'Suriye'nin içindeki güvenli bölgeleri artırmaya devam edeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah önümüzdeki dönemde Fırat'ın doğusunu da kapsayacak şekilde, Suriye'nin içindeki güvenli bölgeleri artırmaya devam edeceğiz." dedi.

Dünya - 8 yıl önce

NEW YORK

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah önümüzdeki dönemde Fırat'ın doğusunu da kapsayacak şekilde, Suriye'nin içindeki güvenli bölgeleri artırmaya devam edeceğiz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta Türk ve Müslüman toplumuna hitap etti.
260 binin üzerinde Suriyelinin vatanlarına döndüğünü belirten Erdoğan, "Son İdlib krizinde olduğu gibi, tek bir sivilin dahi burnunun kanamaması için diplomatik alanda yoğun çabalar yürüttük. Bu gayretlerimizin meyvesini almaya da başladık." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İnşallah önümüzdeki dönemde Fırat'ın doğusunu da kapsayacak şekilde, Suriye'nin içindeki güvenli bölgeleri artırmaya devam edeceğiz. Ülkemize yönelik terör tehdidi son bulana, Suriye’nin geleceğine kast eden çetelerin kökü kazınana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. İlk kıblemiz Kudüs'ü, işgalcilerin ve Filistinlilere devlet terörü uygulayanların ihtiraslarına terk etmeyeceğiz. İsrail ve Amerikan yönetimlerinin Kudüs'ün izzetini ve onurunu ayaklar altına alan tacizlerine karşı mücadelemizi diplomaside en üst düzeyde vereceğiz."
Erdoğan, Arakan, Suriye ve Filistin'de yaşananlara işaret ederek, "Tüm bu sorunların çıkmaza girmesinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gibi küresel barış ve istikrarın garantörü kuruluşların acziyetini elbette kabul ediyoruz. Bu kuruluşların, yapıları gereği, çoğu zaman küresel barıştan ziyade, belli güçlerin çıkarlarının korunmasına hizmet ettiklerini biliyoruz." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mezhebi ve etnik farklılıklarımızı çatışma veya üstünlük vesilesi değil, ümmetin renkliliğinin, zenginliğinin birer timsali olarak göreceğiz. Diğer din mensuplarını dışlamadan, insanlığın ortak paydalarında buluşmanın yollarını arayacağız. Amerikalı Müslümanların son dönemde siyasete ve önümüzdeki seçimlere yönelik artan ilgisini memnuniyetle karşılıyorum. Seçimler sonucunda pek çok kardeşimizi temsil ve karar makamında da inşallah göreceğimize inanıyorum." dedi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzon'da gayrimenkule yabancı ilgisi

2018-09-22 20:32 - Gündem

'Ailenin kontrolünü çocuktan başlatacağız'

2018-09-21 19:42 - Gündem

Cilvegözü'nden 70 bin tır geçti

2018-09-23 23:42 - Gündem

'Hayal edip, geliştiren ve araştıran bir Türkiye hedefimiz var'

2018-09-22 00:17 - Gündem

15 eski öğretmene FETÖ'den gözaltı kararı

2018-09-18 16:12 - Gündem

Ljajic, Beşiktaş'a transferini fırsat olarak görüyor

2018-09-22 01:02 - Spor

Süper Lig'de perde açılıyor

2018-09-20 14:02 - Spor

'Suriye'nin içindeki güvenli bölgeleri artırmaya devam edeceğiz'

2018-09-24 05:32 - Dünya

DHMİ 120 personel alacak

2018-09-20 14:02 - Gündem

Hackerlar ASELSAN'ın sistemine karşı sınav verecek

2018-09-18 16:32 - Teknoloji

İlgili Haberler

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya

Güneş tutulması gökyüzü meraklılarını buluşturdu

21:38 - Dünya

İran ordusu: Füze ve İHA kapasitemizin yüzde 75'ten fazlası henüz kullanılmadı

21:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Gündem

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya