?>

'Takımımızın şampiyon olacağını söylüyorum'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Ben takımımızın şampiyon olacağını, şampiyonluğu çok istediğini ve şampiyonluk için kapasitesinin olduğunu söylüyorum." dedi.

Spor - 8 yıl önce

BURSA

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, Süper Lig'in 15. haftasında sahalarında 1-0 kaybettikleri Fenerbahçe maçıyla ilgili "Kadroların gücü göz önünde bulundurulduğunda bazı şeyler ortaya çıkıyor." dedi.

Le Guen, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyetinden dolayı Fenerbahçe'yi tebrik etti.

Fenerbahçe'nin iyi bir takım olduğunu ve galip geldiğini belirten Le Guen, "Maçla ilgili pişmanlıklarım var ama herkes elinden geleni yaptı. İsterdim topu iyi çevirelim. Çok az pozisyon verdik, belki penaltı verdik ama takım organizasyonu ve oyuncularımın katılımı istediğim seviyedeydi." diye konuştu.

Fransız çalıştırıcı, "Hücumda etkisiz kalmanızı neye bağlıyorsunuz?" sorusuna, "Bence bazı oyuncularımız gergindi. Her zamanki rahatlığımızda değildik. Çok fazla basit top kaybı yaptık. Beni hayal kırıklığına uğratan oyunu kurma, topu kullanma kabiliyetimizdi." yanıtını verdi.

Fenerbahçe cephesi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise Bursaspor ile zor olmaya aday bir maça çıktıklarını dile getirerek, "Son 7 haftada mağlup olmamanın ötesinde 15 puan toplamış bir takım, kendi sahasında coşkulu, tutkulu bir seyircisi var. Bunun ötesinde en önemli tarafı ligdeki organize takımlardan biri." diye konuştu.

Karşılaşmada öne geçmeyi başardıklarını, golden sonra da kendi oyunlarını oynamaya çaba gösterdiklerini aktaran Kocaman, "Bunda ısrarlı olmamız galibiyet kadar değerliydi. Bizi bir adım daha yukarı çıkarabilecek bir artı olarak hanemize yazmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kocaman, karşılaşmanın ilk yarısında zaman zaman oyunun kontrolünü ele aldıklarını ama üretken olmadıklarını belirtti.

Maçın ikinci yarısında ilk devrede yapmak istediklerini bir adım daha öteye taşıdıklarının altını çizen Kocaman, şöyle devam etti:

"Rakip kaleye gitmeye başladık ve golü bulduk. Golden sonra da doğru oyunu oynayarak maçı bitirmeyi başardık. Kazanmanın ötesinde oyun gücünün de geliştiğini görmek beni mutlu etti. Statta harika bir futbol atmosferi vardı. Spor yorumcularının beklentilerinin aksine taktik anlamda sahaya yerleşimi, çıkışlar, geri dönüşler, bütün hepsine bakıldığı zaman iki takım da çok doğru işler yaptı."

Kocaman, ikinci yarının başında kaleci Volkan Demirel ile Bursasporlu taraftarlar arasında yaşanan gerginliğin sorulması üzerine, "Taraftarın eline ne geliyorsa sahaya atması doğru değil. Oyuncuların da buna reaksiyon vermemesi gerekir." yanıtını verdi.

Bir basın mensubunun, "Karşılaşmanın ardından Bursaspor Kulübü Başkanı şampiyonluğun 3 adayı arasında Fenerbahçe'yi göstermedi. 'Transfer yaparlarsa bilemem.' dedi. Transfer yapacak mısınız?" sorusunu ise Kocaman, şöyle cevapladı:

"Bursaspor Başkanı'nın ne söylediğini bilmiyorum ama futbol için değerlendirmesini de bir daha değerlendirmesinde fayda var gibi gözüküyor. Ben doğru oyunla ilgilenmeye çalışıyorum. Doğru oyunu daha ısrarlı tekrarlamaya çalışmakla ilgileniyorum. Ben takımımızın şampiyon olacağını, şampiyonluğu çok istediğini ve şampiyonluk için kapasitesinin olduğunu söylüyorum. Çok anlamsız puanlar yitirdiğimizi de biliyorum. Bu seri nereye kadar sürer Allah bilir. Diğer tarafları Bursaspor Başkanı ile beraber hep birlikte göreceğiz."

Muhabir: Hüseyin Yesilkavak

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Takımımızın şampiyon olacağını söylüyorum'

2017-12-09 06:02 - Spor

Filistin ve Kudüs’ün işgalinin 100'üncü Yılı

2017-12-06 07:12 - Dünya

'Mehmetçiğin yeni süngüsü' görev için gün sayıyor

2017-12-05 19:53 - Genel

Medipol Başakşehir kritik virajda

2017-12-06 16:36 - Spor

BM Yemen için heyet oluşturdu

2017-12-05 07:32 - Dünya

Görme engelliler için 'zeka küpü' hazırladı

2017-12-06 18:07 - Çevre-Hayat

Finike'de portakal mesaisi

2017-12-04 18:17 - Ekonomi

Beşiktaş'ta yüzler gülüyor

2017-12-03 17:32 - Spor

Balondan yamaç paraşütüyle atladı

2017-12-02 16:32 - Spor

Metrobüs yoluna tır devrildi

2017-12-04 13:02 - Gündem

İlgili Haberler

Roger Federer, Uluslararası Tenis Şöhretler Müzesi'ne seçildi

18:38 - Spor

Beşiktaş'tan Rafa Silva'nın sağlık durumu hakkında bilgilendirme

17:33 - Spor

PFDK, Süper Lig'den 5 kulübe para cezası verdi

16:38 - Spor

A Milli Kadın Hentbol Takımı, 6. İslami Dayanışma Oyunları'nda finale yükseldi

14:27 - Spor

6. İslami Dayanışma Oyunları

13:58 - Spor

Günün Manşetleri

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde teknenin alabora olması sonucu 64 kişi kayboldu

20:22 - Dünya

Almanya, Ukrayna'ya uzun menzilli füze sistemleri sağlayacak

20:18 - Dünya

ABD'deki Türkevi, Gazze ve Sudan'daki ihtiyaç sahipleri için düzenlenen kermese ev sahipli

20:13 - Dünya

İsrail ordusunun, ateşkese rağmen Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 10 Filistinli öldü

19:53 - Dünya

Ekim 2023'ten bu yana İsrail'e 120 bin ton askeri malzeme nakledildi

19:47 - Dünya