Suikasta uğrayan Heniyye'nin kaldığı yerleşke mercek altında

Açık erişimli uydu görüntüleri, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikasta uğradığı İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konuttan saldırı sonrası çekilen fotoğrafın güncel olduğuna işaret ediyor.

Dünya - 2 yıl önce

Ankara
Suikastın hemen ardından Heniyye'nin nasıl bir yerde bulunduğu ve nasıl korunduğu tartışmaları başlarken, İranlı sosyal medya kullanıcıları, yoğun olarak Hamas liderinin kaldığı yerin Tahran'ın kuzeyinde meşhur mesire ve müze alanlarının bulunduğu Sadabat Sarayı Parkı çevresi olduğuna işaret etmişti.
Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye Tahran'da suikasta uğradıPORTRE - Tahran’da suikasta uğrayan Hamas lideri İsmail Heniyye
Son olarak İran Devrim Muhafızlarına yakın haber gruplarının aralarında olduğu bazı yarı resmi kaynaklar da iddiaların yoğunlaştığı yer ve konutun görsellerini servis etmeye başladı.
Fotoğrafta, konutun üst katındaki bir dairenin hasar alarak yandığı, üzerinin örtüyle kapatıldığı, bina zeminine konuttan enkaz parçaları düştüğü fark ediliyor.
AA'nın fotoğraftaki binanın yapısını ve konumunu, açık erişimli uydu görüntüleriyle yaptığı karşılaştırmada, detaylar tamamen örtüşüyor.

<br class="k-br" />

Fotoğraftaki bina, Heniyye'nin Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) tarafından korunduğu bildirilen yerleşke içinde yer alıyor.
Bina, müze ve tarihi yapıların yoğunlaştığı Sadabat Sarayı Parkı, çevresindeki ormanlık bölgenin kuzeyine bitişik konumda.
Açık erişimli uydu görüntülerinde, Heniyye'nin bulunduğu binanın, DMO'nun koruduğu yerleşke içinde, kısmen kent tarafına ama büyük ölçüde dağlara bakan geniş bir cepheye sahip olduğu fark ediliyor.
Yüksekliği ve etrafının açık olması nedeniyle, Heniyye'nin misafir edildiği bina, yerleşkenin uzağından ya da dağlık araziden rahatlıkla görülebiliyor.

Bölge sakinlerinin anlatımları

AA, sosyal medya üzerinden, İran'nın en çok ziyaret edilen turistik bölgelerinden Sadabat Sarayı Parkı çevresinde yaşayan mahalle sakinlerine ulaştı.
Mahalle sakinleri, Heniyye'nin DMO yerleşkesinde kalıp kalmadığına dair bilgilerinin olmadığını, ancak suikast gecesinden iki gün önce yerleşke çevresindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını fark ettiklerini, normalde açık olan birçok yolun askerler tarafından kapatıldığını anlattı.
İki gün boyunca yerleşkeye özel korumaların eşlik ettiği onlarca araçtan oluşan konvoyların gelip gittiğini anlatan sakinlerden biri ise suikast gecesi için, "Gece 02.00 civarında bir ses duyduk. Büyük bir patlama sesi değildi. Hafif bir patlamaya benzeyen bir ses duyduk." dedi.
Bir diğer mahalle sakini de saldırı gecesi küçük bir patlamayı andıran ses işittiğini aktardı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hamas lideri İsmail Heniyye Tahran'da öldürüldü

2024-07-31 07:12 - Dünya

Diyarbakırlı biçerdöver operatörleri Muş'taki buğday tarlalarında mesaide

2024-08-01 13:02 - Çevre-Hayat

İTO Başkanı Avdagiç: HIT-30 Programı, yaz dönemini otomotivde yatırım mevsimine çeviriyor

2024-07-30 12:23 - Gündem

Suikasta uğrayan Heniyye'nin kaldığı yerleşke mercek altında

2024-08-01 14:38 - Dünya

Avustralya'ya göre, Rusya-Kuzey Kore arasındaki güvenlik paktı "dünya için riskli"

2024-07-30 10:12 - Dünya

Kıbrıs'ta Rum yönetiminin kuracağı üsse, ABD helikopterlerinin konuşlandırılacağı iddia edildi

2024-07-28 19:08 - Dünya

Galatasaray, Elias Jelert için görüşmelere başlandığını açıkladı

2024-07-25 16:28 - Spor

Batı Karadeniz'de mevsimsel kuraklık tarımsal üretim alışkanlığında değişim sinyali veriyor

2024-07-27 11:37 - Çevre-Hayat

Yunanistan'da son 44 yılın en uzun süreli sıcak hava dalgası yaşandı

2024-07-25 17:48 - Dünya

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın paylaşımına tepki

2024-07-29 11:33 - Siyaset

İlgili Haberler

Uzmanlara göre, İsrail "sonsuz savaş" stratejisiyle ABD'yle ilişkileri "en sıkın

12:22 - Dünya

İranlı yetkiliden, "İsrail ve ABD'ye ait gemiler Hürmüz Boğazı'ndan geçemeyecek"

12:07 - Dünya

İsrail ordusunun Gazze'ye saldırılarında 1 kişi hayatını kaybetti 7 kişi yaralandı

12:02 - Dünya

İran Dışişleri Bakanı'ndan Trump'a "Hürmüz Boğazı'nda daha büyük bir yanlış hesa

11:52 - Dünya

Fransa'da rekor seviyedeki sıcaklar nedeniyle 50 vilayette turuncu alarma geçildi

11:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Uzmanlara göre, İsrail "sonsuz savaş" stratejisiyle ABD'yle ilişkileri "en sıkın

12:22 - Dünya

Güneydoğu'da anız yangınlarıyla mücadele sonuç veriyor

12:18 - Gündem

Bakan Bayraktar: Türkiye'nin hedefi enerjide dışa bağımlılığı bitirmek

12:13 - Ekonomi

İranlı yetkiliden, "İsrail ve ABD'ye ait gemiler Hürmüz Boğazı'ndan geçemeyecek"

12:07 - Dünya

İsrail ordusunun Gazze'ye saldırılarında 1 kişi hayatını kaybetti 7 kişi yaralandı

12:02 - Dünya