?>

Sırp yetkili Kosova'da gözaltına alındı

Sırbistan Hükümeti Kosova Ofis Direktörü Marko Djuric'in, Kosova'da gözaltına alındığı duyuruldu.

Dünya - 8 yıl önce

PRİŞTİNE

Kosovalı yetkililerin ülkeye giriş izni vermemesine rağmen bir Sırp buluşmasına katılmak üzere ülkenin kuzeyindeki Kuzey Mitrovitsa'ya gelen Djuric, gözaltına alınarak başkent Priştine'deki bir karakola sevk edildi.

Kosova Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi yasa dışı yollarla Kosova'ya giren Djuric'in Kosova Emniyeti tarafından gözaltına alınmasının ülkenin düzenini koruma, yetkiler ve yasalar çerçevesinde gerçekleştiğini dile getirerek sakin kalınması çağrısında bulundu.

Djuric'in gerekli savcılık ve mahkeme prosedürlerinden geçip emniyet tarafından iki ülke arasındaki sınır noktasına sevk edildiğini belirten Thaçi, "Bu olay, Kosova ile Sırbistan arasındaki iletişime, diyaloga, iyi komşuluk ilişkilerinin normalleşmesi çabalarına ve uzlaşmaya zarar vermemeli." değerlendirmesinde bulundu.

Kosova Başbakan Yardımcısı Enver Hoxhaj ise sosyal medya üzerinden tepki göstererek, Djuric'in Kosova'ya yasa dışı yollarla girişinin hukuka, anayasaya ve Kosova ile Sırbistan arasında Brüksel'de varılan anlaşmaya karşı olduğunu ifade etti.

Hoxhaj, "Bu gibi hareketler tehlikeli olup Kosova'nın istikrarsızlaştırılmasını hedefliyor. Kosova, topraklarında barışçıl durumun korunması için tüm önlemleri alacaktır" dedi.

Öte yandan, Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, sosyal medya paylaşımında, Kosova'nın hiçbir provokasyona izin vermeyeceğini belirterek, "Biz Sırbistan'a gidip provokasyon yapmıyoruz. Onların da bizim toprak bütünlüğünün egemenliğine saygı göstermede dikkatli olmalarını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kosova'nın, Sırbistan ile ilişkilerini normalleşmesi yönünde adanmış olduğunu, ancak bu iradenin karşılıklı olması gerektiğini vurgulayan Veseli, etnik ayırım gözetmeksizin tüm Kosovalı vatandaşlara sakin kalmaları ve provokasyona gelmemeleri çağrısında bulundu.

Djuric'in emniyet yetkilileri tarafından götürüldüğü Sırbistan-Kosova arasındaki Merdare sınır kapısından sınır dışı edildiği açıklandı.

Kosova Emniyetince Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandar Vulin ve Sırbistan Hükümeti Kosova Ofisi Direktörü Marko Djuric'in bu ülkeye ziyaretini engellemek amacıyla polis birliği görevlendirildiği açıklanmıştı.

Polis birliğinin, mevcut durum doğrultusunda hareket edeceği belirtilen açıklamada, sadece Kosovalı yetkililerden resmi izin alanların bu ülkeye ziyaret gerçekleştirebileceği vurgulanmıştı.

Vulin ve Gjuric, daha önce Kosova ziyareti için izin talebinde bulunmuş, ancak Kosova Dışişleri Bakanlığı bu yönde izin vermemişti.

.

AA

Haftanın Öne Çıkanları

Gazeteci Fadime Özkan ile küçük kızı! Anne ve evlat olmayı birlikte öğrendiler

2018-03-23 16:32 - Medya

Köprüler Pakistan için ışıklandırılacak

2018-03-21 19:57 - Genel

ABD ve İngiltere'ye traktör ihraç ediyorlar

2018-03-26 15:49 - Ekonomi

"Yabancıya konut satışında tarihi rekor gelecek"

2018-03-21 16:22 - Genel

YPG/PKK sığınaktaki sivilleri vurdu

2018-03-25 15:02 - Dünya

THY'de Vestel Venus Sultanlar Ligi sevinci

2018-03-26 15:06 - Genel

İstanbul'daki oda ve borsalarda seçim rüzgarı esiyor

2018-03-21 14:21 - Ekonomi

Gençlik ve Spor Bakanı Bak nikah şahidi oldu

2018-03-24 20:02 - Siyaset

Formula 1'in en başarılısı Schumacher

2018-03-22 14:53 - Spor

'Kütüphanelerin 24 saat açık olması için çalışacağız'

2018-03-26 18:32 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Venezuela: Ülke kıyılarına yakın bölgede 5'ten fazla savaş uçağı tespit edildi

01:13 - Dünya

İran'ın İsfahan kentinde 5,3 büyüklüğünde deprem

00:23 - Dünya

İran ile Rusya arasında uzun vadeli kapsamlı stratejik ortaklık kuran anlaşma yürürlüğe girdi

00:02 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'ndaki "Marinette" gemisi yola devam ediyor

23:57 - Dünya

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısına dünya genelinde protestolar sürüyor

22:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Venezuela: Ülke kıyılarına yakın bölgede 5'ten fazla savaş uçağı tespit edildi

01:13 - Dünya

Konferans Ligi'nin ilk haftası tamamlandı

00:47 - Spor

Avrupa Ligi'nin ikinci haftası tamamlandı

00:42 - Spor

İran'ın İsfahan kentinde 5,3 büyüklüğünde deprem

00:23 - Dünya

Samsunspor, Legia Varşova'yı mağlup etti

00:18 - Spor