?>

Avusturya’da Kovid-19’la mücadele kapsamında yeni kısıtlama kararları alındı

Avusturya'da yaklaşık 2 haftadır uygulanan kısmi karantinaya rağmen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının düşürülememesi üzerine hükümet yeni kısıtlamaları hayata geçirme kararı aldı.

Dünya - 5 yıl önce

Burgenland

Avusturya'da yaklaşık 2 haftadır uygulanan kısmi karantinaya rağmen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının düşürülememesi üzerine hükümet yeni kısıtlamaları hayata geçirme kararı aldı.

Başbakan Sebastian Kurz, beraberindeki bakanlarla düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19'la mücadele kapsamında halihazırda uygulanan önlemlere yenilerinin eklendiğini duyurdu.

Kurz, günlük vaka sayısının 7 binin üzerinde olduğunu kaydederek, virüs bulaşan kişilerin yüzde 77’sinin nerede hastalığa yakalandığının uzmanlar tarafından tespit edilemediğini, bu nedenle virüsün ülkede ilk görüldüğü mart ayında olduğu gibi karantina uygulanacağını ifade etti.

Dışarı çıkma kısıtlaması

Kısıtlamaların salıdan itibaren yürürlüğe gireceğini belirten Kurz, halihazırda 20:00-06:00 saatlerinde uygulanan dışarı çıkma kısıtlamasının gün boyu uygulanacağını söyledi.

Kısıtlamaların 6 Aralık’a kadar süreceğini ifade eden Kurz, anaokulları dahil bütün okulların geçici olarak kapatılacağını, üniversite ve liselerde olduğu gibi ilk ve ortaokullarda uzaktan eğitime geçileceğini bildirdi.

İş yerleri 3 hafta kapalı

Kurz, alışveriş merkezleri, perakende satış noktaları ve kuaför gibi kişisel bakım sektöründeki işletmelerin de yaklaşık 3 hafta süresince kapalı tutulacağını bildirdi.

Kurz, mümkün olan her iş yerinde evden çalışma yoluna gidileceğini belirterek yaklaşık 3 hafta sürecek karantinada herkesten aile fertleri dışında sosyal teması olabildiğince sınırlandırmalarını istedi.

Bu önlemler uygulandığı taktirde, aralıkta yeniden kısıtlamaların kaldırılabileceğini vurgulayan Kurz, 7 Aralık’tan itibaren okul ve iş yerlerinin yeniden hizmete girmesinin hedeflendiğini aktardı.

Avusturya’da son 24 saatte 7 bin 63 vaka görüldü, toplam vaka sayısı 198 bin 291’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 1746'ya çıktı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye, Filistin arşivlerini Arafat'ın uyarısıyla korudu

2020-11-11 15:28 - Gündem

Borsa güne yükselişle başladı

2020-11-13 13:06 - Genel

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ABD başkanlığına seçilen Joe Biden'ı kutladı

2020-11-10 02:21 - Dünya

İsrail güçleri geçen ay 466 Filistinliyi gözaltına aldı

2020-11-12 18:56 - Dünya

Çanakkale Boğazı hayalet ağlardan kurtarıldı

2020-11-11 13:26 - Çevre-Hayat

Çatışmalar nedeniyle onlarca Etiyopyalı asker ve sivil Sudan'a geçti

2020-11-10 18:36 - Dünya

MSB: Saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 26 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi

2020-11-10 19:56 - Gündem

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 243 bini geçti

2020-11-08 21:31 - Dünya

Ukraynalı turistlerin tercihi Antalya oldu

2020-11-10 22:21 - Gündem

Arap dünyasından, Suudi Arabistan Kıdemli Alimler Konseyine 'İhvan' tepkisi

2020-11-11 22:01 - Dünya

İlgili Haberler

Selanik'te Filistin'e destek gösterisi düzenlendi

15:08 - Dünya

Avustralya'da on binlerce kişi, İsrail'in Gazze'de kıtlığa sebep olan ablukasını prot

13:42 - Dünya

Zelenskiy, 34. Bağımsızlık Günü'nde "güçlü ve güvenli Ukrayna" mesajı verdi

13:23 - Dünya

Pakistan ve Hindistan'da sel uyarıları yapıldı

12:12 - Dünya

Texas'ta Senato, Cumhuriyetçilerin seçim bölgelerinin yeniden düzenlenmesi talebini onayladı

12:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Kocaeli'de ağaçlık ve makilik alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

15:17 - Gündem

Sarıyer'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

15:12 - Gündem

Selanik'te Filistin'e destek gösterisi düzenlendi

15:08 - Dünya

Sarıyer'de ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

14:57 - Gündem

Ahlat'taki Malazgirt Zaferi kutlamaları yoğun katılımla devam ediyor

14:52 - Gündem