?>

Sözcü Kalın: Karanlık başlayan gece aydınlık olarak tarihimize geçti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, karanlık başlayan gecenin aydınlık olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Siyaset - 9 yıl önce

Kalın, NTV'de gündemi değerlendirdi. Kalın, kanlı darbe girişimini bastırıldığını belirterek, "Modern dünya tarihinde yaşanan ender olaylardan biridir. Bu asil millet elinde bayrakla, imanı ile inancı ile bu darbeyi püstürttü. O gece yaşananları asla unutmadık, unutturmayacağız. Bu yüzden 15 Temmuz demokrasi ve şehitleri anma günü ilan edildi. O gece çok karanlık bir şekilde başlayan o gece sabaha karşı bir aydınlık olarak tarihimize geçti. Bazen içeriden dışarıdan gelen teptiler oluyor. Darbeciler hakkında bazı insanlar susuyorlar. Türk hükümetinin yaptıkları doğru mu diyerek tartışmayı başka bir zemine çekme çabası. Darbeyi kınayıp, bunlar hakkında hiçbir şey söylenmemesi kabul edilemez. Bu darbeyi planlayanlar, yapanlar, sivil halka ateş açanlar ve bomba atanlar yaptı. Bunları uzaydan gelen yaratıklar yapmadı. Bunları FETÖ yaptı. Bunların üzerine hukuk kuralları çerçevesinde üzerinde gidilecek" dedi.

"Suça bulaşmış olanlar tespit etmek için ciddi bir çalışma yapıldığını kaydeden Kalın, "Bunlar telefon konuşmaları, kamera kayıtları ve yazışmalardan ortaya çıkıyor. Aynı zamanda suça bulaşmamış ama soruşturmanın selameti açısında serbest bırakılabilir. Nitekim 1200 tane er serbest bırakıldı. Suça karışmamış olanların endişe duymasına gerek yok" dedi.

Akın Öztürk'ün gözaltıtına alınmasıyla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini belirten Kalın, "Bununla ilgili farklı bir şey söylemek istemem. Yargının verdiği kararı esas kabul edeceğiz. 15 Temmuz gecesi birçok şey yaşandı. Cumhurbaşkanı da bunu açıkladı. Olaydan daha sonra haberi olduğu. Bütün fotoğrafın görünmesi zaman aldı ama belli bir harektliliğin yaşandığı konusunda istihbarat harekete geçiyor. Bütün bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar tamamlanınca tablo ortaya çıkacak. Gecikme olduğu açık, o anda olayın boyutu kavranamamış olabilir. Elbette detayları ortaya çıkartacağız, raporlanacak ve gerekli adımlar atılacak. Burada bu sorgulamayı yaparken o gün bir kanlı darbe girişiminin FETÖ ve destekçileri tarafından yapıldığının altını çizmekte fayda var" diye konuştu.  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

IMF Türkiye'nin 2017 büyüme tahminini düşürdü

2016-07-21 21:17 - Ekonomi

AFAD darbe girişiminin bilançosunu açıkladı

2016-07-18 11:27 - Genel

Kalın: Cumhurbaşkanı yayına çıktığı andan itibaren millet duruma el koydu

2016-07-22 13:22 - Siyaset

Darbeci teğmeni Bakan Bozdağ’ın korumaları yakaladı

2016-07-17 21:30 - Genel

Bahatan Toksöz lüks gayrimenkul projeleri ile A.B.D. pazarında

2016-07-22 16:32 - Ekonomi

NBA’den Türkiye’ye

2016-07-21 17:32 - Spor

Erdoğan'dan helikopter pilotuna: Mertçe söyleyin kimden yanasınız?

2016-07-23 13:37 - Gündem

Çeyrek altın 211 lira oldu

2016-07-20 16:37 - Ekonomi

1980 bildirisini okuyan TRT spikeri bugünü değerlendirdi

2016-07-22 12:47 - Genel

Baba ve kızı kazada hayatını kaybetti

2016-07-22 16:58 - Asayiş

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelaşvili ile görüştü

00:27 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik: Nihai çözüm son tahlilde bir Filistin devletinin kurulmasıdır

18:47 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Pakistan'ın Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif ile görüştü

16:47 - Siyaset

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, 3 ülkenin parlamentolar arası dostluk gruplarını kabul etti

16:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şimdi hep beraber Filistin'in yaralarını sarmamız gerekiyor

15:03 - Siyaset

Günün Manşetleri

İzmir'deki kentsel dönüşüm hak sahiplerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'a eleştiri

10:48 - Gündem

Asya borsaları, Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarıyla pozitif seyrediyor

10:43 - Ekonomi

CANLI - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, özel yayında soruları cevaplıyor

10:33 - Ekonomi

Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu yarın başlıyor

10:28 - Ekonomi

Ücretli çalışan sayısı ağustosta yıllık bazda yüzde 1,2 artarak 16 milyon 89 bin 450 oldu

10:22 - Ekonomi