?>

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Fransa'daki gösterilerde polis şiddetini kınadı

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, dün Fransa'nın birçok şehrinde düzenlenen gösterilerdeki polis şiddetini kınadı.

Dünya - 4 yıl önce

Paris

RSF Genel Sekreteri Christophe Deloire, Twitter hesabından, ülke çapında polis şiddeti ve "genel güvenlik" yasa tasarısı karşıtı gösterilerde polisin uyguladığı şiddete ilişkin paylaşımda bulundu.

Suriye'de Esed rejiminden kaçıp Fransa'da serbest foto muhabirliği yapan Ameer al Halbi'nin hastane yatağında başı sargılı, burnunda tampon ve yüzü kanlar içindeki fotoğrafını paylaşan Deloire, Halbi'nin polislerce copla darbedildiğini belirtti.

Deloire, "Ameer al Halbi ile tam dayanışma içiresindeyiz. Bu polis şiddeti kabul edilemez." ifadesini kullanarak Halbi'nin Suriyeli birkaç gazeteci ile sığınmacı olarak geldiği Fransa'da tehditlere maruz kalmaması, aksine korunması gerektiğine dikkat çekti.

"Bandajla sarılı şekilde buldum"

Fransız basınındaki haberlere göre, söz konusu fotoğrafı çeken foto muhabiri Gabrielle Cezard da gösterilerin kızıştığı sırada, polisin kendilerinin ve göstericilerin bulunduğu alana biber gazı kapsülleri attığını kaydetti.

Tüm gazetecilerin bir duvar kenarında bulunduklarını ve gazeteci olduklarının anlaşıldığını aktaran Cezard, polisin coplarla kendilerine müdahale ettiğini belirtti.

Cezard, "Ameer, basın kasketi ya da kolluğu giymeyen tek fotoğrafçıydı. Bir anda onu kaybettim, sonra onu etrafı insanlarla dolu, tüm yüzü kanlar içerisinde ve bandajla sarılı şekilde buldum." dedi.

İçişleri Bakanı'ndan açıklama

İçişleri Bakanı Gerald Garmanin de Twitter hesabından, protesto gösterilerinde 37 polis ve jandarmanın yaralandığını belirterek "Bir kez daha kolluk kuvvetlerine yönelik kabul edilemez şiddeti kınıyorum." ifadesini kullandı.

Uluslararası fotoğraf ödüllü Ameer al Halbi, 2017’de Dünya Basın Fotoğrafları Vakfınca Ödülleri "haber fotoğrafı" kategorisinde yaşadığı kent Halep’teki yıkımı yansıtan karesiyle 2. olmuştu.

Al Halbi, Halep’te yine 2017'de çektiği başka bir fotoğrafla da savaş muhabirleri için Bayeux Calvados Normandy Ödüllerince, "15 yaşındaki çocukların bakışından" ödülüne layık görülmüştü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kırım Tatarları, FETÖ’cü yapılanmadan rahatsız! Haber Analiz: Kırım’da Din -Siyaset -Ticaret üçgeninde Rusların açmazı

2020-11-23 20:04 - Özel Haber

Yoğun bakıma alınan Yılmaz Vural'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama

2020-11-27 21:41 - Gündem

İskenderpaşa’nın Paşası -Ulvi Alacakaptan, merhum Esad Coşan hocayı yazdı-

2020-11-23 11:47 - En Son Yazılar

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Fransa'daki gösterilerde polis şiddetini kınadı

2020-11-29 18:06 - Dünya

Fransa'da vizonlarda ilk defa Kovid-19 tespit edildi

2020-11-22 21:01 - Dünya

Keçiören'deki ibadethaneler kesintisiz dezenfekte ediliyor

2020-11-27 13:25 - Ekonomi

İstanbul'da okul öncesi eğitim uzaktan yapılacak

2020-11-29 01:31 - Eğitim

Keçiören'de sıkı koronavirüs denetimi

2020-11-27 18:46 - Ekonomi

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliklerinde değişikliğe gidildi

2020-11-27 22:36 - Ekonomi

Tekerlekli Sandalye Basketbol Antrenörü Emrah Elban: Ellerim ayak oldu!

2020-11-29 10:14 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

Trump'ın yabancı film tarifesi sinema sektöründe ortak yapımların geleceğini tehlikeye atıyor

11:43 - Dünya

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Trump'ın Orta Doğu gezisi için İsrail ziyaretini erteledi

11:37 - Dünya

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 5'i aynı aileden, 7 kişi hayatını kaybetti

11:25 - Dünya

Haydar Aliyev, doğumunun 102. yılında anılıyor

11:17 - Dünya

Avrupalı liderler Ukrayna'da ateşkes talebiyle Kiev'de

11:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Edirne'de Meriç Sulaması Projesi'yle tarlalarda modern ve verimli sulamaya geçildi

11:53 - Ekonomi

'Mekke Yolu' projesi Türk hacı adaylarına büyük kolaylık sağlıyor

11:47 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Trump'ın yabancı film tarifesi sinema sektöründe ortak yapımların geleceğini tehlikeye atıyor

11:43 - Dünya

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Trump'ın Orta Doğu gezisi için İsrail ziyaretini erteledi

11:37 - Dünya

TÜRKPATENT'e yılın ilk çeyreğinde 3 bini aşkın patent başvurusu yapıldı

11:32 - Ekonomi