?>

Şubatta sıcaklıklar normalin 1,7 derece altında gerçekleşti

Türkiye'de bu yıl şubat ayı ortalama sıcaklığı 2,4 derece ile mevsim normallerine göre 1,7 derece azaldı.

Çevre-Hayat - 11 ay önce

Ankara

AA muhabirinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye genelinde 1991-2020 arasında 4,1 olarak ölçülen şubat ayı ortalama sıcaklığı, geçen ay 2,4 derece ile mevsim normallerinin 1,7 derece altına indi.

Ay içinde sıcaklık, Muğla, İzmir, Akhisar, Burdur, Denizli, Antalya, Adana, Hatay, Başkale, Tercan, Tortum, Sarıkamış, Kızılcahamam ve Orta Karadeniz kıyılarında mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında ölçüldü.

Geçen ay en düşük sıcaklık sıfırın altında 32,6 dereceyle Erzurum'un Horasan ilçesinde, en yüksek sıcaklık ise 21,6 dereceyle Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde kaydedildi.

2025 yılı şubat ayı, son 54 yılın en sıcak 39'uncu şubat ayı olarak kayıtlara geçti.

Bölgelere göre sıcaklıklar

Marmara Bölgesi'nde şubatta ortalama sıcaklık bölgenin tamamında mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 8,8 dereceyle Bilecik'te, en yüksek sıcaklık ise 19 dereceyle Edirne'de ölçüldü.

Ege Bölgesi'nde de şubatta ortalama sıcaklık İzmir, Muğla, Akhisar çevrelerinde mevsim normallerinin altında, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında tespit edildi. Ege'de en düşük sıcaklık sıfırın altında 12,4 dereceyle Kütahya Tavşanlı'da, en yüksek sıcaklık 21,4 dereceyle Muğla Milas'ta kayıtlara geçti.

Akdeniz Bölgesi'nde ortalama sıcaklık, Denizli, Burdur, Antalya, Hatay, Adana, Dinar çevrelerinde mevsim normallerinin altında gerçekleşirken, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında ölçüldü. Akdeniz'de en düşük sıcaklık sıfırın altında 18 dereceyle Kahramanmaraş Göksun'da, en yüksek sıcaklık ise 21,8 dereceyle Muğla Köyceğiz'de gözlendi.

İç Anadolu Bölgesi'nde şubat ayı ortalama sıcaklığı sıfırın altında 1 derece oldu. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 23,3 dereceyle Kayseri Pınarbaşı'nda, en yüksek sıcaklık ise 15,7 dereceyle Ankara Polatlı'da kaydedildi.

Karadeniz Bölgesi'nde geçen ay sıcaklıklar Akçakoca, Zonguldak, Kızılcahamam, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Şebinkarahisar, Trabzon çevrelerinde mevsim normallerinin altında, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında ölçüldü. Karadeniz'de en düşük sıcaklık sıfırın altında 22,1 dereceyle Bayburt'ta, en yüksek sıcaklık ise 18,2 dereceyle Sinop'ta tespit edildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde de ortalama sıcaklık Başkale, Tercan, Sarıkamış, Doğubeyazıt, Tortum, Ardahan, Doğanşehir çevrelerinde mevsim normallerinin altında, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 32,6 dereceyle Horasan'da en yüksek sıcaklık ise 15,6 dereceyle Ergani'de görüldü.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise geçen ay ortalama 4,7 derece ölçülen sıcaklık, bölgenin tamamında mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 9,9 dereceyle Diyarbakır'da, en yüksek sıcaklık ise 20,9 dereceyle Ceylanpınar'da kaydedildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk milleti olarak Kudüs, Filistin nöbetimiz devam ediyor

2025-03-11 20:37 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi 'barış diplomasisinin' merkez üslerinden biri haline getiriyoruz

2025-03-12 15:38 - Siyaset

Bayraktar AKINCI 100 bin uçuş saatini aştı

2025-03-11 10:38 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Yüzmede 30 madalya kazanan Ela Güzelsoy, milli takım için kulaç atıyor

2025-03-11 14:38 - Spor

Uzun Süre Kalıcı Parfümler

2025-03-13 12:14 - İnsan&Hayat

Türk zırhlı araçları Estonya'ya güç kattı

2025-03-11 22:28 - Ekonomi

İtalya'ya Yatırım Yapmak: Neden Türk Girişimcilerinin Profesyonel İtalyanca Çevirmenlere İhtiyacı Var

2025-03-09 12:18 - İnsan&Hayat

İki şehir aynı sofrada buluştu

2025-03-13 20:52 - Gündem

Ege'de şubat ayı yağışları normaline göre yüzde 74 azaldı

2025-03-14 13:18 - Gündem

Kalbi delik 1000 hastayı cerrahi müdahale yapmadan iyileştirdi

2025-03-14 16:33 - Sağlık

İlgili Haberler

Depremde iş yeri yıkılan usta öğretici, TDV'nin "İyilik Atölyesi"nde mesleğine döndü

16:45 - Çevre-Hayat

Depremde kızını kaybeden öğretmen, evlat acısını özel gereksinimli öğrencilerle hafifletiyor

16:39 - Çevre-Hayat

Tekirdağlı itfaiyeci, 6 Şubat depremlerinde unutamadığı anları anlattı

16:35 - Çevre-Hayat

Türkiye mezunu Kamerunlu Mansur, ülkesinde Türk şirketleriyle çok sektörlü iş yapıyor

15:38 - Çevre-Hayat

Hataylı depremzede kadın Aydın'da döner ustası oldu

14:39 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Türkiye ile AB arasında ekonomik bütünleşmenin önemi teyit edildi

22:45 - Gündem

Yemen’de Şai Muhsin ez-Zindani liderliğinde yeni hükümet kuruldu

22:39 - Dünya

Bakan Fidan, AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Kos ile görüştü

22:38 - Siyaset

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Kocaelispor, PFDK'ye sevk edildi

22:30 - Spor

Vincenzo Montella, Semih Kılıçsoy'un oynadığı Cagliari'yi ziyaret etti

22:08 - Spor