta yeni şampiyon güreşçiler yetişiyor

Celal Atik, Nasuh Akar, Necmi Gençalp, İlhan Çıtak ve Rıza Kayaalp gibi olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçiler çıkan Yozgat'taki Güreş Eğitim Merkezi'nde yeni şampiyon adayları yetişiyor.

Spor - 8 ay önce

Yozgat
Milli takıma çok sayıda sporcu kazandıran Yozgat Güreş Eğitim Merkezi, ata sporu güreşte genç sporculara modern tesislerde eğitim imkanı sağlıyor.
Yaklaşık 50 öğrenci kapasiteli merkezde, 28'i yatılı, 12'si gündüzlü, 5'i kadın, 45 sporcu, çalışmalarını sürdürüyor.
????
Merkezde haftanın 6 günü düzenli antrenman yapan sporcular, beslenme düzeninden uyku programına, okul çıkışındaki zaman yönetimlerinden antrenman temposuna disiplinli bir sistem içinde eğitiliyor.

"Güreşte Türkiye'nin beşiği"

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, kentin "güreşte Türkiye'nin beşiği" illerin başında geldiğini söyledi.
Türk güreş tarihine geçen kentte Celal Atik, Nasuh Akar, Necmi Gençalp, İlhan Çıtak ve Rıza Kayaalp gibi isimlerin yetiştiğini anımsatan Hopur, Bozok Yaylası'ndan yeni şampiyonlar çıkacağından ümitli olduğunu belirtti.
Güreş Eğitim Merkezi hakkında bilgi veren Hopur, "Şu anda minikler ve yıldızlarda Türkiye ve Balkan şampiyonalarında derece elde eden sporcularımız var. Hedefimiz bu çocuklarımızın büyüklerde milli takıma girip Avrupa ve dünya şampiyonu olmalarıdır." dedi.
Hopur, güreşe ve güreşçilere ayrı önem verdiklerini vurgulayarak sporcuların modern şartlarda ve teknolojik imkanlardan faydalanarak antrenman yapmalarına olanak sağlandığını aktardı.

Merkezde yetişip milli takıma yükselen yeni sporcuların bulunduğunu dile getiren Hopur, şöyle konuştu:
"Güreş Eğitim Merkezimizden yetişmiş, milli takımda 23 yaş altı ve büyüklerde ülkemizi temsil eden Üzeyir Pehlivan ve Beytullah Kayışdağ gibi güreşçilerimiz var. Bu sayının artacağına inanıyoruz. Burada yetiştirdiğimiz sporcuları başka illere vermeden Yozgat'ta kulüpleşmelerini ve burada ikamet ederek Yozgat adına güreşmelerini istiyoruz."
Yozgat'ta güreş alanında kulüpleşme adına Valilik koordinesinde çalışmaların sürdürdüğünü ve İl Özel İdaresi bünyesinde büyüklerde bir takım kurulacağını anlatan Hopur, güreşçilerin kurulacak takımda memleketlerini temsil etme imkanı bulacaklarını ifade etti.

"Bayrağı sonraki nesle teslim edeceğiz"

Merkezin antrenörü Fatih Canbaş ise kendisinin de Yozgat Güreş Eğitim Merkezi'nden mezun olduğuna dikkati çekerek yeni şampiyonlar yetiştirmek için görev yaptığını söyledi.

Merkezde 13, 14, ve 15 yaş altı ile yıldızlar kategorilerinde sporcular bulunduğunu ifade eden Canbaş, öğrencileri 6. sınıftan itibaren alıp lise sona kadar güreş eğitimi verdiklerini, başarılı sporcuları ise transfer ettiklerini anlattı.
Buradan birçok sporcunun milli takıma gittiğini dile getiren Canbaş, "Eğitimlerimizle bundan sonra da göndermeye devam edeceğiz inşallah. Bayrağı sonraki nesle teslim edeceğiz. Buradan mezun olan birçok sporcumuz Avrupa ve dünya şampiyonalarında bayrağımızı göndere çektirdi. Bundan dolayı çok gururlanıyor ve onur duyuyoruz. Antrenör olduğumuzu bize hissettiriyorlar." diye konuştu.

"Olimpiyatlarda ülkem adına güreşeceğim"

Güreşçilerden 13 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Hasan Hüseyin Polat, Sivas'taki organizasyonda 44 kiloda grekoromen stilde Türkiye 3'üncüsü olduğunu kaydetti.

Polat, çok "sıkı" çalıştığını ve hedefinin Rıza Kayaalp gibi Avrupa ve dünya şampiyonluğuna ulaşmak olduğunu dile getirdi.
Sporculardan Yiğit Celil Şahin ise haftanın 6 günü antrenman yaptığını anlatarak "İnşallah şampiyon olmak için elimden geleni yapacağım. Bir gün olimpiyatlarda ülkem adına güreşeceğim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TİKA'nın teknoloji ve tasarım festivali CezeriFest 2025'te ödüller sahiplerini buldu

2025-11-28 19:48 - Teknoloji

Nadir görülen gen hastası Esma, Kabe hayaline kavuştu

2025-11-28 11:27 - İslam-Hayat - Safer 1448

Bakan Memişoğlu: 41 stratejik cihaz ile 13 aşı, moleküler ve biyoteknolojik ilaçları üreteceğiz

2025-12-03 19:43 - Sağlık

Uzmanlara göre, zihinsel denge için "dijital detoks" şart

2025-12-01 12:08 - Sağlık

Juventus, Kenan Yıldız'ın golleriyle kazandı

2025-11-30 00:43 - Spor

Kocaelispor, sahasında Gençlerbirliği’ni 1-0 yendi

2025-11-28 22:18 - Spor

Togg elektrikli otomobil pazarında liderliğe yükseldi

2025-12-04 11:13 - Ekonomi

Avrupa'da Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi

2025-11-29 20:53 - Dünya

Gine Bissau'da darbe sonrası yeni hükümet kuruldu

2025-11-30 00:28 - Dünya

Şiddet mağduru kadınlara esnek ve uzaktan çalışma imkanı

2025-11-28 11:37 - Gündem

İlgili Haberler

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü eleme turu rövanş maçları tamamlandı

00:17 - Spor

Fenerbahçe, play-off turuna galibiyetle yükseldi

23:48 - Spor

Fenerbahçe tur atladı

23:28 - Spor

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset