Taksicilerden temassız ödemeye destek

İçişleri Bakanlığının taksi ücretlerinin, fiziksel temas gerektirmeyen kredi kartı, mobil uygulama gibi yöntemlerle ödenmesine ilişkin valiliklere gönderdiği genelge, taksiciler tarafından da destekleniyor.

Gündem - 6 yıl önce

İstanbul
Karataşıt Vasıtaları ve Yedek Parçaları Alım ve Satımı ile Uğraşanlar Site İşletme Kooperatifi Başkan Yardımcısı Coşkun Çağrı Çağlayan, yaptığı açıklamada, sektör olarak uygulamadan memnun olduklarını söyledi.
Çağlayan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi, 'Hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.' Artık sağlık ve güvenlik taksi sektöründe birinci derecede önemlidir. Ayrıca temassız ödeme artık günümüzde her sektörde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Sektörümüzde de kullanılmasını ve yaygınlaşmasını destekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Temassız kart kullanımının salgından önceki duruma göre artış gösterdiğini belirten Çağlayan, şöyle devam etti:
"Şu anda nakit ödeme yüzde 25'e kadar düştü. Artık insanlar yanında pek nakit taşımıyor. Bu durum da vatandaşımız için büyük kolaylık gösterecektir. Tabii hiçbir sektörde hiçbir zaman nakdin tamamen kalkacağını düşünmüyoruz. Burada müşterinin talebi doğrultusunda hizmet verileceği için araçların tamamında pos cihazları bulundurulması gerekecek. Bazı müşteriler de nakit kullanacak. Fakat görülüyor ki bu karar hepimiz için en iyisi ve doğrusu olacak."
"Esnafın faydasına olan her uygulamayı destekliyoruz"
Bazı müşterilerin de aplikasyonlar üzerinden hizmet almak isteyeceğini dile getiren Çağlayan, o müşterilerin de daha taksiye binmeden ödemeyi gerçekleştirebileceğini söyledi.
Çağlayan, bir an önce bugünlerden kurtulmayı ümit ettiklerini dile getirerek, "Taksi sektörü bu dönemde çok zor günler geçiriyor. Türkiye'de 17 bin 395'i İstanbul'da olmak üzere, toplamda 76 bin 150 taksi bulunuyor. Esnafımız yevmiyelerini, kiralarını zor çıkarıyor. Maalesef bunu da fırsata çeviren taksi alım-satım ve kiralaması yapan esnaflar oldu." değerlendirmesinde bulundu.
Esnafın faydasına olan her türlü uygulamayı desteklediklerini dile getiren Çağlayan, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Temassız ödeme modeliyle hem mal sahibi aracının ne kazandığını bilecek hem de devletimiz vergi kaybı yaşamayacak. Türkiye genelinde 76 bin 150 ticari taksi bulunuyor. Devletimizin de milyonlarca lira vergi kazancı olacaktır. Kredi kartı kullanılmasının yaygınlaşmasıyla, taksiciler zorunlu olarak fiş kesmek durumunda kalacağı için vergi kaybının önüne geçilecektir. Tabii taksi sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için vergide de basit bir yasal düzenlemeyi devletimizden yapmasını bekliyoruz."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan 65 yaş üstü vatandaşlar için seyahat açıklaması

2020-05-21 07:08 - Genel

Hatay'ın Ramazan kurabiyesi kömbe bayramda akrabaya gönderilecek

2020-05-20 15:02 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Meksika'da Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 420 kişi öldü

2020-05-22 19:52 - Dünya

Eskişehir'de Suriye'den dönen özel harekat polisleri dualarla karşılandı

2020-05-22 19:52 - Gündem

Taksicilerden temassız ödemeye destek

2020-05-23 18:27 - Gündem

Alışveriş poşetlerini dezenfekte eden cihaz geliştirildi

2020-05-18 19:59 - Ekonomi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı KKTC'de kutlandı

2020-05-19 17:32 - Dünya

Ümit Özat: Bir gün Fenerbahçe'yi çalıştıracağım

2020-05-18 20:02 - Spor

Toyota, Avrupa’daki merkez binasına rüzgar türbini ve güneş panelleri yerleştirdi

2020-05-22 20:59 - Çevre-Hayat

İngiltere'de Kovid-19 ölümleri 34 bin 636’ya ulaştı

2020-05-17 22:27 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Pakistan'ın güvenlik alanındaki meşru hassasiyetlerin

23:37 - Gündem

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

Giresun'da denizde hortum oluştu

21:37 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: AK Partimiz 2053 hedefleri için bugünden itibaren çalışmaya

20:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç ola

23:53 - Dünya

ABD'de mahkeme, Trump'ın düşük değerli gönderilerde tarife muafiyetini kaldırma yetkisini

23:47 - Dünya

BM: Lübnan'da İsrail ordusunun tek taraflı ihlalleri ve saldırıları devam ediyor

23:43 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Pakistan'ın güvenlik alanındaki meşru hassasiyetlerin

23:37 - Gündem

CENTCOM, ilk çok uluslu "tek yönlü saldırı İHA'larından oluşan görev gücünün kurulacağını&

23:32 - Dünya