Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, orduya 'Hazır ol' emri verdi

Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vucevic, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in, Kosova ile yaşanabilecek olası gerilimler nedeniyle orduya, "hazır ol" emri verdiğini söyledi.

Dünya - 4 yıl önce

Belgrad
Sırp Bakan Vucevic, yerel bir televizyon kanalında, ülkesiyle Kosova arasındaki sorunlara yönelik açıklamalarda bulundu.
Vucevic, "Vucic, orduya hazır ol emri verdi. Ordu, Kosova'daki durumlar nedeniyle teyakkuzda." ifadelerini kullandı.
Sırbistan'ın ciddi bir ülke olduğunu ve bu sebeple, kimsenin "savaş oyunları" oynamaması gerektiğini belirten Vucevic, ülkesinin diyalogdan yana olduğunu vurguladı.
Vucevic, ordunun, aynı zamanda Başkomutan olan Vucic'in emriyle "Kosova ve Sırbistan'daki Sırpları korumak adına her emri yerine getirmeye hazır olduğunu" ifade etti.
Ülkesinin, barış ve istikrardan yana olmasının, "güçsüzlük ve korkaklık" olarak değerlendirilmemesi gerektiğine dikkati çeken Sırp Bakan, ülke ordusunun "eskiye oranla daha güçlü" olduğunu kaydetti.

Kosova-Sırbistan gerginliği

Kosova hükümeti, temmuz sonunda, Sırbistan'a mütekabiliyet ilkesi doğrultusunda "Sırbistan kimlik kartlarıyla Kosova'ya giriş/çıkış yapanlara geçici beyan formları verilmesi" ve "Sırp makamları tarafından Kosova'daki Sırplara verilen araç plakalarını 'RKS' (Kosova Cumhuriyeti) plakalarına dönüştürülmesi" ile ilgili kararların yürürlüğe gireceğini duyurmuştu.
Kosova'daki Sırplar, buna tepki göstererek, ülkenin kuzeyindeki sınır geçişlerini kapattı ve ülkede gerilim arttı. Kosova hükümeti, daha sonra Sırbistan ile sınır kapılarına giden yollara konulan tüm barikatların kaldırılması şartıyla krize neden olan uygulamayı 1 Eylül'e erteleme kararı almıştı.
Kosova tarafı, son olarak "yasa dışı" olarak nitelendirdikleri araç plakalarının yeniden tescil sürecinin Nisan 2023'e ertelendiğini, bu araçların sahiplerine önce uyarıda bulunulacağını, ardından ceza verileceğini ve son olarak test plakaları yerleştirileceğini duyurmuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kışın vazgeçilmez lezzeti "kurutulmuş kaz" imece usulü hazırlanıyor

2022-10-26 14:56 - Çevre-Hayat

Kaddafi ailesinden hayatta kalanlar hangi ülkelerde ve nasıl yaşıyor?

2022-10-27 12:58 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Amasya Valiliğinden Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'ın iddialarına ilişkin açıklama

2022-10-26 23:59 - Gündem

EPDK Başkanı Yılmaz: Enerji depolama düzenlemesiyle 20-25 milyar dolarlık yatırım bekliyoruz

2022-11-01 11:58 - Ekonomi

Avustralya, Ukrayna ordusunu eğitmek üzere İngiltere'ye asker gönderecek

2022-10-26 18:58 - Dünya

İlk pompaj depolamalı HES projesine 2023'te başlanacak

2022-10-27 12:12 - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: Gençliğin tarıma ilgisini artırmak hepimizin önceliği

2022-11-01 13:01 - Ekonomi

Paris'te mesai bitiminde ofis ve dükkanların ışıkları söndürülecek

2022-11-01 14:03 - Dünya

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, orduya 'Hazır ol' emri verdi

2022-11-01 16:08 - Dünya

Tel Rıfat'taki PKK/YPG'nin Afrin'de bulunan briket evlere saldırısında bir sivil öldü

2022-10-29 14:50 - Dünya

İlgili Haberler

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya

Güneş tutulması gökyüzü meraklılarını buluşturdu

21:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset