?>

Sırp lider Vucic, ülkesinin Kosova ile ilişkilerini değerlendirdi

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, "Çarşamba veya perşembe günü Brüksel'e gidiyoruz, bu bizim için bir zorunluluktur. Sorunları çözmenin tek yolunun diyalog olduğunu düşünüyoruz Sorunlar ise birikti." dedi.

Dünya - 2 yıl önce

Belgrad

Sırp lider Vucic, başkent Belgrad'da yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Sırbistan-Kosova ilişkilerine yönelik değerlendirmede bulundu.

Kosovalı yetkililerle Brüksel'de görüşeceklerini belirten Vucic, "Çarşamba veya perşembe günü Brüksel'e gidiyoruz, bu bizim için bir zorunluluktur. Sorunları çözmenin tek yolunun diyalog olduğunu düşünüyoruz Sorunlar ise birikti." diye konuştu.

Vucic, önceki günlerde muhalif milletvekillerinin Sırbistan Ulusal Meclisinde "erken seçim" talebiyle düzenlediği gösteriye de değinerek, hükümet yetkilileriyle görüştüğünü ve erken seçim için en kısa zamanda açıklamada bulunacaklarını ifade etti.

Sırbistan Ulusal Meclisinde aralarında 2023 bütçesinin yeniden dengelenmesi, emekli maaşlarına zam, yeni doğum yapan kadınlara yardımın da bulunduğu 25 maddenin görüşülmesinin beklendiği 5 ve 6 Ağustos'ta yapılan oturum, muhalif partili milletvekillerince hükümetin ülkede mayısta düzenlenen ve 18 kişinin hayatını kaybettiği iki silahlı saldırı sonrası halkı "sistemin başarısız olmadığına ikna etmeye çalıştığı" iddiasıyla protesto edilmiş, muhalifler erken seçim istemişti.

Sırbistan'daki silahlı saldırılar

Başkent Belgrad'daki Vladislav Ribnikar İlkokulu'nda 14 yaşındaki K.K, 3 Mayıs'ta güvenlik görevlisi ve öğrencilere silahla ateş açmıştı. Saldırı sonucu 9'u çocuk, biri güvenlik görevlisi 10 kişi hayatını kaybetmiş, 5'i çocuk, biri öğretmen 6 kişi yaralanmıştı.

Başkentteki okul saldırısından iki gün sonra 21 yaşındaki U.B, Mladenovac'ın Dubona köyünde seyir halindeki araçtan otomatik tüfekle çevreye rastgele ateş açarak 8 kişiyi öldürmüştü.

Sırbistan'da 18 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıların ardından muhalefetin çağrısı üzerine, binlerce kişinin katılımıyla 10 Mayıs'tan bu yana yaklaşık 4 aydır belirli aralıklarla gösteriler düzenleniyor.

Öte yandan, Avrupa Birliği arabuluculuğunda 2011'de başlatılan Belgrad-Priştine Diyalog Süreci kapsamında ilişkilerin normalleşmesi ve nihayetinde iki ülkenin birbirini tanıması için ortak bir yol bulmaya çalışılıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

MotoGP heyecanı San Marino'da devam edecek

2023-09-08 12:42 - Spor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

2023-09-05 19:33 - Siyaset

"Filenin Sultanları" 3 gün dinlenip, yeni hedeflere uçacak

2023-09-05 14:58 - Spor

Susuz İstanbul -Emin Batur yazdı-

2023-09-04 07:07 - En Son Yazılar

Belçika'da polisten 9 yaşındaki çocuğa okulunda sert müdahale

2023-09-07 13:57 - Dünya

TEKNOFEST'te kenevir katkılı tekstil, kozmetik ve kompozit ürünleri ilgi çekti

2023-09-02 11:27 - Teknoloji

Marmaray'ın yorgun yolcularına sesiyle güzel bir gün sonu yaşatıyor

2023-09-02 12:27 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da vatandaşlarla sohbet etti

2023-09-02 15:57 - Gündem

Trabzonspor, eski oyuncusu Berat Özdemir'i kiraladı

2023-09-04 20:43 - Spor

Deyrizor'da terör örgütü PKK/YPG ile Arap aşiretleri arasındaki çatışmalar Münbiç'e sıçrad

2023-09-03 00:09 - Dünya

İlgili Haberler

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Gazze'ye yönelik savaşın derhal durdurulmasını istedi

18:33 - Dünya

Lazkiye'deki orman yangınlarının büyük bölümü kontrol altına alındı

18:08 - Dünya

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'nin Halep kırsalındaki saldırısında 2 asker öldü

17:58 - Dünya

Danimarka'daki havalimanlarında yeniden dronlar görüldü

15:52 - Dünya

Yunan basınına göre Türkiye, uluslararası diplomasi masasında önemli bir yere sahip

15:32 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Beyaz Saray’da karşılıyor

18:37 - Siyaset

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Gazze'ye yönelik savaşın derhal durdurulmasını istedi

18:33 - Dünya

Sayıştay daire başkanlıkları için seçim yapıldı

18:17 - Gündem

Karşıyaka'da işçiler 4'üncü gününde eylemlerini sürdürüyor

18:13 - Ekonomi

Lazkiye'deki orman yangınlarının büyük bölümü kontrol altına alındı

18:08 - Dünya