?>

Süper Lig'e çıkan Kocaelispor'da İsmet Taşdemir dönemi "4,5 ay" sürdü

Üst üste iki sezon Süper Lig'e takım çıkarma başaran teknik direktör İsmet Taşdemir, yollarını ayırdığı Kocaelispor'da 21 lig maçında 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 1,76 puan ortalaması elde etti.

Spor - 2 ay önce

Kocaeli

Kocaelispor ile yolları ayrılan teknik direktör İsmet Taşdemir, 139 gün görev aldığı takımı Süper Lig'e "zirvede" taşıma başarısı gösterdi.

Sezona Ertuğrul Sağlam yönetiminde başlayan yeşil-siyahlı ekip, ligin 18. haftasında teknik direktörlük görevine İsmet Taşdemir'i getirdi. Taşdemir yönetiminde 21 lig maçına çıkan Kocaelispor, bu karşılaşmalarda 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 41 kez havalandıran ekip, kalesinde 22 gol gördü.

Liderlik koltuğunda devraldığı Kocaelispor'u sezon sonuna kadar zirvede tutmayı başaran Taşdemir, 72 puanla Süper Lig'e ilk sırada yükseldi.

Üst üste Süper Lig sevinci yaşayan 8. teknik direktör

Taşdemir, geçen sezon Sipay Bodrum FK ile yaşadığı Süper Lig'e yükselme başarısını bu sezon Kocaelispor ile tekrarladı.

Tecrübeli çalıştırıcı, Mehmet Altıparmak, Kadri Aytaç, Ali Hoşfikirer, Erdem Tuğal, Yılmaz Vural, Metin Diyadin ve İbrahim Üzülmez'in ardından üst üste iki sezon Süper Lig'e takım çıkaran 8. teknik direktör oldu.

Ligde iç sahada 40 puan toplayan Kocaelispor bu alanda ikinci sırada yer alırken deplasmanda kazandığı 32 puanla dış sahada en çok puan alan takımı oldu.

Ligi 72 puanla bitiren Kocaeli ekibi, Taşdemir döneminde hanesine 37 puan yazdırdı.

Taşdemir, takımın başında çıktığı 3 Türkiye Kupası maçından da 2 galibiyet 1 mağlubiyet aldı.

Oğulcan Çağlayan ve Mendes

Teknik direktör Taşdemir'in gelişiyle Kocaelispor'da bireysel performanslar da yükselişe geçti.

Bu sezon attığı 21 golle Fatih Karagümrük'ten Wesley Moraes ile ligin en golcü ismi olan Oğulcan Çağlayan, Taşdemir döneminde formunu yukarı taşıdı. Taşdemir göreve gelene kadar 7 gol, 1 asistlik performans sergileyen Çağlayan, kalan süreçte 14 gol ve 4 asist üreterek gol krallığında zirveye ortak oldu.

Sezonu 12 gol ve 11 asistle tamamlayan 35 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Mendes de Taşdemir döneminde yükselen grafiğiyle dikkati çekti. Mendes, Taşdemir'in takımın başına geçtiği 18. haftadan itibaren 5 gol atarken 10 asistlik katkı sundu.

Törenin ardından veda etti

Trendyol 1. Lig'in 38. haftasında 11 Mayıs'ta Ankara Keçiörengücü'nü 4-1 mağlup eden Kocaelispor, Yıldız Entegre Kocaeli Stadyumu'nda düzenlenen törende şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Törenin ardından Taşdemir, 23 Aralık 2024'te işe başladığı Kocaeli temsilcisinde geçirdiği 139 günlük dönemin ardından futbolcularla vedalaşarak görevinden ayrıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Halepli resim öğretmeni Gaşim, hayatını yaralı ve sahipsiz engelli hayvanların tedavisine adadı

2025-05-12 13:47 - Çevre-Hayat

KKTC'de vefat eden İngiliz turistin bağışlanan karaciğeri Antalya'da hayat kurtardı

2025-05-12 12:42 - Çevre-Hayat

Karabağ gazisi, protez bacaklarıyla Everest'e tırmanmayı hedefliyor

2025-05-12 15:37 - Çevre-Hayat

Kuantum teknolojileri Afrika için ekonomik sıçrama fırsatı sunuyor

2025-05-13 11:42 - Teknoloji

Süt sektöründe faaliyet gösteren 56 teşebbüse rekabet soruşturması açıldı

2025-05-08 12:38 - Ekonomi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Bilgiç ile görüştü

2025-05-12 18:53 - Özel Haber

Bayraktar TB3 SİHA'lardan MAM-L ile hedefe tam isabet

2025-05-12 23:02 - Teknoloji

Ezan okuma yarışması birincisi Emir Kayra'nın hayali Ayasofya'da görev yapmak

2025-05-06 14:23 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

Mumdan çiçek buketleri Anneler Günü için hazırlanıyor

2025-05-10 13:58 - Magazin

İsrail'in saldırıları sebebiyle saçlarına ak düşen Filistinli kız eski günlerine dönmek istiyor

2025-05-12 22:43 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, ilk kez Wimbledon'da ana tabloda mücadele edecek

14:57 - Spor

Milli motosikletçi Deniz Öncü, Moto2 Hollanda yarışını tamamlayamadı

14:32 - Spor

Beşiktaş'ta sağlık kontrolleri devam ediyor

14:12 - Spor

Fatih Karagümrük, Tiago Çukur'u kadrosuna kattı

13:37 - Spor

Erzurumspor FK, yeni sezonda rakiplerini hibrit çim zeminde karşılayacak

12:48 - Spor

Günün Manşetleri

Ülke genelinde sıcaklık mevsim normallerine inecek

15:43 - Gündem

Şehit pilot Maden, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı

15:37 - Gündem

İsrail'in Gazze'de son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 88 Filistinli hayatını kaybetti

15:32 - Dünya

Balıkesir'de otomobilin tıra çarptığı kazada 4 kişi öldü

15:12 - Gündem

Pakistan'da aşırı yağışlar nedeniyle 38 kişi hayatını kaybetti

15:07 - Dünya