?>

Sınırın fedakar öğretmeni öğrencilerine umut oldu

Kilis'te Suriye sınırının sıfır noktasında görev yapan ilkokul öğretmeni Leyla Kaya, 5 yıldır sınırdaki çatışmalara aldırış etmeden öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

KİLİS

Kilis'te sınırın sıfır noktasında görev yapan ilkokul öğretmeni Leyla Kaya, öğrencilerini geleceğe hazırlamanın gururunu yaşıyor.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşarken 2011 yılında Şanlıurfa'ya ataması yapılan ve 3 yıl sonra Kilis'e tayin edilen 31 yaşındaki Leyla öğretmen, tüm zorluklara rağmen mesleğini özveriyle yapmaya gayret ediyor.

Halep'e bağlı Afrin ilçesi sınırının sıfır noktasındaki birleştirilmiş sınıflı Mağaracık İlkokulunda göreve başladığı günden bu yana Suriye sınırında yaşanan birçok olumsuzlukla karşılaşan Kaya, bölgede icra edilen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları sırasında dahi kendisine emanet edilen miniklerin elini bırakmadı.

Kent merkezine 48 kilometre mesafedeki köyde okulun lojmanında kalmayı tercih eden ve birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar okuldaki 11 çocuğun tüm sorunlarıyla yakından ilgilenen Leyla öğretmen, bunun yanında okulun eksiklerinin giderilmesi için de çaba harcıyor.

Hem müdürü hem öğretmeni olduğu okul binasındaki bazı eksiklikleri köyün sakinleriyle gideren Kaya, okulunu farklı bir görüntüye kavuşturdu.

İhtiyaç sahibi öğrencilerine sosyal medya aracılığıyla başlattığı kampanyayla ayakkabı, kıyafet ve kırtasiye malzemeleri temin eden Kaya, köy sakinleriyle öğrencilerinin gönlünde taht kurmayı başardı.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında Mustafa Kemal Üniversitesinden mezun olmasının ardından bir yıl sonra hayalinin mesleği olan öğretmenliğe başladığını söyledi.

Öğrencilerinin akranlarıyla aynı şartlarda eğitim görmesi adına elinden geldiği ölçüde gece gündüz demeden çalıştığını anlatan Kaya, sınırın sıfır noktasında çalışmanın birtakım zorlukları da beraberinde getirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"5 yıldır burada çalışıyorum buraya geldiğimde okulun fiziki şartları uygun olmadığından köyün sakinleriyle beraber iş birliği içerisinde ilk önce okulumuzun fiziki şatlarını uygun hale getirdik. Daha sonra sosyal medya aracılığıyla ihtiyaç sahibi çocukların bot, mont, kıyafet ve kırtasiye gibi birtakım eksikliklerini tamamladık. Tam herşey yoluna girdi derken Zeytin Dalı Harekatı başladı o dönemlerde çok zor günler yaşamaya başladık."

Süreci yakından takip ettiklerini anlatan Kaya, "Çocuklar çıplak gözle baktıklarında herşeye şahit oluyorlardı. Özellikle ders aralarında atılan topların sesleri ve geceleri uçakların sesleri insanı ürkütüyordu. Ben bu süreci belli etmemeye çalışıyordum çünkü çocuklar çok fazla etkileniyordu. Ailemle görüşürken top seslerini duyuyorlar ve bana, 'Bırak gel artık yeter, tayin iste.' diyorlardı. Ama hiçbir zaman pes etmeyi düşünmedim ve burayı bırakıp gitmek aklımın ucundan bile geçmedi." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, sınır hattındaki çatışmalar devam ederken çocukların psikolojilerinin düzelmesi adına Türkiye genelinde başlatılan bir kampanyaya dahil olduğunu ve bu sayede öğrencilerin hayal ettikleri hediyeleri temin ederek onların dikkatini farklı yerlere çektiğini ve köy halkının yaşanan tüm bu süreçte kendisini bir an olsun yalnız bırakmadığını aktardı.

