?>

Suriyeli Abdulkadir ülkesine Türk bayrağıyla döndü

İç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan 22 yaşındaki Abdulkadir Alloughlaz, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından ülkesine Türk bayrağıyla döndü.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Kilis

Kilis'teki Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda yoğunluk oluşturan Suriyeliler, Gönüllü Geri Gönderme Birimi'ndeki işlemlerinin ardından ülkelerine gidiyor.

Ülkesine dönmek üzere Öncüpınar Gümrük Kapısı'na Türk bayrağıyla gelen Halepli Abdulkadir Alloughlaz (22), AA muhabirine, Türk halkını çok sevdiğini söyledi.

Suriye'deki iç savaş sonrasında 13 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye sığındıklarını, İstanbul'da kuyumcu atölyesinde çalıştığı belirten Alloughlaz, "Türk halkını çok seviyorum. Ben bu bayrağın altında 13 yıl ekmek yedim. Bize kapısını açan tek ülke Türkiye oldu ve Türkiye'yi hiç unutmayacağım. İstanbul'dan yanımda getirdiğim bu bayrağı Suriye'deki evimin ortasına asacağım. Biz bu bayrağı o kadar seviyoruz. Biz Türk bayrağını sevmezsek yanımızda taşımayız. Biz bu bayrağı kendi namusumuz gibi görüyoruz. Bayrağı her zaman yanımızda taşıyacağız." dedi.

Türk bayrağından asla vazgeçmeyeceğini dile getiren Alloughlaz, şunları kaydetti:

"Biz bu bayraktan vazgeçersek namert olalım. Çünkü bu bayrağın altında 13 yıl ekmek yedik, yaşadık, bizlere kapıyı açtılar, iş verdiler. Bunu bize hiçbir ülke yapmadı. Arap ülkeleri çok ama hiçbir ülke yapmadı bize, sadece bunu yapan Türkiye oldu. Allah Türk halkından razı olsun. Türk halkı bize çok iyi davrandı, biz onları seviyoruz. Rabbim onları bizi sevindirdiği gibi sevindirsin."

Elinde Türk bayrağıyla ülkesine geçti

Suriye'deki insanların savaştan değil zulümden kaçtıklarını ifade eden Alloughlaz, "Ülkede savaş yoktu zulüm vardı. Bu millet zulümden kaçtı. Sednaya Hapishanesi'ni gördük. 16 yaşında hapse giren kişi 46 yaşında hapisten çıkıyor. Bunu çok iyi bilenler var. Kapılarını açarak bu iyiliği bize sadece Türkiye yaptı. Allah Türk halkından razı olsun. Türk bayrağını hiçbir zaman unutmayacağız. Biz ayrımcılık yapan taraf değil bu bayrağı seven tarafız. Türk halkına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Alloughlaz, daha sonra elinde Türk bayrağını sallayarak Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan ülkesine geçti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

THY, yolcularına 'UNESCO Türkiye Serisi' seyahat kiti dağıtacak

2025-01-02 13:09 - Çevre & Seyahat

Türkiye'de yeni yıl kutlamaları

2025-01-01 01:08 - Magazin

Filistinli çocuklar, 2025'in Gazze için barış ve güven yılı olmasını temenni ediyor

2025-01-02 00:01 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, resmi törenlere 'sıfır hata' prensibiyle hazırlanıyor

2025-01-05 11:47 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Fenerbahçeli yönetici Danabaş üst üste 3. Avrupa Ligi şampiyonluğunu istiyor

2025-01-05 13:29 - Spor

Crocus Group yetkilisi Amelin: Türkiye, Rusya'nın ana ticaret ortaklarından biri olmaya devam edecek

2025-01-06 01:15 - Özel Haber

Yılmaz Pütün (Güney) kimdir?! -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

2025-01-04 05:55 - En Son Yazılar

Alpagut sporunda dünya şampiyonu ikizler, antrenör anneleriyle yeni başarılar peşinde

2024-12-31 16:17 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Suriye’ açıklaması Rus medyasında geniş yer aldı

2025-01-07 08:32 - Özel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda Suriye'de yeniden bir güneş doğuyor

2025-01-04 18:43 - Siyaset

İlgili Haberler

Hollanda'da 1000 genç sabah namazında bir araya geldi

13:38 - Çevre-Hayat

Trabzon'un 2025'te yabancı ziyaretçi sayısı yaklaşık yüzde 14 arttı

13:09 - Çevre-Hayat

Günde 3 paket sigara içen belediye başkanı bağımlılığından kurtuldu

12:03 - Çevre-Hayat

Sağlıklı Hayat Merkezinin ücretsiz desteğiyle 40 yıldır içtiği sigarayı bıraktı

12:01 - Çevre-Hayat

Sağlık personeli 30 yıllık sigara bağımlılığını merkez desteğiyle bıraktı

11:58 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesinde çalışmalar hız kesmiyor

14:39 - Ekonomi

Dışişleri Bakanlığı, HDK'nin Sudan'da sivillere yönelik saldırılarını kınadı

14:09 - Gündem

TFF, Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nin şubat ayı kazananlarını açıkladı

13:39 - Spor

Aile ve Gençlik Fonu'ndan faydalanan 5 bin 926 çiftin, 5 bin 992 çocuğu dünyaya geldi

13:08 - Gündem

Meriç Nehri'nin debisi düşmeye başladı

12:38 - Gündem