?>

Rusya, Harkiv bölgesinde ABD ve Avrupa'dan Ukrayna'ya gelen silahların yok edildiğini duyu

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Harkiv bölgesindeki Bogoduhov tren istasyonu yakınında ABD ve Avrupa ülkelerinden Ukrayna'ya sevk edilen çok miktarda silahın yok edildiğini bildirdi.

Dünya - 4 yıl önce

Moskova

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'daki savaşta Rus ordusunun eylemlerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Ukrayna: Rus ordusu doğudaki saldırılarını artırarak sürdürüyorUkrayna: Savaşta ölen Rus asker sayısı 25 bini geçti

Ukrayna'da Rus ordusunun taarruzlarını sürdürdüğünü aktaran Konaşenkov, havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle askeri birliklerin ve teknik araçların toplandığı 5 alan ile Donetsk'teki Bahmut yerleşim biriminin yakınlarında bir mühimmat deposunun vurulduğunu belirtti.

Rus hava muharebe taktik birliklerinin gece boyunca 18 Ukrayna askeri nesnesini vurduğunu belirten Konaşenkov, bunların arasında Harkiv bölgesinde 2 komuta merkezi, Odessa bölgesinde 3 mühimmat ve yakıt deposunun yok edildiğini ifade etti.

Konaşenkov, "Harkiv bölgesinde Bogoduhov tren istasyonu yakınlarında ABD ve Avrupa ülkelerinden sevk edilen büyük miktarda askeri teknik silahlar yok edildi." dedi.

Rus saldırılarıyla 280 Ukraynalı silahlı gücün öldürüldüğünü, 48 askeri teknik aracın imha edildiğini aktaran Konaşenkov, füze ve topçu birliklerinin 44 komuta merkezi ve 196 müstahkem mevkisini yok ettiğini kaydetti.

Rus hava savunma sistemlerinin gece boyunca Harkiv, Herson, Donetsk, Mıkolayiv bölgelerinde 13 Ukrayna insansız hava aracını havada vurduğunu dile getiren Konaşenkov, Harkiv bölgesindeki İzyum yerleşim birimi üzerinde 3 Toçka-U balistik füze ile "Smerç" çok namlulu roketatardan atılan 9 füzenin de havada imha edildiğini belirtti.

Konaşenkov, "Ukrayna ordusuna ait bugüne kadar 152 uçak, 112 helikopter, 762 insansız hava aracı, 295 hava savunma füze sistemi, 2 bin 895 tank ve zırhlı araç, 333 çok namlulu roketatar, 1364 obüs ve havan topu, 2 bin 716 özel askeri araç yok edildi." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bosna Hersek'te genel seçim tarihi belli oldu

2022-05-04 13:07 - Dünya

Altay, son ana kadar pes etmeyecek

2022-05-01 10:35 - Spor

Para politikalarında rota mayıs ayında çizilecek

2022-05-02 12:17 - Ekonomi

Babadağ'dan bu yıl yaklaşık 200 bin yamaç paraşütü uçuşu bekleniyor

2022-05-01 12:32 - Çevre-Hayat

'Mayın avcısı' Hava Kuvvetlerinde göreve başlayacak

2022-05-01 14:37 - Teknoloji

İklim değişikliğinin Malatya'daki etkileri araştırıldı

2022-05-04 12:07 - Gündem

Emine Erdoğan'dan Hıdırellez mesajı

2022-05-05 14:54 - Gündem

Çin'de akıllı telefon satışları ilk çeyrekte yüzde 14,1 azaldı

2022-05-02 12:41 - Ekonomi

Samsun 121 ahşap camiye ev sahipliği yapıyor

2022-04-30 14:21 - Kültür Sanat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Umman Sultanı Heysem bin Tarık ve Katar Emiri Al Sani ile telefonda görüştü

2022-04-30 18:56 - Gündem

İlgili Haberler

BMGK’nin Suriyeli yetkililere yönelik yaptırımları kaldırma kararı memnuniyetle karşılandı

01:18 - Dünya

BMGK, Suriye Cumhurbaşkanı Şara'ya yönelik yaptırımların kaldırılması kararını kabul etti

23:57 - Dünya

BM: İsrail, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkesten beri 107 insani yardım girişi talebini reddetti

23:23 - Dünya

Gazze’de kayıp binlerce Filistinli için uluslararası kurtarma ekibi gönderilmesi çağrısı

22:53 - Dünya

ABD yönetimi, Abraham Anlaşmaları'na bir ülkenin daha katılacağını açıkladı

21:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Yapılandırmanın vergi uyumunu bozduğu çok net

01:57 - Ekonomi

Fenerbahçe, Viktoria Plzen deplasmanından 1 puanla döndü

01:23 - Spor

BMGK’nin Suriyeli yetkililere yönelik yaptırımları kaldırma kararı memnuniyetle karşılandı

01:18 - Dünya

BMGK, Suriye Cumhurbaşkanı Şara'ya yönelik yaptırımların kaldırılması kararını kabul etti

23:57 - Dünya

BM: İsrail, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkesten beri 107 insani yardım girişi talebini reddetti

23:23 - Dünya