Suriyeliler 'bayrak değişimi' oyununa tepkili

Suriyeliler, Tel Abyad ilçesinde daha önce 4 kez değişen ve son olarak terör örgütü PKK/PYD'nin astığı ABD bayrağına tepki gösterdi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 10 yıl önce

ŞANLIURFA - MUSTAFA GÜÇLÜ

Suriyeliler, Tel Abyad ilçesinde daha önce 4 farklı bayrağın dalgalandığı ilçelerinde artık sürekli hale gelen "bayrak değişimi oyununa" tepki gösterdi.
Suriye'deki iç savaşın başladığı dönemlerde Tel Abyad ilçesinde dalgalanan rejim güçlerine ait bayrak, bir süre sonra yerini bölgede hakimiyet kuran Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) bayrağına bıraktı. Daha sonra terör örgütü DAEŞ'in eline geçen ilçeye asılan DAEŞ bayrağı, çok geçmeden bölgenin bir diğer terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin kontrolüne bırakmasıyla kaldırıldı.
Bölgedeki hakimiyetini sürdüren PYD de bir dönem kendi bayraklarının yer aldığı bölgelere son olarak ABD bayrağı astı. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden de görülebilen bayrağa, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler tepki gösterdi.

"Hiç birini kabul etmiyoruz"

Tel Abyad ilçesinden kaçan Suriyeli Semir Arrahmo, daha güvenli olduğu için yaklaşık 5 yıldır Türkiye'de yaşamayı tercih ettiğini söyledi.
Memleketindeki gelişmeleri sınır hattından takip ettiğini anlatan Arrahmo, şu değerlendirmede bulundu:
"İlk başlarda ilçemizdeki sınır kapısında rejimin bayrağı vardı. Daha sonra rejim bayrağı ÖSO tarafından indirildi. Daha sonra bölgeye gelen terör örgütü DAEŞ kendi bayrağını astı. DAEŞ ise bir mermi bile sıkmadan ilçemizi PYD'ye teslim etti. Bir ara PYD bayrak astı. Şimdi ise PYD'liler ABD bayrağı asmış karşımıza. Biz bölge insanı bu bayrakların hiçbirini kabul etmiyoruz. Biz mekan sahibiyiz. Hiçbir yabancı bayrağın bölgemizde dalgalanmasını istemiyoruz."

"Orası Suriye toprağı"

Akçakale'de yaşayan Rakkalı Muhammed Kusay da ülkelerindeki savaş nedeniyle vatanlarından zorla tehcir edildiklerini aktardı.
Yaşadıkları topraklarda sürekli bir bayrak değişimi olduğunu belirten Kusay, "Biz buradan vatanımızda her gün çeşitli bayraklar görüyoruz. Biz hiçbir şekilde topraklarımızda ne PKK ne PYD ne DAEŞ ne de ABD bayrağı görmek istiyoruz. Orası Suriye toprağı. Ne kadar bayrak assalar da vatanımız olarak kalmaya devam edecektir." dedi.
Tel Abyad'dan gelen Şeh Ravvas da memleketindeki bayrak değişiminden duyduğu üzüntüyü belirtti.
Ülkelerinde dış güçler tarafından yıllardır oyun oynandığını ifade eden Ravvas, "2011 yılından bu yana hiçbir şekilde rahat edemedik. Hiçbir şekilde yabancı bayrakların topraklarımızda asılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz." sözlerine yer verdi.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Milli Savunma Bakanlığına ait atama kararları Resmi Gazete'de

2016-09-28 12:42 - Genel

Cerablusluların sağlığı emin ellerde

2016-09-30 15:22 - Dünya

Doğalgaz indirimi sanayiciyi sevindirdi

2016-10-01 16:38 - Ekonomi

Ferrari, GTC4Lusso T'yi Paris'te görücüye çıkardı

2016-09-30 21:37 - Dünya

Koreli kadınların 400 yıl önce 8 iç çamaşırını üst üste giydikleri ortaya çıktı

2016-10-01 20:27 - Gündem

Emre Mor'dan Ronaldo'ya teşekkür mesajı

2016-09-28 14:32 - Gündem

Aktif-Sen üyesi 19 FETÖ'cü adliyeye sevk edildi

2016-09-28 13:07 - Asayiş

Rigobert Song hastaneye kaldırıldı

2016-10-03 02:53 - Spor

Militanlarının önemli bölümünü PYD'ye gönderen PKK zorda

2016-09-28 19:22 - Gündem

Suriyeliler 'bayrak değişimi' oyununa tepkili

2016-10-04 15:52 - Dünya

İlgili Haberler

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 281'e çıktı

06:12 - Dünya

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya

ABD'de mahkeme, Trump'ın düşük değerli gönderilerde tarife muafiyetini kaldırma yetkisini onayladı

23:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 281'e çıktı

06:12 - Dünya

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya