?>

Sudan'da askeri konsey muhalefetle müzakereye hazır

Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, "ÖDBG ile müzakereleri memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak çözümde hiçbir Sudanlı tarafın dışlanmaması gerekiyor." dedi.

Dünya - 6 yıl önce

Sudan

Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, muhalefetin çatı oluşumu Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG) ile müzakereleri başlatmaya hazır olduklarını belirterek, bunun yarından daha kısa bir süre içinde gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Başkent Hartum'da, Sağlıkçılar Konseyi temsilcileriyle bir araya geldiği etkinlikte yaptığı konuşmada, Askeri Geçiş Konseyinin (AGK) herhangi bir dış müdahaleyi ve Sudan halkının bir kısmını dışlayan bir çözümü reddettiğini söyleyen Burhan, "Ülke 3 aydır hükümetsiz ve bu, yabancı istihbaratçılar ve elçiliklerin müdahalesinin önünü açıyor." diye konuştu.

Abdulfettah el-Burhan, "ÖDBG ile müzakereleri memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak çözümde hiçbir Sudanlı tarafın dışlanmaması gerekiyor. Onları yarından daha kısa bir süre içinde müzakereleri başlatmaya çağırıyoruz. Müzakere sürecini aksatan bazı müdahaleler ve çıkar sağlamak için bir rekabet söz konusu. Konseyin herhangi bir tarafla müzakere için bir şartı bulunmuyor, ancak Sudan'ın karanlığa sürüklenmesine de müsade etmez." dedi.

Bazı diplomatik kaynaklar ise Etiyopya'nın Sudan Özel Temsilcisi Mahmud Dirir'in muhalefet ile asker arasındaki dolaylı müzakereleri yeniden başlatmak için bugün Hartum'a geleceğini aktardı.

Sudan'da askerler ve muhalefet arasında arabuluculuk yapmak ve müzakerelerin yeniden başlaması için 7 Haziran'da Hartum'a gelen Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, ilk olarak AGK üyeleriyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, ardından Etiyopya Büyükelçiliği'nde de muhalefet temsilcileriyle bir araya gelmişti.

Ahmed, hem askeri liderler hem de muhalefet temsilcileriyle ayrı ayrı 2'şer kez görüşmüştü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ordu'da sağanak

2019-06-18 14:02 - Asayiş

Oto hırsızı sevgililer güvenlik kamerasında

2019-06-14 17:22 - Asayiş

Muhammed Mursi defnedildi

2019-06-18 13:17 - Gündem

Ambulansa yol vermedi

2019-06-16 13:13 - Genel

İki kıta 21 Temmuz'da birleşecek

2019-06-17 17:28 - Spor

Güneydoğu'da 'Dam Palas' sezonu başladı

2019-06-17 16:02 - Gündem

Mahalleyi böcekler sardı

2019-06-18 20:52 - Gündem

BM’den Kaşıkçı raporu

2019-06-19 16:19 - Dünya

Sel felaketinin yaşandığı o bölge havadan görüntülendi

2019-06-19 11:50 - Asayiş

Karaya oturan teknedeki 36 yolcu kısa sürede kurtarıldı

2019-06-19 14:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Pentagon, Los Angeles'taki protestolara karşı gönderdiği Ulusal Muhafızların bir kısmını geri çekiyor

08:39 - Dünya

Trump, Zelenskiy'nin "Moskova'yı hedef almaması" gerektiğini söyledi

23:32 - Dünya

AB, İsrail'in Gazze'deki durumu iyileştirme taahhütlerine uyup uymadığını 'yakından' izleyecek

21:35 - Dünya

Nijerya Devlet eski Başkanı Buhari, son yolculuğuna uğurlandı

22:12 - Dünya

Bosna Hersek'te "Zaferin Adı Türkiye" paneli düzenlendi

20:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Pentagon, Los Angeles'taki protestolara karşı gönderdiği Ulusal Muhafızların bir kısmını geri çekiyor

08:39 - Dünya

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında şüpheli sayısı 312'ye yükseldi

08:37 - Gündem

Oyun ve Oyuncak -Sami Mert yazdı-

07:35 - En Son Yazılar

Tip-1 Diyabet (T1D) & Cannabinoidler tedavisi -Dr. Erdem Ulaş yazdı-

07:12 - En Son Yazılar

PKK’nın silahları yakılırken; Silahsızlanma, terhis ve yeniden entegrasyon -Mehmet Yıldırım yazdı-

06:06 - En Son Yazılar