?>

Şırnak'ta yer fıstığı üretiminde rekor artış

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 30 bin dekar olan yer fıstığı üretim alanının 60 bin dekara, rekoltenin 20 bin tona çıktığını belirterek, kentin Türkiye'deki yer fıstığı üretiminde ilk üç il arasına girdiğini açıkladı.

Genel - 5 yıl önce

ANKARA (AA) - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Şırnak'ta düzenlenen "Şırnak-Silopi Yer Fıstığı Hasat Şenliği"ne cep telefonuyla görüntülü görüşme yaparak katıldı.

Silopi'den son derece güzel haberler geldiğini bildiren Pakdemirli, Şırnak'a özel bir ihtimam ve ilgi gösterdiğini söyledi.

Pakdemirli, bölgede 2019'da 30 bin dekar olan yer fıstığı üretim alanının 60 bin dekara, üretimin de 20 bin tonlara gelmiş olmasının çok güzel olduğuna dikkati çekerek, Şırnak'ın hep güzelliklerle, rekorlarla ve iyi konularla anılmaya başladığını anlattı.

Bakanlık olarak Şırnak'ın, Şırnaklıların, valiliğin ve belediyenin yanında olduklarını belirten Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:

"Şırnak'ımıza 18 yılda 518 milyon lira destek verdik. Bu da gayri safi tarımsal hasılanın 4 misli artmasına sebebiyet verdi. Şırnak, çok daha fazlasını hak ediyor, çok daha fazlası yapılabilir. Çok daha fazlası için Bakanlık olarak Şırnak'ımızın, Şırnaklılarımızın emrindeyiz. Şırnak bundan sonra ne derse o olacak. Hep bunu söyledik."

Pakdemirli, Şırnak'a davet edilmesi üzerine de "Şunu da müjdeleyelim. Kış olmadan en yakın zamanda Şırnak'a geleceğim." dedi.

"Şırnak'a destek vermeye devam edeceğiz"

Şırnak-Silopi'de yer fıstığındaki üretim artışının nasıl gerçekleştiğini de anlatan Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Şırnak-Silopi'deki üretim artışı, özellikle bölgenin terörden arındırılmış olması ve bundan kaynaklı artık çiftçinin, vatandaşın normal hayatına dönmekle ilgili arzu ve isteklerinden kaynaklıydı. Geçen yıl Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne böyle bir başvuru oldu, 'yer fıstığı üretimini artırmak istiyoruz' diye. Böylece, 30 bin dekar olan yer fıstığı üretim alanını 60 bin dekara, rekolteyi 20 bin tona çıkardık. Böylece Şırnak, Türkiye'de ilk üçe girdi. Şırnak artık bitkisel üretimiyle, tarımsal üretimiyle, hep iyi konularda anılan çok olumlu baktığımız bir şehir. Vatandaş da orada devlete karşı son derece pozitif. Biz de Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Şırnak'a her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz."

Bakan Pakdemirli, Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürlüğü yerleşkesinde gerçekleşen görüşmenin ardından, buradaki "Paşa" ve "Sultan" isimli köpekleri sevdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Daikin’in kombi kampanyası “Gümüş Effie“ ödülünü getirdi

2020-09-28 16:26 - Genel

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 207 bin 555'e yükseldi

2020-09-25 20:16 - Dünya

Burak Yılmaz Lille formasıyla ilk golünü attı

2020-09-26 03:21 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Johnson görüştü

2020-09-29 03:13 - Siyaset

Şırnak'ta yer fıstığı üretiminde rekor artış

2020-09-29 18:55 - Genel

İstanbul ve Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

2020-09-29 14:56 - Gündem

Çaykur Rizespor, Emir Dilaver'i kadrosuna kattı

2020-09-27 18:25 - Spor

Manchester City, Portekizli stoper Dias ile anlaştı

2020-09-28 13:01 - Spor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den 'online alışveriş' uyarısı

2020-09-27 15:31 - Gündem

Loris Karius Union Berlin'de

2020-09-29 03:07 - Spor

İlgili Haberler

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

02:07 - Siyaset

Apple'dan ABD'ye 100 milyar dolarlık yeni yatırım

02:02 - Dünya

Trump, Putin ile çok yakında görüşme ihtimali olduğunu açıkladı

01:48 - Dünya

Trump'ın, Netanyahu'nun "Gazze'yi tamamen işgal etme" planına karşı olmadığ

00:38 - Dünya

Beşiktaş, Ndidi için görüşmelere başlandığını duyurdu

00:32 - Spor