?>

Skripal’i zehirlemekle suçlanan Ruslar ortaya çıktı

Çifte ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia’yı zehirledikleri iddia edilen Ruslan Boşirov ve Aleksandr Petrov, olayın gerçekleştiği sırada Salisbury’de turistik amaçla bulunduklarını savundu.

Dünya - 7 yıl önce

MOSKOVA

İngiltere’de çifte ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia’yı zehirlemekle suçlanan Rus vatandaşları Ruslan Boşirov ve Aleksandr Petrov, olayın gerçekleştiği sırada Salisbury’de bulunma nedenlerinin turistik amaçlı olduğunu söyledi.

Sergey Skripal kimdir?#İngiltere ile #Rusya arasında son yılların en büyük diplomatik krizine neden olan çifte ajan krizi hakkında bilinmesi gerekenler. pic.twitter.com/1pCHEss0si

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) March 29, 2018

Boşirov ve Petrov, Russia Today TV kanalına yaptıkları açıklamada, İngiliz emniyet yetkililerinin Skripal olayının failleri olduğu iddiasıyla açıkladığı isimlerin gerçek isimleri olduğunu kabul etti.

Arkadaşlarının tavsiyesiyle turistik Salisbury kentini ziyaret ettiklerini belirten Boşirov ve Petrov, Salisbury’de bir saatten fazla kalmadıklarını, ziyaret sırasında Skirpal’in evinin yanından geçmiş olabileceklerini söyledi.

Sporcu besinleri alım satımıyla uğraştıklarına işaret eden Boşirov ve Petrov, Rus askeri istihbarat servisi GRU’da çalışmadıklarını kaydetti.

İngiliz dış istihbarat servisi MI6 için çalıştığı ortaya çıktığında ülkesinde mahkum edilen ve daha sonra casus takasıyla İngiltere'ye gelen Rus ajan Skripal ile kızı Yulia, 4 Mart'ta Salisbury'de Sovyetler Birliği döneminde geliştirilen Noviçok adlı bir kimyasal ile zehirlenmişti.

Temmuz ayında da İngiltere’nin Amesbury kentinde Dawn Sturgess ve Charlie Rowley adlı İngiliz vatandaşlarının aynı madde ile zehirlendiği belirtilmişti.

İngiliz polisinin Skripal olayının faili olarak 2 Rus vatandaşının fotoğraflarını ve isimlerini açıklamasının ardından İngiltere Başbakanı Theresa May, "Hükümetimiz, polisin tespit ettiği 2 kişinin Rusya askeri istihbarat servisi GRU için çalıştığı sonucuna ulaştı." açıklamasını yapmıştı.

Muhabir: Ali Cura

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD'nin UNRWA baskısının perde arkası

2018-09-13 17:52 - Dünya

Erdoğan ile Nazarbayev ortak hedefler için buluşacak

2018-09-12 23:32 - Gündem

İsrail'den Filistinli aktivistlerin 'sembolik köyü'ne kuşatma

2018-09-11 19:02 - Dünya

Öğretmenler okulu yeni döneme hazırlıyor

2018-09-10 16:32 - Çevre-Hayat

Skripal’i zehirlemekle suçlanan Ruslar ortaya çıktı

2018-09-13 18:32 - Dünya

Nikaha 'bisikletten gelin arabası' ile gittiler

2018-09-09 18:32 - Çevre-Hayat

Yetiştirdiği meyveleri 'göz hakkı sepeti' ile ikram ediyor

2018-09-10 16:32 - Çevre-Hayat

Terörist Mihraç Ural ağır yaralandı

2018-09-06 21:47 - Dünya

Woodward'un Trump hakkındaki kitabından rekor satış

2018-09-13 01:32 - Dünya

Hamas İsrail ablukasının sonlanmasını istiyor

2018-09-11 12:02 - Dünya

İlgili Haberler

Kremlin: Putin, Trump ile Moskova'da görüşmeye hazır

19:28 - Dünya

ABD'de İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşen fenomenler sosyal medyada gündem oldu

19:12 - Dünya

Trump, Orta Doğu'da "harika" gelişmeler olabileceği beklentisini paylaştı

17:27 - Dünya

İsrail ordusu Suriye'nin Kuneytra iline baskın düzenledi

15:13 - Dünya

Halkın tepkisinden çekinen Arjantin, Netanyahu'nun ülkeyi ziyaret talebini geri çevirdi

13:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Kasımpaşa, Çaykur Rizespor'u mağlup etti

19:32 - Spor

Kremlin: Putin, Trump ile Moskova'da görüşmeye hazır

19:28 - Dünya

Konyaspor evinde kazandı

19:22 - Spor

ABD'de İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşen fenomenler sosyal medyada gündem oldu

19:12 - Dünya

Bakan Göktaş: En zor zamanlarımızda ailemizden güç alıyoruz

18:52 - Gündem