?>

Kalbi delik 1000 hastayı cerrahi müdahale yapmadan iyileştirdi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Kaya, şu ana kadar 1000 hastanın kalbindeki deliği, kateter yöntemiyle kapatarak iyileştirdi.

Sağlık - 2 ay önce

Van

Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Kardiyoloji Servisi'nde 15 yıldır görev yapan Kaya, bölgede kalp rahatsızlığı olan hastalara sağlık hizmeti sunuyor.

Çevre il ve ilçelerden doğuştan kalbi delik olan hastaları tedavi eden Kaya, şimdiye kadar 1000 hastayı cerrahi müdahaleye gerek kalmadan kateter yöntemiyle sağlığına kavuşturdu.

"İşlemlerimizi ameliyatsız, dikişsiz ve narkozsuz yapıyoruz"

Kaya, AA muhabirine, kalp deliği rahatsızlığının erken dönemde tedavi edilmediği takdirde ciddi sakatlıklara hatta ölüme sebep olabileceğini söyledi.

Rahatsızlığın genellikle doğuştan geldiğini fakat ilerleyen yaşlarda da görülebileceği belirten Kaya, "Türkiye'de ameliyatsız anjiyografi yönteminin en fazla yapıldığı kliniklerden biriyiz. Farklı şehirlerden aldığımız sevklerle yaklaşık 3 milyon nüfusa hizmet etmekteyiz. 2010'dan bu yana ameliyatsız anjiyografi yöntemiyle doğuştan kalp deliği hastalarını tedavi ediyoruz." dedi.

Kalp rahatsızlıklarında erken tanının önemine dikkati çeken Kaya, şunları kaydetti:

"Kalp deliği teşhisi konulduğu anda tedavi edilmesi gerekmektedir. Tanı süreci çok önemli. Hastalarımıza tanıyı koyduktan sonra hemen işlemlere başlıyoruz. Geldikleri gün bütün işlemleri gerçekleştiriyoruz. Sadece bir gün yatıyorlar. İşlemlerimizi ameliyatsız, dikişsiz ve narkozsuz yapıyoruz. Bugün tedavi ettiğim 12 hastayla toplam 1000 hastayı sağlığına kavuşturmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bölge halkı eskiden tedavi olmak için şehir dışına çıkarken artık kliniğimizde yüksek başarı oranıyla tedavi olmaktadır. Bu anlamda Van, artık sevk eden değil, tüm şehirlerimizden sevk alan bir merkez konumuna gelmiştir."

Hastaların kasık damarından kalbe ulaştıklarını dile getiren Kaya, kalbin deliğinden girerek şemsiye adı verilen cihazı deliğe yerleştirdiklerini anlattı.

Kalpteki deliği böylece kapattıklarını ifade eden Kaya, cihazın bir zararının bulunmadığını vurguladı.

"Hastane olarak bunun haklı gururunu yaşıyoruz"

Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kamuran Karaman ise kalp deliği rahatsızlığına sıklıkla rastladıklarını söyledi.

Hastaları sağlıklarına kavuşturmak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Karaman, "Doğuştan kalp deliği, çocuklarda varmış gibi söylense de yetişkinlerde de sık karşılaşılan bir sorun. Hastanemiz bölgedeki birçok şehirden hasta alması sebebiyle bu hastalıkla sık karşılaşıyoruz. Kliniğimizde görevli doktorumuz Yüksel Kaya, gösterdiği özveriyle 1000 hastasının tedavisini gerçekleştirdi. Hastane olarak bunun haklı gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uzun Vadeli Yatırımlarınızı Fonmap ile Hayata Geçirin

2025-03-12 11:56 - İnsan&Hayat

Gazze'de gıda maddelerinin bulunduğu depolarda yangın çıktı

2025-03-08 22:03 - Dünya

AB, 6 yapay zeka fabrikası daha kuruyor

2025-03-12 22:43 - Teknoloji

Borsa haftaya düşüşle başladı

2025-03-10 10:05 - Ekonomi

Trump'tan AB'den ithal edilen tüm alkollü ürünlere yüzde 200 gümrük vergisi uygulama tehdi

2025-03-13 17:22 - Dünya

Fransa Merkez Bankası ticari gerilimler nedeniyle büyüme tahminini düşürdü

2025-03-13 13:32 - Ekonomi

Dünya Bankası: Lübnan'ın yeniden inşası için 11 milyar dolara ihtiyaç olduğu tahmin ediliyor

2025-03-07 19:12 - Ekonomi

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalistler belli oluyor

2025-03-10 14:53 - Spor

Trump'ın Özel Temsilcisi Witkoff, ateşkes görüşmeleri için Moskova'ya gidiyor

2025-03-12 23:02 - Dünya

Bolu'da emektar kalaycı mesleğini 68 yıldır sürdürüyor

2025-03-12 16:38 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Rahim alma, yumurtalık kisti ve miyom ameliyatlarında izsiz cerrahiyle iyileşme süresi kısalıyor

13:22 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından "devlet hastanesinde cinsel istismar" iddiasına ilişkin açıklama

12:07 - Sağlık

Türk bilim insanı devlet desteğiyle geliştirdiği sağlık ürünlerini 7 ülkeye ihraç ediyor

11:42 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından 10 bin ebeye simülatör destekli normal doğum eğitimi

15:03 - Sağlık

İstanbul'da yılın ilk 3 ayında yaklaşık 41 milyon muayene hizmeti sunuldu

14:33 - Sağlık

Günün Manşetleri

Türkiye'nin elektrik iletim ve dağıtım hatlarında kesintiye neden olacak sorun bulunmuyor

13:48 - Ekonomi

İran'ın doğusunda 5 büyüklüğünde deprem

13:43 - Dünya

AA, Esed rejimi dönemine ait en büyük toplu mezar sahası olduğu düşünülen bölgeyi görüntüledi

13:37 - Dünya

Marmaris'e "Explora I" kruvaziyeriyle 590 yolcu geldi

13:23 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump'tan Çin'e yönelik gümrük tarifeleri yorumu

13:18 - Ekonomi