?>

Tamir edilen hurda bisikletler çocukların mutluluğu oluyor

Niğde'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce başlatılan "Eski Bisikletler Yenilensin, Çocuklara Mutluluk Olsun" kampanyası kapsamında, vatandaşların kullanmadığı eski bisikletler, tamir ve bakımı yapıldıktan sonra çocuklara hediye ediliyor.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Niğde

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce başlatılan "Eski Bisikletler Yenilensin, Çocuklara Mutluluk Olsun" kampanyası kapsamında, vatandaşların kullanmadığı eski bisikletler onarılıp çocuklara veriliyor.

Kampanya kapsamında, vatandaşların kullanmadığı bisikletler toplanarak İl Müdürlüğüne getiriliyor. Burada, bisiklet antrenörü tarafından gerekli bakım ve onarımı yapılan bisikletler, alım gücü olmayan ailelerin çocuklarına dağıtılıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, AA muhabirine, her yaştaki vatandaşları sporla buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Gençlik merkezi görevlilerinin bisikletle buluşamayan çocukları tespit ettiğini belirten Ötgünlü, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın atıl durumda olan, kullanılmayan veya fazla olan bisikletlerini topluyor, bisiklet antrenörümüz ve sporcularımızla tamir ediyoruz. Bisiklet atölyemizde antrenörümüz, sporcularımızın bisikletini de tamir ediyordu. Bizim de aklımıza böyle bir proje geldi. Bu kampanyayla hem çocuklarımızı bisiklet sporuna özendirmiş oluyoruz hem de bisikleti olmayan kardeşlerimizin yüzünü güldürüyoruz, bu da bize büyük mutluluk veriyor."

Ötgünlü, kampanyaya yeni başladıklarını ve destek olmak isteyen vatandaşların İl Müdürlüğüne ulaşabileceğini bildirdi.

Sosyal medyada duyuru yaptıklarını ve binaların girişlerine afiş astıklarını anlatan Ötgünlü, "Afişlerde, işletişim numaraları ve gönderecekleri yerler yazılı. Getiremeyecek durumda olan kardeşlerimizden bisikleti teslim alıyoruz. Şu ana kadar 10'un üzerinde bisiklet geldi. Telefonla iletişim kurduğumuz vatandaşlarımız var. Kampanyanın sonunda da bisiklet teslim ettiğimiz çocuklarımızla geziye çıkmak istiyoruz." diye konuştu.

Bisiklet antrenörü Özcan Kodaz da kullanılmayan bisikletleri onardıklarını belirterek, "Çocuklara bisikletleri verdiğimiz zaman yüzlerindeki o mutluluk ifadesini görmek kadar insanı mutlu eden hiçbir şey yok." dedi.

Kendisine bisiklet hediye edilen 10 yaşındaki Serkan Çetin de "Hiç bisikletim olmamıştı. İlk bisikletimi aldığım için çok mutluyum. Bisikletime sürekli bineceğim." ifadelerini kullandı.

16 yaşındaki Regaip Utku Çetin de kırılan bisikletini tamir ettiremediğinden kullanamadığını belirterek, hediye için yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avusturya’da Kovid-19’la mücadele kapsamında yeni kısıtlama kararları alındı

2020-11-14 23:11 - Dünya

Anadolu Efes THY Avrupa Ligi'nde farklı kazandı

2020-11-20 01:46 - Spor

Ferhat Arıcan yeni hareketini dünya cimnastik literatürüne yazdırmaya hazırlanıyor

2020-11-19 17:19 - Spor

Yahya Ülker’in Yıldız Ventures’ı girişimcileri bekliyor

2020-11-18 13:36 - Genel

İngiltere’de enflasyon ekimde 0,7 arttı

2020-11-18 15:21 - Dünya

Milan Teknik Direktörü Pioli, koronavirüse yakalandı

2020-11-14 19:16 - Spor

ABD'de konut başlangıçları ekimde beklentiyi aştı

2020-11-18 20:21 - Ekonomi

Esentepe Mahallesi'nin emekli ve üniversite mezunu çiftçileri

2020-11-17 15:55 - Kültür Sanat

Diyarbakır annelerinden Sancar: Kızım annenin sesini duyuyorsan çık gel devlet güçlerimize teslim ol

2020-11-17 18:16 - Çevre-Hayat

Moldova'da yarın halk ikinci kez sandık başına gidiyor

2020-11-14 15:09 - Genel

İlgili Haberler

Doğal güzellikleriyle ünlü Giresun'un Dereli ilçesinde güz renkleri hakim oldu

16:13 - Çevre-Hayat

Edirne'nin meşhur sokak lezzeti "tencere köftesi" coğrafi işaret yolunda

16:03 - Çevre-Hayat

Türk baklavası rüzgarı KKTC'de esecek

15:47 - Çevre-Hayat

Tatlı ustası, kırsal mahallelerde çocuklara tatlı ikram etti

15:23 - Çevre-Hayat

Kayseri'de bit pazarı kurulan alanın altında antik hipodrom olduğu belirlendi

13:57 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Kocaeli'de çöken apartmanın yakınındaki 3 bina daha tedbiren boşaltıldı

00:13 - Gündem

KADEM İnovasyonda Kadın Programı 9. Girişimcilik Kampı Ödül Töreni gerçekleştirildi

00:02 - Gündem

Bakan Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı İbrahimovic ile İstanbul’da görüştü

23:53 - Siyaset

Ayasofya'da yangın çıkaran sanık hakkında 13 yıla kadar hapis talebiyle dava

23:42 - Gündem

BM'de Türkiye'nin ev sahipliğinde Kelebeğin Rüyası filmi izleyicilerle buluştu

23:32 - Dünya