?>

Suudi Arabistan'dan UNRWA'ya destek vurgusu

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ve beraberindeki heyetle başkent Riyad'da bir araya geldi.

Dünya - 2 yıl önce

Riyad

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, ülkesinin Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı (UNRWA) desteklediğini vurgulayarak, tüm bağışçıları Filistinlilere yönelik misyonlarını destekleme konusunda üzerlerine düşen rolü üstlenmeye çağırdı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamaya göre, Bakan Bin Ferhan, başkent Riyad'da Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmede Suudi Arabistan ile UNRWA arasındaki işbirliği ve bunu geliştirmenin yolları gözden geçirildi.

Bakan Ferhan, ülkesinin ajansı desteklediğini vurgulayarak, UNRWA'ya bağış yapan tüm bağışçı ülkelere, işgal altındaki Filistin'de meydana gelen insani krizin etkilerini hafifletmek için Filistinlilere yönelik insani misyonları destekleme konusunda üzerlerine düşen rolü oynamaları çağrısında bulundu.

UNRWA'nın işlevi ve İsrail'in iddiaları

BM üyesi devletlerin gönüllü katkılarıyla finanse edilen UNRWA, faaliyetlerine başladığı 1950'den bu yana Filistinli mültecilere gıda, sağlık, eğitim ve barınak gibi insani yardımları sağlayan ana kuruluş konumunda bulunuyor.

Ajans, 5,9 milyon Filistinli mülteciye destek sağlıyor.

UNRWA, yaklaşık 74 yıldır Filistinlilerin yaralarını sarmaya çalışırken bu süreçte tesisleri defalarca İsrail tarafından vuruldu, tonlarca gıda ve ilaç yok edildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrailli yetkililerin UNRWA personelinin 7 Ekim saldırılarına karıştığına ilişkin iddialarının acilen soruşturulmasını istemişti.

UNRWA da İsrail'in iddialarına yönelik soruşturma başlatmıştı.

Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Finlandiya, İzlanda, Avustralya, İngiltere, Hollanda, ABD, Fransa, Avusturya, Japonya ve Estonya UNRWA'ya yönelik finansal desteğini geçici süreyle durdurma kararı aldıklarını açıklamıştı.

Norveç, İrlanda ve İspanya ise UNRWA'ya desteklerini sürdüreceklerini duyurmuştu.

İsrail Gazze'yi kıtlığa sürüklüyor

BM, İsrail'in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

BM'ye göre, Gazze'de 378 bin kişi Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) ölçeğine göre "felaket" olarak adlandırılan 5. seviye, 939 bin kişi de "acil durum" olarak bilinen 4. seviye açlıkla karşı karşıya bulunuyor.

Özellikle Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğütmeye başladığı bildiriliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Depremden geriye kalan gitarını yanından ayırmıyor

2024-02-05 15:17 - Çevre-Hayat

Deprem bölgesindeki atıl tarım arazilerini etkinleştirmek için 127 milyon lira harcandı

2024-02-05 14:53 - Ekonomi

Karadeniz semalarında helikopterle 265 hastanın imdadına yetiştiler

2024-02-07 11:58 - Sağlık

Zonguldak'ta maden ocağındaki göçükte ölen işçinin cenazesi defnedildi

2024-02-08 18:07 - Gündem

Artvin'de, Ardanuç ve Şavşat ilçelerinde eğitime kar nedeniyle yarın ara verildi

2024-02-06 18:43 - Eğitim

Yunanistan'da çiftçiler traktörleriyle eylem yaptı

2024-02-03 19:43 - Dünya

Doğduğu kentin ismini alan spor: Ragbi

2024-02-08 11:37 - Spor

Kahramanmaraş sanayisi TUSAŞ ile kanatlanacak

2024-02-02 14:48 - Ekonomi

Gürcistan, Rusya'yı Karadeniz'de gerginlik yaratma girişiminde bulunmakla suçladı

2024-02-06 14:58 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 120. gününde devam ediyor

2024-02-03 11:58 - Dünya

İlgili Haberler

Avrupa Birliği, 6 yapay zeka fabrikası daha kuracak

15:12 - Dünya

Rusya: Putin ve Trump'ın Alaska'daki zirvesinin ivmesi canlı

14:07 - Dünya

Gazze'de ateşkese dünyadan tepkiler

13:42 - Dünya

Almanya'da çok sayıda entelektüel ve uzman, hükümetin İsrail'e koşulsuz desteğini sorguluy

13:27 - Dünya

Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girmesiyle binlerce Filistinli kuzeydeki evlerine dönmeye başladı

13:22 - Dünya

Günün Manşetleri

DENİZKURDU-I/2025 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri tamamlandı

16:53 - Gündem

"Aile Festivali" Yedikule Hisarı'nda başladı

16:48 - Gündem

Turizm ve vakıflarla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de

16:43 - Siyaset

Bartın'da yağış heyelana neden oldu

16:33 - Gündem

Türksat, "modem satışı yapıldığı" iddiasıyla gelen aramalara yönelik uyarıda bulundu

16:23 - Gündem