?>

Sivas kebabı kuzu etinin yağıyla lezzetleniyor

Tuğladan yapılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilen kuzu eti ve sebzeler, sarımsak eklenip üzerine fırının alt kısmında biriken kendi yağı döküldükten sonra lavaşla servis ediliyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Sivas

Kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, biber, domates ve sarımsakla hazırlanan Sivas kebabı, kendi yağıyla lezzetleniyor.

Tuzla terbiye edilen ve yumuşaması için 2 gün buzdolabında bekletilen kuzu eti doğrandıktan sonra kebaba eşlik edecek sebzeler hazırlanıyor. Bu aşamada patlıcan ve domatesler yuvarlak dilimler halinde kesiliyor.

Doğranan kuzu eti, kuyruk yağı ve patlıcanla aynı şişe, yeşil biberler ise bütün halinde ayrı bir şişe takıldıktan sonra tuğladan yapılmış fırına sürülüyor.

Uzun bir sırıkla ateşi sürekli harlanan fırında yaklaşık 20 dakika pişirilen kuzu eti ve sebzeler, sarımsak eklenip üzerine fırının alt kısmında biriken kendi yağı döküldükten sonra lavaşla servis ediliyor.

Sivas kebabı, restoranlarda sipariş üzerine hazırlanıyor.

Kuzunun but ve kaburga kısmından yapılıyor

Yaklaşık 35 yıldır aşçılık yapan Cengiz Erdoğmuş, Sivas kebabında kuzunun but ve kaburga kısmını kullandıklarını belirterek, "Yöremizde yetişen kuzuların ve sebzelerin vermiş olduğu lezzet, Sivas kebabını vazgeçilmez kılıyor. Doyumsuz bir tat." diye konuştu.

Kebabın meşakkatli bir hazırlık sürecinden geçtiğini anlatan Erdoğmuş, "Eti doğradıktan ve terbiye ettikten sonra biraz daha yumuşayıp kendine gelmesi ve lezzetli olması için buzdolabında 2 gün bekletiyoruz." dedi.

Sivas kebabının tuğladan yapılmış tandır fırınında pişirildiğine dikkati çeken Erdoğmuş, şunları kaydetti:

"Kuyruk yağı olmazsa olmazımızdır. Patlıcan, kuyruk yağı ve eti aynı şişe dizerek birlikte pişiyoruz. Domates ile biber de ayrı pişiyor. Kebap 15-20 dakika içerisinde hazır hale geliyor. Tandır ocağının dibinde biriken kebabın kendi yağının üzerine tekrar ilave edilmesi kebaba ayrı bir lezzet katıyor. Ayrıca çatal, bıçak kullanmadan elle yenilmesini tavsiye ediyoruz. Bu şekilde daha lezzetli oluyor."

​​​​​​​Erdoğmuş, Sivas kebabını hem restoranda müşterilere servis ettiklerini hem de paket servisi şeklinde evlere ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.

"Patlıcanı, domatesi ve etiyle Sivas'a özgü bir lezzet"

Restoranın müşterilerinden Ekrem Kurt da "Patlıcanı, domatesi ve etiyle Sivas'a özgü bir lezzet. Özellikle kuzu eti buradaki en önemli detay. Dağlarımızda kekiklerle beslenen kuzuların etinin kullanılması kebabımıza ayrı bir lezzet katıyor. Lezzet arayanlara Sivas'a gelip kebabımızdan yemelerini tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Halkbank şampiyonluk için sonuna kadar mücadele edecek

2022-04-30 11:25 - Spor

Trabzonspor kaptanı Çakır: Şampiyonluğun keyfini çıkaracağız

2022-05-01 03:07 - Spor

Kastamonu'da 'Siber Vatan' ile siber güvenlik uzmanları yetiştirilecek

2022-04-27 13:32 - Gündem

Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi'nden Alman Başbakan Scholz'a tepki

2022-05-03 12:22 - Dünya

MKE Ankaragücü tekrar Süper Lig'de

2022-05-01 18:29 - Spor

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'ndan taraftara çağrı

2022-04-29 18:34 - Spor

Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı

2022-04-28 16:17 - Gündem

Sivas kebabı kuzu etinin yağıyla lezzetleniyor

2022-05-04 12:22 - Çevre-Hayat

Çin'de akıllı telefon satışları ilk çeyrekte yüzde 14,1 azaldı

2022-05-02 12:41 - Ekonomi

Medipol Başakşehir deplasmanda Kasımpaşa'yı mağlup etti

2022-04-30 18:34 - Spor

İlgili Haberler

Kars'ta kızıl tilki yavrularının oyunu görüntülendi

14:58 - Çevre-Hayat

Antalya'nın mavi bayraklı falez plajları 200 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

13:22 - Çevre-Hayat

Özel Çevre Koruma Bölgelerinde bulunan 40 bin 285 yavru kaplumbağa denize kavuştu

12:48 - Çevre-Hayat

Devlet korumasındaki kız çocuklarına sanatla terapi

12:28 - Çevre-Hayat

Bilgisayar tamircisi kadın, mesleği stajyerlere öğretiyor

12:07 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Suriye ve Lübnan konusunu ele aldı

16:57 - Dünya

İsrail Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı düzenledi

16:52 - Dünya

Emine Erdoğan'ın Melania Trump'a gönderdiği Gazze mektubu dünya basınında geniş yer buldu

16:32 - Gündem

"İslami ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze" konferansı çalıştaylarla sürüyor

16:02 - Gündem

Kocaeli'de ağaçlık ve makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

15:57 - Gündem