?>

Sobayı mazotla tutuşturmak isterken evi yaktı: 2 yaralı

Erzincan merkeze bağlı Ürek köyünde mazotla sobayı tutuşturmak isteyen kişi, mazotun parlaması üzere evini yaktı. 2 kişinin hafif şekilde yaralandığı olayda eşyaları, 60 yıllık anıları yanan Töhve ana, gözyaşlarına boğularak hüngür hüngür ağladı.

Asayiş - 6 yıl önce

Erzincan merkeze bağlı Ürek köyünde mazotla sobayı tutuşturmak isteyen kişi, mazotun parlaması üzere evini yaktı. 2 kişinin hafif şekilde yaralandığı olayda eşyaları, 60 yıllık anıları yanan Töhve ana, gözyaşlarına boğularak hüngür hüngür ağladı.

Olay, Erzincan merkeze yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ürek Köyünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, ailesi tarlaya çalışmaya giden Uğur Çetin, sobaya mazot dökerek tutuşturmaya çalıştı. Bu sırada parlayan mazot etrafa saçılarak yangına neden oldu.

Kısa süreden büyüyen yangın evi sardı. Yangın Erzincan Belediyesi itfaiye ekipleri ve köy sakinlerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangına müdahale eden Uğur Çetin ve bir köy sakini hafif şekilde yaralandı. Yaralılara olay yerine gelen ambulans içerisinde müdahale edildi.

“TÖHVE ANAYI HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLATAN YANGIN”

Yangının söndürülmesi üzerine soğutma çalışması yapılarak eşyalar dışarı çıkarıldı. Beraber yaşadığı oğlunun evinin yandığını gören Töhve Çetin, bahçede sandalyeye çökerek gözyaşlarına boğuldu. Hüngür hüngür ağlayan Töhve anayı çocukları ve diğer yakınları teselli etmeye çalıştı. Yanan evde 60 yıllık anılarının, hatırlarının kül olduğunu ifade eden Töhve ana, üzüntüye boğuldu.

Töhve ana dışarı çıkarılan eşyaları gözü yaşlı izledi.

“MAZOT PARLAMASI EVİ YAKTI”

Yangının sobaya dökülen mazotun parlaması üzerine çıktığını belirten köylü sakinleri, “Uğur Çetin sobanın tutuşması için mazot döküyor. Bu sırada bir anda soba patlıyor. Yangın çıkıyor. Şükür can kaybı yok.” dedi.

Öte yandan Erzincan’ın İzzetpaşa Mahallesi’nde geçtiğimiz mart ayında meydana gelen olayda da liseli kız öğrenci bitlenen saçlarını temizlemek için saçlarına benzin dökmüş, bu sırada kıvılcımla temas etmesi üzerine vücudunun büyük bir bölümü yanarak hastanede tedavi altına alınmıştı.

AMAN DİKKAT, YANICI MADDE İLE SOBA YAKMAYIN!

Uzmanlar, yanıcı madde ile soba yakmayın uyarısında bulunarak, “Her geçen gün farklı farklı yanıcı sıvılar ile soba yakmaya çalışanların soba yerine ev yâda iş yerlerinin yanmasına neden olması sonucu, bize bir kez daha soba yakarken yanıcı sıvılar dökülmemesi gerektiğini gösteriyor. Benzin ya da buna benzer yanıcı maddeler ile soba tutuşturmanın ağır hasara yol açıyor. Sobayı kâğıt ya da çıra ile tutuşturulması gerekir” bilgisini aktardılar.

(Ahmet Akbuğa - Abdullah Aslan /İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Kaplumbağa 'Tuki' 99 yaşına girdi

2019-04-13 18:22 - Çevre-Hayat

Fırat Arslan maça hazır

2019-04-10 23:08 - Spor

Trabzonspor’un geri dönüşleri

2019-04-10 14:16 - Spor

Türk girişimciler turizm devlerine teknoloji satıyor

2019-04-11 16:53 - Genel

Otomobil sevdasını kataloglarla yaşatıyor

2019-04-10 15:32 - Gündem

'Yıllık açık düşüşünü sürdürüyor'

2019-04-11 16:07 - Ekonomi

Maltepe'de oy sayımı yeniden başladı

2019-04-15 14:02 - Siyaset

Sobayı mazotla tutuşturmak isterken evi yaktı: 2 yaralı

2019-04-15 14:56 - Asayiş

Suriye'de öksüz kalan Sudanlı bebek ailesine kavuşacak

2019-04-12 17:32 - Dünya

Hafter'in savcısından UMH Başkanı Serrac'ı tutuklama kararı

2019-04-12 05:12 - Dünya

İlgili Haberler

İstanbul'da ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu

09:57 - Asayiş

Gümrükler Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, 1,3 ton uyuşturucu madde ele geçirdi

09:53 - Asayiş

Başkentte 3 iş yerinde 17 ton bozuk et ele geçirildi

09:37 - Asayiş

Nitelikli dolandırıcılık şebekelerine yönelik operasyonlarda 271 şüpheli yakalandı

09:13 - Asayiş

Organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 46 şüpheli tutuklandı

08:38 - Asayiş

Günün Manşetleri

ABD'li şarkıcı Axl Rose, Kolombiya'daki konserinde Filistin bayrağı açtı

00:08 - Dünya

İtalya'da, İsrail'in Özgürlük Filosu Koalisyonu'na saldırısı protesto edildi

23:57 - Dünya

TRT Genel Müdürü Sobacı: TRT Avaz, Türk dünyası arasındaki dayanışmayı daha da kuvvetlendiriyor

23:48 - Gündem

Amman'daki mülteci kampından Nobel ödülüne: Filistin asıllı Omar Mwannes Yaghi

23:42 - Dünya

Uludağ'da mevsimin ilk kar yağışı etkili oldu

23:28 - Gündem