?>

Soma'daki eski maden sahaları ağaçlandırılıyor

İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, "2009 yılından beri burada ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Buraya (Elmalı mevkisi) yaklaşık 150 bin fidan diktik." dedi.

Gündem - 3 yıl önce

Manisa

Manisa'nın Soma ilçesinde eski maden sahalarında ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor.

Soma'da Elmalı mevkisindeki linyit ocaklarında kömür çıkarılma işlemi tamamlandıktan sonra 2009'da bölgenin yeniden ağaçlandırılması için çalışmalar başlatıldı.

Orman Genel Müdürlüğünün öncülüğünde başlatılan Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı kapsamında bölgede, fıstıkçamı, kızılçam, karaçam, akasya ve servi gibi çeşitli türlerde fidanlar toprakla buluştu.

Aradan geçen 13 yılda boyları 2 metreyi bulan ağaçlarla 90 hektarlık bölge, yeşil görünüme kavuştu.

"Buraya yaklaşık 150 bin fidan diktik"

İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, AA muhabirine, maden çalışmaları bittikten sonra bölgeyi işleten firmaların rehabilitasyon çalışması yapmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Bu çalışmaların yapılmasıyla ilgili kontrollerin kendilerince gerçekleştirildiğini anlatan Derince, "Öncelikle maden çalışmalarında buradaki ham toprağı biriktirip, çalışmalar bittikten sonra yeniden ağaçlandırmak için kullanıyoruz. Maden çalışması bittikten sonra o topraklar bu alana seriliyor ve orası ağaçlandırılıyor." dedi.

Elmalı mevkisinin 13 yıl önce ağaçlandırılmaya başlandığını dile getiren Derince, "2009 yılından beri burada ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Buraya yaklaşık 150 bin fidan diktik. Kızılçam, fıstıkçamı ve akasya türlerini diktik. Buraya uygun olanları tercih ediyoruz. Şu anda 90 hektarlık bir alan ancak biz bütün maden sahalarında bu çalışmaları yapıyoruz." diye konuştu.

Derince, maden sahalarındaki ağaçlandırma çalışmalarının farklı bölgelerde de devam ettiğine dikkati çekerek, "Madencilik ekonomik; mutlaka ülke için yapılması gereken bir şey. Madenden sonra buranın ağaçlandırılması, tekrar yeşil bir örtüye bürünmesi bizi duygulandırıyor, mutlu ediyor. Özellikle bu çalışmaların içinde bizzat bulunmamız, ayrı bir mutluluk veriyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan hastanelere sürpriz ziyaret

2022-05-03 17:21 - Sağlık

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan gelecek yıl için 'sağlam' büyüme beklentisi

2022-05-04 20:10 - Ekonomi

Türk deniz havacılar bayramı görev başında karşıladı

2022-05-02 13:07 - Gündem

Türk Futbolunda 65 yılı geride bırakan Rado Dursun, nam-ı diğer Baba Dursun ile…

2022-05-06 06:38 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

'AB'nin kalbi' Brüksel'de Rusya izleri siliniyor

2022-05-06 15:00 - Dünya

Rusya, Harkiv bölgesinde ABD ve Avrupa'dan Ukrayna'ya gelen silahların yok edildiğini duyu

2022-05-07 13:38 - Dünya

MKE Ankaragücü tekrar Süper Lig'de

2022-05-01 18:29 - Spor

NBA'de Bucks ve Warriors, serilerinde 2-1 öne geçti

2022-05-08 10:36 - Spor

Hayatındaki en değerli "Elmas"ı koruyucu aile olduğunda buldu

2022-05-04 13:22 - Çevre-Hayat

Uşak'ta battaniye fabrikasında yangın çıktı

2022-05-02 14:24 - Asayiş

İlgili Haberler

Burdur'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

16:28 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı "karekod uygulaması" kapsamında denetim yaptı

16:08 - Gündem

İstanbul Valiliğinden fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve etiket denetimlerine ilişkin açıklama

15:43 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Dil Bayramı mesajı

15:08 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 13. yılında Neşet Ertaş'ı andı

14:48 - Gündem

Günün Manşetleri

60 saniyede ekonomide bugün (25 Eylül 2025)

17:13 - Ekonomi

Oulai, bordo mavili formayı giymek için gün sayıyor

16:43 - Spor

Burdur'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

16:28 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı "karekod uygulaması" kapsamında denetim yaptı

16:08 - Gündem

ABD ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8 büyüdü

16:02 - Ekonomi