?>

Sudan, Türkiye'nin savunma sanayisindeki deneyiminden faydalanmak istiyor

Dünyanın en büyük savunma sanayisi buluşmalarından IDEF'23'e katılan Sudan Savunma Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Departmanı Direktörü Adil İsmail, Türkiye'nin savunma sanayisi alanındaki tecrübelerinden ​faydalanmak istediklerini belirtti.

Dünya - 2 yıl önce

İstanbul

İsmail,​ Türkiye'nin savunma sanayisi alanındaki adımları ve iki ülke arasındaki askeri ilişkilerle ilgili AA muhabirinin ​sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin fuara ev sahipliği yapmasının önemine değinen İsmail, "Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz." dedi.

İsmail, "Sudan'da savunma sanayimizi geliştirmek istiyoruz ve bunun için büyük bir tecrübeye sahip Türkiye'nin yardımlarını bekliyoruz. Türkiye'nin gelişmiş teknolojisi ve askeri tecrübesini Sudan ile paylaşması temennimizdir." açıklamasını yaptı.

​İsmail​, ​Sudan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin çok eski ve güçlü​ olduğunun altını çizerek, Sudan'ın bağımsızlığından sonra Türkiye'nin​ bu ülkede ilk büyükelçilik açan ülkeler​ arasında olduğunu kaydetti.​

​İki ülkenin karşılıklı büyükelçilik​ açmasıyla​ ilişki​lerin​ daha da ​ilerlediğine dikkati çeken İsmail, "Bu ilişkiler 2018'de ​açılan askeri ataşelikler ve savunma sanayi alanındaki anlaşmalarla daha da derinleşmiştir.​" şeklinde konuştu.​

İsmail, Türkiye'nin hiçbir şey saklamadan Sudan ile her şeyi paylaştığının ve ülkesine destek olduğuna işaret ederek, bu nedenle Türkiye'yi her daim dost bir ülke olarak gördüklerini belirtti.

"Sudan'da yaşananlar 15 Temmuz ile aynı"

Sudan'da ordu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan'da başlayan iç savaşa değinen İsmail, ülkesinde yaşanan olayların 15 Temmuz darbe girişimiyle benzerlik gösterdiğine dikkati çekti.

İsmail, "Sudan'da yaşadığımız şey Türkiye'de 15 Temmuz'daki elim hadise ile birebir benzerlik göstermektedir. Türkiye'deki olay kabul edilmeyen bir olaydı ve Sudan'daki olay da aynıdır." dedi.

Sudan'da orduya ve halka karşı planlanmış bir operasyon yapıldığını belirten İsmail, bu girişimin dış ülkelerden destek aldığını ve bu nedenle HDK'yi düşman olarak gördüklerini kaydetti.

IDEF, bu yıl 16. kez kapılarını açtı

Savunma ve güvenlik alanlarında önemli bir tanıtım, pazarlama ve işbirliği platformu haline gelen IDEF, bu yıl 16. kez kapılarını açtı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda, Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım AŞ organizatörlüğünde gerçekleştirilen fuar, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

Dünyanın en büyük savunma sanayisi buluşmalarından olan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF'23) 28 Temmuz'da sona erecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Samsunlu 63 yaşındaki yamaç paraşütçüsü 14 yıldır gökyüzünde süzülüyor

2023-07-22 12:09 - Çevre-Hayat

Genç binici Lal Mira Gürgen, Avrupa üçüncüsü oldu

2023-07-23 15:03 - Spor

Yunanistan'da yangın söndürme uçağının düşmesi sonucu 2 kişi öldü

2023-07-25 19:12 - Dünya

Sudan, Türkiye'nin savunma sanayisindeki deneyiminden faydalanmak istiyor

2023-07-26 12:18 - Dünya

Depremler Hatay'daki 18 bin 711 araçta hasara neden oldu

2023-07-24 12:18 - Ekonomi

Türkiye'nin yerli otomobili Togg devrialem yapacak

2023-07-23 13:12 - Teknoloji

Moskova'ya iki İHA'yla saldırı düzenlendi

2023-07-24 08:17 - Dünya

Rodos'taki orman yangını yerleşim birimlerine ulaştı

2023-07-22 21:32 - Dünya

Rodos'taki orman yangını devam ediyor

2023-07-23 08:13 - Dünya

Büyükçekmece'deki faaliyetlerine son verilen bakımevinde tahliye başladı

2023-07-25 13:12 - Gündem

İlgili Haberler

İspanya'nın doğusunda şiddetli yağış etkili oldu

14:22 - Dünya

Alman iş gücü piyasasında giderek daha fazla yaşlı insan çalışıyor

14:07 - Dünya

Rusya'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'yı ilhakının üstünden 3 yıl geçti

13:52 - Dünya

Sumud Filosu'nda su almaya başlayan teknenin yolcuları Türkiye tarafından tahliye edildi

13:27 - Dünya

Türkiye, Küresel Sumud Filosu'nda su almaya başlayan teknedeki yolcuları tahliye etti

13:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Jewel Premium İncek, "Lansman'ın Kralı" sloganıyla tanıtıldı

15:07 - Ekonomi

Bankacılık sektörünün net karı ağustos itibarıyla 563,4 milyar lira oldu

14:48 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlar'ın batısında en beğenilen lider

14:43 - Gündem

İspanya'nın doğusunda şiddetli yağış etkili oldu

14:22 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Budapeşte'deki Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bıraktı

14:18 - Gündem