?>

Sokak hayvanlarının umudu, balıkçı esnafı oldu

Muş'un Malazgirt ilçesinde çetin geçen kış aylarında yiyecek bulmakta sıkıntı çeken kedilerin ve köpeklerin umudu, çarşı merkezinde balık satan esnaf oldu.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

İlçe merkezinde balık satarak geçimini sağlayan seyyar esnafların sadık dostları kediler ve köpekler oldu. İlçede her tarafın beyaz örtüye bürünmesi üzerine yiyecek bulmakta zorluk çeken kediler ve köpekler, balıkçı tezgâhlarının kenarında karınlarını doyurmak için bekliyor.

Sabahın erken saatlerinde ilçe merkezinde toplanan çok sayıda kedi, balıkçıların getirip tezgâhlarında sattığı balıklarla karınlarını doyuruyor. Balıklar için birbirleriyle mücadele eden kediler, her sabah aynı yerde balıkçıların tezgâhlarını açmasını bekliyor.

Kedileri alıştıklarını ifade eden balıkçı Alican Aydın, "Sabah erken saatlerde gelip tezgâhlarımızı açtığımız anda etrafımızı kediler sarıyorlar. Kış ayları olduğu için yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar. Bizler de her zaman kedileri doyacak kadar balık veriyoruz.

Onlara o kadar alıştık ki, bizlerden balık bekleyen kedilerden birisi gelmese hemen fark ederiz. Çok şükür bugünlerde fazla başıboş köpek yok. Çünkü geçtiğimiz günlerde Kaymakamız ve Belediye Başkan Vekilimiz Emre Yalçın, sokaklarda tehlike saçan köpekler için çok güzel bir barınak yaptı.

Barınak sayesinde çarşı merkezinde fazla köpek olmuyor. Onları da biz balıklarla doyurmaya çalışıyoruz. Çok şükür Allah hem bizim rızkımızı hem de aç kalan kedilerin rızkını veriyor. Allah'a binlerce kez şükürler olsun" dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İşyerinde vurulmuş halde bulundu

2019-01-26 18:32 - Asayiş

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu hastaneye kaldırıldı

2019-01-25 19:43 - Spor

Bakım merkezinde kötü muameleye 22 gözaltı

2019-01-28 20:17 - Asayiş

Konya'da anne ve iki çocuğu öldürülmüş halde bulundu

2019-01-28 01:02 - Asayiş

Korkunç cinayet kamerada

2019-01-22 14:31 - Asayiş

Serbest piyasada altın fiyatları

2019-01-23 20:25 - Ekonomi

Galatasaray Göztepe hazırlıklarına ara vermeden başladı

2019-01-23 18:37 - Spor

Yıldırım Sultanbeyli’de taksi durağını ziyaret etti

2019-01-23 18:52 - Siyaset

Sokak hayvanlarının umudu, balıkçı esnafı oldu

2019-01-28 20:47 - Çevre-Hayat

"Türkiye siyasi bir çözüm için de çalışıyor"

2019-01-23 15:02 - Gündem

İlgili Haberler

Kuraklık, Mada Adası'ndaki Yörüklerin yaşamını olumsuz etkiledi

16:08 - Çevre-Hayat

Çubuk'ta festival havasında geleneksel Türkmen düğünü

15:57 - Çevre-Hayat

Hasankeyf'teki tarihi yapılar havadan görüntülendi

15:13 - Çevre-Hayat

Kavurucu sıcakta köy yollarını asfaltlıyorlar

13:38 - Çevre-Hayat

Bitkiler için Anadolu'yu gezen akademisyen, Tunceli'de 5 yeni türü literatüre kazandırdı

12:52 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Bakan Memişoğlu'ndan İsrail'in Gazze'de Nasır Hastanesine düzenlediği saldırıya tepki

18:18 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maziden Atiye" programı kampına katılan öğrencileri kabul etti

18:13 - Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ahlat'ta partililer ve vatandaşlarla buluştu

17:48 - Siyaset

AJet'ten uçuş ve yolcu sayısında rekor

17:37 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ahlat'ta toplandı

17:28 - Gündem