?>

Şüheda toprağının ziyaretçilerini ay yıldızlı bayraklar karşılıyor

Çanakkale Savaşlarında tarihin en kanlı çarpışmalarının yaşandığı tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki köylerin sokaklarından hiç inmeyen Türk bayrakları, ziyaretçileri gururlandırıyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Çanakkale

Çanakkale Savaşlarının yaşandığı tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki köylerin sokakları, ziyaretçilerini Türk bayraklarıyla karşılıyor.

Tarihin en kanlı çarpışmalarının geçtiği bölgedeki köylerden Bigalı'nın, "Tarihe Saygı Projesi" kapsamında 2006 yılında restore edilmesinin ardından köydeki 70 evin duvarlarına Türk bayrakları asıldı.

O tarihten itibaren bayraklara gözü gibi bakan, yıprananları yenisiyle değiştiren vatandaşlar, Gelibolu Yarımadası'nda savaşların yaşandığı diğer köylerin sakinlerine de örnek oldu.

Bigalı'nın yanı sıra Seddülbahir, Alçıtepe, Kocadere, Behramlı ve Büyükanafarta köylerinin sokaklarından da Türk bayrağı eksik olmuyor. Sokaklardaki aydınlatma direklerinin yanı sıra evlerin duvarlarına asılan şanlı Türk bayrakları adeta görsel şölen sunuyor.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk bayrağının, bağımsızlık sembolü ve en büyük değerlerden olduğunu söyledi.

Türk insanının, bayrağını her zaman en güzel yerlere astığını vurgulayan Kaşdemir, şöyle konuştu:

"Onu görmekten gurur duyarız. Türk bayrağının olduğu her yer bizim için güvenli bir beldedir. Yarımadadaki özellikle Bigalı köyünde asılan Türk bayrakları insanları mutlu etmiş ve güzel görüntüler ortaya çıkmıştı. Bu güzel gelenek diğer köylere de sıçramaya başladı. Artık diğer köylerimizin sokaklarından ve evlerinden Türk bayrağı eksik olmuyor. Bu kutsal bölgeyi ziyarete gelenler Türk bayraklarını görünce daha da mutlu oluyor."

"Tarla başında bile bayrak var"

Alçıtepe sakinlerinden Özcan Adanır da savaşta şehit olan dedelerinin anısına köyü bayraklarla donattıklarını belirtti.

Bu geleneği sürdürmek istediklerini anlatan Adanır, "Bayrakları birkaç gün değil yılın tamamında elektrik direkleri ve evlerimizde asılı görürsünüz. Bayraklarımızla şehitlerimizi, hatıralarını yaşatmaya çalışıyoruz. Ziyaretçiler de Türk bayraklarını görünce çok mutlu oluyor, hoş karşılayıp bizlere teşekkür ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Fransa'dan bölgeyi ziyarete gelen Emine Uludağ, Çanakkale ruhunu derinden hissettiklerini dile getirdi.

Her yerde Türk bayrağı olduğuna dikkati çeken Uludağ, "Tarlaların başında bile bayrak görüyoruz. Türklerdeki bayrak sevgisi bambaşka. Bayrakları asanlardan Allah razı olsun." dedi.

Ziyaretçilerden Sultan Özdemir ise bayrakları görünce mutlu olduklarını kaydederek, "O bayrağın anlamını sürekli gönlümüzde tutuyoruz. Bayrağı görüyoruz ancak onu esasında gönlümüzde taşıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Teklifleri oylamadan reddeden Yavaş’a tepki

2019-04-13 23:50 - Siyaset

Mavi-Beyaz İttifakı Netanyahu liderliğindeki koalisyon seçeneğine kapıları kapattı

2019-04-15 16:52 - Genel

'F-35'lerle ilgili çalışmalarımız sürüyor'

2019-04-16 11:32 - Dünya

Kasımpaşa ile Bursaspor berabere kaldı

2019-04-20 01:54 - Spor

Sözcü gazetesi yazarlarının yargılandığı davada istenen cezalar belli oldu

2019-04-18 15:52 - Medya

Terörle mücadelede kullanılması için ’Mini Köstebek’i üretti

2019-04-15 12:32 - Gündem

Borsa günü yükselişle tamamladı

2019-04-17 21:21 - Ekonomi

Bakan Turhan açıkladı: "Avrasya Tüneli ile... "

2019-04-15 15:20 - Ekonomi

Sesin kralı: Yaşar Özel

2019-04-17 19:02 - Kültür Sanat

Mısır'da Anayasa referandumunun tarihi belli oldu

2019-04-17 21:27 - Dünya

İlgili Haberler

Marmara Denizi'ndeki kirliliği önlemek amacıyla Çapraz Çayı'na 'yüzer bitki adaları' yerleştirildi

19:40 - Çevre-Hayat

Hatay'da Gölbaşı Gölü'nü kaplayan su sümbülleri temizleniyor

17:43 - Çevre-Hayat

Kürek sporcuları Meriç Nehri'nde açtıkları pankartlarla çevre kirliliğine dikkati çekti

17:03 - Çevre-Hayat

Fetih Gençlik Derneği kurban vekaletlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak

16:07 - Çevre-Hayat

Kendisine oy atmayı unutsa da kurayla muhtar olan Zekai Seyhan, seçilmenin sevincini yaşıyor

15:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Akdeniz'de 5,8 büyüklüğünde deprem

03:03 - Gündem

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin 12 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı

01:13 - Gündem

ABD'nin, İran'ın düşük seviyede uranyum zenginleştirmesine belirli süre imkan tanıyacağı iddia edildi

00:37 - Dünya

KKTC'de koalisyon hükümetindeki 3 partiden ortak adayları Cumhurbaşkanı Tatar'a destek

00:13 - Dünya

Cambridge öğrencileri, İsrail'le ilişkilerin kesilmesi talebiyle çadırlar kurarak eylem başlattı

00:08 - Dünya