?>

'Taciz timi' havuz başında

Adana'da olası taciz olaylarının önüne geçmek isteyen bir aqua park işletmesi, yüzlerce müşterisinin güvenliğini sağlamak için 12 kişilik personeliyle havuzda gözetleme yapmaya başladı. İşletmenin Genel Müdürü Sezer Ayvaz, taciz olaylarının bu uygulama sayesinde çok aza in

Gündem - 8 yıl önce

Sıcaklıklarının artmasıyla vatandaşlar deniz ve havuzlara yöneldi. Havuzlardaki yoğunluk, beraberinde taciz olaylarını da gündeme getirdi. Kentte hizmet veren Yüreğir ilçesindeki Mavi Su Aqualand isimli aqua park da olası taciz olaylarına yönelik önlemleriyle dikkat çekti.

Denizi andıran 'dalgalı havuz' sistemiyle vatandaşların ilgi odağı olan aqua park, bu sırada oluşan hareketlilik nedeniyle taciz olaylarının yaşanabileceğini öngörerek 12 cankurtarandan 'taciz timi' oluşturdu. Tim, olası taciz olaylarına müdahale etmek için anbean havuzdakileri gözetlemeye başladı.

"İnşallah kadınlar da erkekler gibi özgür olmaya başlar"

Çağla Gönder isimli vatandaş, 'taciz timi'nin tüm havuzlarda görev yapması gerektiğini belirterek, “Kadınlar erkeklere göre biraz daha genç hayata atılıyorlar. Bu bir başlangıç gibi bana göre. İnşallah devamı gelir ve kadınlar da erkekler gibi özgür olmaya başlar; en azından istedikleri yere gidebilir, istediklerini yapabilirler. Onların da bir sürü hakları var ama korktukları için kullanamıyorlar. Bence bu bir başlangıçtı. Umarım ileride daha güzel olur” dedi.

"Uygulama sayesinde kendimizi güvende hissediyoruz"

İlknur Fırat ise daha önce taciz korkusuyla kalabalık havuzlara gidemediğini ancak 'taciz timi' sayesinde kendisini güvende hissettiğini ifade ederek, “Genelde kadınlar tek başına havuza gidiyorsa, erkekler çok fazla olduğundan eşsiz gitmek mümkün olmuyor. Tek gittiğin zaman tacize uğruyorsun, bu bir gerçek. Timin kurulması çok iyi oldu. Tek gelebiliyoruz, kadın arkadaşlarımızla gelebiliyoruz. Kendimizi güvende hissediyoruz. Yanımıza geliyorlar, 'çok güzelsin' diyorlar. Elleriyle dokunmak istiyorlar. Bunların önlenmesi bizim için çok iyi oldu” diye konuştu.

"Tacizcileri kibar bir dille uyararak dışarıya alıyoruz"

İşletmenin Genel Müdürü Sezer Ayvaz da amaçlarının aileler ve kadınların eğlence sırasında sorun yaşamasını önlemek olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Bize göre akıllı adam, sorun olduğunda çözen değil sorunu engelleyen adamdır. Buradaki arkadaşlarımızla beraber havuzun kenarlarında gözetmenlerimiz eşliğinde olası sıkıntıda, sıkıntı yaşatan şahsı ya da genci alıyoruz, kibar bir dille uyararak havuz dışına aktarıyoruz. Taciz olayları çok istisna oluyor. Çok özen gösteriyoruz. Sorunların önüne geçmek istiyoruz. Daha güvenli, daha eğlenilebilir daha rahat bir yaşam için daha güzel bir ortam için bunları sağlıyoruz. Komik olaylar oluyor, bunları gülerek ve komik şekilde halletmeye çalışıyoruz. İnsanları üzmeden, kırmadan, kibar bir dille dışarıya alıyoruz. İster istemez bazen özgüvenine güvenen bayan arkadaşlarımız da yakışıklı olan insanlara ufak da olsa tacizde bulunuyor bunları da görüyoruz, uyarıyoruz.”

Nuri Pir - Erdal Can İçelli

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 2 ton gıda imha edildi

2017-07-22 23:37 - Asayiş

Elazığ merkezli FETÖ/PDY soruşturmasında 4 tutuklama

2017-07-21 23:12 - Gündem

Trabzonspor yönetiminde yeni görev dağılımı

2017-07-22 21:43 - Spor

'Reina saldırısı' şüphelisi Danimarka'da gözaltına alındı

2017-07-20 13:23 - Genel

'Taciz timi' havuz başında

2017-07-23 22:12 - Gündem

Görevini yapan İHA ekibine çirkin saldırı

2017-07-22 21:47 - Asayiş

Bursa'da uyuşturucu operasyonu !

2017-07-20 19:42 - Asayiş

Türkiye'den Yunanistan'a 'Kıbrıs Barış Harekatı' tepkisi

2017-07-20 21:42 - Gündem

Jandarma cezaevi firarisini evinde yakaladı

2017-07-20 22:17 - Asayiş

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nas hayatını kaybetti

2017-07-23 19:27 - Gündem

İlgili Haberler

Jandarma Genel Komutanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de

00:32 - Gündem

Bu yıl 5 binden fazla yangınla mücadele edildi

23:28 - Gündem

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

20:47 - Gündem

Balıkesir'de 4,1 ve 4,4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi

20:17 - Gündem

Balıkesir'de 4,1 büyüklüğünde deprem

20:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, Çin'e yönelik yüksek tarifeleri 90 gün daha askıya aldı

08:12 - Dünya

Egzama nedir? -Dağıstanlı Dr. Ayşet Şarifova yazdı-

07:08 - En Son Yazılar

Norveç varlık fonu, İsrail'deki bazı yatırımlarından çıktı

00:57 - Dünya

Jandarma Genel Komutanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de

00:32 - Gündem

Süper Lig'de ilk hafta maçları tamamlandı

00:17 - Spor