"Beni buraya bağlayan çocukların gözlerindeki ışık"

Göreve başladığından beri köy okullarında çalıştığını ve bunu severek yaptığını aktaran Kaya, bölgede hayatın normale dönmesiyle birlikte, çocuklara yönelik kariyer günleri düzenlediğini, bu kapsamda da öğrencileriyle birlikte bazı kamu kurum ve kuruluşları ziyaret ettiklerini ifade etti.

Kaya, "Beni buraya bağlayan çocukların gözlerindeki ışık, gözlerindeki o ışık, umut. Onları yarı yolda bırakmayı hiç düşünmedim bunu hiç bir meslektaşım da yapmaz." diye konuştu.

Öğrencilerden Emine Aslan da ilkokula geldiğinde konuşmayı bilmediğini, öğretmeninin desteğiyle konuşmaya başladığını söyledi.

Ahmet Şimşek de tüm öğrenciler gibi kendisinin de öğretmenini çok sevdiğini belirterek, "Öğretmenimiz bizimle çok yakından ilgileniyor. Onu çok seviyoruz o da bizi çok seviyordur." sözlerine yere verdi.

Ayşe Kurt da öğretmenin köy halkıyla çok uyumlu olduğunu ve köy çocuklarına kendi evladıymış gibi davrandığını ifade ederek, birçok öğrencinin öğretmen tarafından temin edilen kıyafet ve kırtasiye malzemesiyle eğitim hayatını sürdürdüğünü anlattı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sınırın fedakar öğretmeni öğrencilerine umut oldu

2018-11-24 14:02 - Çevre-Hayat

'Suriye'de askeri çözümün bir yere varmayacağı anlaşıldı'

2018-11-22 18:52 - Gündem

'Putin Veliaht Prens ile görüşebilir'

2018-11-21 18:02 - Dünya

Kitap okuyup özetini çıkardı yargılanmaktan kurtuldu

2018-11-22 17:32 - Çevre-Hayat

Bağımsızlığın 75. yılında çekişmelerin kurbanı: Lübnan

2018-11-22 18:57 - Dünya

Cami onarımına rahipten destek

2018-11-21 03:02 - Çevre-Hayat

Aynı kaderi paylaşan aileler gönüllü topluluk kurdu

2018-11-17 18:02 - Çevre-Hayat

Adana'da terör operasyonu: 16 gözaltı

2018-11-23 12:02 - Gündem

'Aday gösterilmedim diye sırtını dönen AK Parti'li olamamıştır'

2018-11-20 18:18 - Siyaset

Derbi cezaları onandı

2018-11-22 20:32 - Spor

İlgili Haberler

Nostalji tutkusu bitmeyen kasetçi aynı iş yerinde 47 yılı geride bıraktı

12:27 - Çevre-Hayat

Ceylan öğretmen Anadolu'yu gezip insanlara opera sanatını ve türkü kültürünü aşılıyor

12:22 - Çevre-Hayat

Havuzda boğulma tehlikesi geçiren çocuk, bekçinin müdahalesiyle hayata döndü

12:17 - Çevre-Hayat

Kuzey Makedonya'nın grinin yeşille dans ettiği doğa harikası: Matka Kanyonu

12:12 - Çevre-Hayat

Nemrut Krater Gölü doğası ve serin havasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

12:07 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail'in uluslararası sularda alıkoyduğu Hanzala gemisindeki aktivistler, Aşdod Limanı'na

12:48 - Dünya

Gurbetçilerin anavatana yolculuğu sürüyor

12:38 - Gündem

Türkiye "tropikal geceler" ve "ısı stresi"nin etkisi altında

12:33 - Gündem

Arızalı alarm sistemi nedeniyle önlenemeyen hırsızlıktan güvenlik şirketi sorumlu

12:28 - Gündem

Gıda satış ve tüketim yerlerinde "karekod" uygulaması yarın itibarıyla zorunlu olacak

12:23 - Ekonomi