?>

Sınır kapılarına 'Plaka Tanıma Sistemi'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Gümrüklerde daha hızlı ve aynı zamanda güvenli geçiş için 20 sınır kapısına Plaka Tanıma Sistemi kuruyoruz." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

EDİRNE - Hakan Mehmet Şahin

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık olarak yenilikçi yaklaşım ve uygulamalarla Türkiye'yi gümrük hizmetlerinin ve ticaretin en kolay ve en güvenli yapıldığı, dünyanın sayılı ticaret merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Gümrüklerde iş akış süreçlerini hızlandırmayı amaçladıklarını anlatan Tüfenkci, kara sınır kapılarında durak sayılarının azaltılarak, araçların kayıt, tescil ve muayene işlemlerini en kısa sürede ve eksiksiz olarak tamamlamak istediklerini belirtti.

Kara sınır kapılarındaki manuel kayıt sisteminin kaldırılacağını aktaran Bakan Tüfenkci, bunun yerine son teknoloji kullanılarak çok daha hızlı ve güvenli bir sistemin kurulacağını anlattı.

Türkiye'deki 20 kara sınır kapısına Plaka Tanıma Sistemi kurulması çalışmalarının hızla devam ettiğini vurgulayan Tüfenkci, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gümrüklerde daha hızlı ve aynı zamanda güvenli geçiş için 20 sınır kapısına Plaka Tanıma Sistemi kuruyoruz. Proje sayesinde kara sınır kapılarımızdan giriş ve çıkış yapan araçların plakalarının hızlı ve güvenli bir şekilde Kara Kapıları Taşıt Takip Programı'na kaydedilmesi, gümrük işlemlerinin ülke güvenliğimizi koruyacak şekilde hızlandırılması ve kaçakçılıkla mücadelede etkinliğin artırılması amaçlanmaktadır.

Kapıkule, Hamzabeyli, Dereköy, İpsala, Pazarkule, Yayladağı, Cilvegözü, Öncüpınar, Akçakale, Karkamış, Nusaybin, Habur, Üzümlü, Esendere, Dilucu, Çıldır/Aktaş, Türkgözü, Kapıköy, Gürbulak ve Sarp gümrük kapılarında yüklenici firma tarafından Plaka Tanıma Sistemi kurulum çalışmaları devam etmektedir."

"Ekim ayında sistemin faaliyete alınacağı öngörülmekte"

Bakan Tüfenkci, sistemin kurulmasıyla sınır kapılarına gelen tüm araçların çok daha hızlı, güvenli ve duraklama yapmadan geçiş yapacağını vurguladı.

Sistemin gümrüklerde araç kayıtları için harcanan zamanı da azaltacağını ifade eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Ayrıca sistem, araçlara ülke içerisindeki trafik ihlalleri dolayısıyla kesilen trafik cezalarının tahsil ve takibine imkan sağlayacaktır. 3 aydır yürütülen yoğun çalışmalar sonucu projede önemli bir aşamaya gelinmiş olup, sistemin merkezi sunucu ve veri depolama ünitelerinin kurulumları 14 Temmuz'da Bakanlık Veri Merkezi içerisinde tamamlanmıştır. Ekim ayında 20 kara sınır kapısında tüm kurulumların tamamlanıp sistemin faaliyete alınacağı öngörülmektedir."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cassini Satürn'ün uydusu Titan'da aracı molekül keşfetti

2017-07-28 01:37 - Teknoloji

'Kadife' ve 'Güllüşah' sahiplendirildi

2017-07-27 20:27 - Çevre-Hayat

FETÖ'cü diye suçlanan Tümamiral Yaycı örgütün komutanlıktaki kriptolarını çözmüş

2017-08-03 15:36 - Genel

'İstifa etmedim görevime son verildi'

2017-07-30 23:07 - Spor

Başbakanlık Kara Harp Okulundaki darbe girişimi davasına müdahil oldu

2017-07-27 20:32 - Gündem

9 yıllık çalışmayla her derde deva macunu buldu

2017-07-27 20:17 - Gündem

Güreş tutkusu mesafe tanımıyor

2017-07-29 16:32 - Spor

Dur ihtarına uymayan şahıs polise ateş açtı

2017-07-29 21:02 - Asayiş

ABD'de ilk kez insan geni embriyosu değiştirildi

2017-07-27 23:27 - Teknoloji

İran'da 'Anadolu Nameleri' etkinliği

2017-07-30 04:12 - Dünya

İlgili Haberler

Meteorolojiden bazı iller için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

15:18 - Gündem

İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Yerleşkesi'nde kentsel dönüşümün yüzde 50'si tamamlandı

14:32 - Gündem

İletişim Başkanı Duran, TRT'nin ilk televizyon yayınının 58'inci yıl dönümünü kutladı

14:28 - Gündem

Uludağ'da arızalanan telesiyejde mahsur kalanlar için kurtarma çalışması başlatıldı

13:48 - Gündem

Uludağ'da arızalanan telesiyejde mahsur kalanlar kurtarıldı

13:33 - Gündem

Günün Manşetleri

İran’ın güneyindeki Bender Abbas kentindeki bir binada patlama meydana geldi

15:58 - Dünya

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Fenerbahçe karşısında "ilk" peşinde

15:53 - Spor

Bakan Kacır, "yerel kalkınma hamlesi"ne yönelik düzenlemeyi değerlendirdi

15:38 - Ekonomi

Kosova'daki erken genel seçimin kesin sonuçları açıklandı

15:33 - Dünya

Meteorolojiden bazı iller için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

15:18 - Gündem